Smulpaapje
vega(n)recepten
De laatste vega(n)recepten
9 november 2021
Een boerenkoolsalade met caesardressing. Geïnspireerd door de Koolhdydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil.
3 november 2021
Een verse tomatensoep met geroosterde tomaten is echt zó lekker. Met wat extra toevoegingen maak je er een gezonde maaltijdsoep van.
18 oktober 2021
Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
12 oktober 2021
Een vegetarische pizza met courgette en geitenkaas, die we maken met een kant & klare pizzabodem. Makkelijk én lekker!
11 oktober 2021
Klassieke Franse uiensoep, uiteraard mét kaascrouton. Dit recept legt je uit hoe je deze lekkerste Franse uiensoep zelf maakt.
27 september 2021
Verse tomatensoep maken is kinderlijk eenvoudig, maar zo lekker. Deze Italiaanse tomatensoep met balletjes mag in je vaste soep repertoire.
24 september 2021
Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!
9 september 2021
Een heerlijke, goedgevulde pastasalade die je ieder moment van het jaar kunt eten met de heerlijke toevoeging van gegrilde halloumi.
17 augustus 2021
Een eenvoudige pasta met spinazie en tomaat is zó gemaakt. Beetje romigheid door de mascarpone, maar vooral een lekkere pasta met veel groente.
10 augustus 2021
Knapperig, geroosterde groente met zachte noodles in een romige dressing van tahin en miso. Trek gekregen? Mooi, want het staat echt zó op tafel!
4 augustus 2021
Zelf champignonsoep maken is super simpel. Er komt geen room aan te pas. Wel héél veel champignons. In no time is je verse champignonsoep klaar.
23 juli 2021
Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
19 juli 2021
Het is een van mijn favoriete salades in de zomer. Deze watermeloensalade met feta en olijven is echt de lekkerste salade met warm weer!
8 juli 2021
Een van de meest verrassende BBQ recepten is toch wel deze gegrilde watermeloen van de barbecue!
5 juli 2021
Groente op de barbecue, zéker bloemkool, is zo ontzettend lekker. Deze BBQ bloemkool wordt jouw nieuwe vega BBQ favoriet. Dat weet ik zeker!
30 juni 2021
Uit Vegan Summer van Milou van der Will komt dit vegan sateh recept. Dat doet qua smaak écht denken aan sateh kambing, maar dan met tempeh.
14 juni 2021
Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
11 juni 2021
Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!
27 mei 2021
Uit de Bijbel van de Indiase keuken komt deze fantastische milde vega curry met paneerballetjes. Super makkelijk te maken!
26 mei 2021
Dat je op een BBQ meer kunt dan vlees mag hopelijk geen geheim meer zijn. Deze paddenstoelenburger bijvoorbeeld. Zo gemaakt. Zó lekker!
24 mei 2021
Als je een zoete ui op de BBQ poft heb je een lekker bijgerecht voor bij je barbecuemaaltijd. Budgetvriendelijk, vegetarisch én lekker. Wat wil je nog meer?
21 mei 2021
Als het dan op 28 mei Wereld Hamburgerdag is, deel ik dolgraag mijn favoriete broodje hamburger met je. Ik geef je een vlees én een vega(n) versie!
18 mei 2021
Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
18 mei 2021
Een frisse, snelle courgettesoep met munt en citroen. Dit is een van de lekkerste soepen met courgette die ik voor je heb.
14 mei 2021
Een keer in de zoveel tijd maak ik weer een courgetti recept. Spaghetti, maar dan koolhydraatarm. Courgette, maar dan nét even anders. Kijk maar!
7 mei 2021
Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
23 april 2021
Maak deze salade eens met gegrilde mais van de barbecue, je wil nooit meer anders. Plus een budgettip voor die dure pijnboompitten.
9 april 2021
Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.
7 april 2021
Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.