Recepten met kikkererwten


De laatste kikkererwten recepten
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
13 november 2019
Bloemkoolshoarma Smulpaapje
 
Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten (vegan)

Een (vegan) shoarma van bloemkool met knapperige kikkererwten, dat wil je een keer proberen!
4 september 2019
kikkererwten- kantenbijnaklaar
 
NIEUWE RUBRIEK: Kant & (bijna) klaar – kikkererwten uit blik

NIEUWE RUBRIEK: Kant & (bijna) klaar - kikkererwten uit blik
27 november 2018
Bietjesstamppot
 
Rode bietjesstamppot met geroosterde kikkererwten

Je hebt vast nog nooit een rode bietjesstamppot met geroosterde kikkererwten gegeten. Ik kan je met klem aanraden om dat zeker een keer te maken!
18 april 2018
kikkererwten burger vega
 
Kikkererwtenburgers met yoghurtdip

Een supersnelle, super smakelijke vegaburger op basis van kikkererwten
14 februari 2018
bloemkoolcurry
 
Bloemkoolcurry met aardappel & kikkererwten

Deze vegetarische curry zit bomvol groente en smaakmakers
7 februari 2018
kidsproof curry
 
Kikkererwtencurry met spinazie

Een snelle, goedgevulde en geurige vegan curry met kikkererwten waar groot én klein blij van gaan worden.
6 juli 2017
tomaten couscous met kikkererwten
 
Tomatencouscous met kikkererwten & tuinbonen

Een rijkgevulde couscous met o.a. verse tuinbonen, kikkererwten en nog veel meer lekkers
2 november 2016
boerenkoolsoep met chorizo Smulpaapje
 
Maaltijdsoep met boerenkool, chorizo en kikkererwten

Een goed gevulde maaltijdsoep, waar alles in zit waar je op een frisse najaarsdag trek in hebt!
13 mei 2016
kikkererwttortilla-lunch-web2.jpg
 
Kikkererwtentortilla met avocado en frambozen (vegan)

Een lekker, vegan, lunchrecept dat gezond én lekker is!
17 april 2016
 
Taco’s met gegrilde mais en kikkererwten (uit Love & Lemons)

Voor 4 personen

4 maiskolven, zonder vlies
1tl olijfolie
½ tl harissa, of meer naar smaak (ik gebruikte die van Nadia & Merijn) *
100g feta, verkruimeld
2el koriander, fijngehakt (of meer naar smaak)
sap van ½ limoen
1 blik kikkererwten, afgespoeld (à 400g) *
1tl za’atar (Nadia & Merijn Souq) *
1tl sumak (Nadia & Merijn Souq) *
zout & peper, naar smaak
12 mini tortilla’s, om te serveren (Mesa Mexicana, oa bij Albert Heijn)
limoenpartjes, voor erbij
verder nodig: grillpan

*) deze ingrediënten komen in het originele recept niet voor. De harissa heb ik gebruikt als vervanging voor de aangegeven adobosaus. Met de za’atar en sumak heb ik de kikkererwten op smaak gebracht, in plaats van de aangegeven zout en peper. Informatie over de producten van Souq vind je hier

Taco’s met gegrilde mais

Begin met het goed heet laten worden van de grillpan (je zou dit ook prima op de barbecue kunnen doen trouwens!) en wrijf de maiskolven in met wat olijfolie. Grill ze daarna op de hete grillpan, om en om tot ze mooie grillplekken hebben en gaar zijn. Gebruik je al voorgekookte maiskolven, dan gaat dit redelijk snel. Ik gebruikte ongekookte maiskolven, reken dan op zeker 15-20 minuten. Het is het waard!

Mexicaans met Arabische invloeden

Als de mais gaar is snijd je die met een scherp mes van de kolf. Vang op in een grote kom. Kruimel hier de feta bij. De koriander, limoensap, harissa, zout en peper brengen het verder op smaak. Ik gebruikte harissa bij gebrek aan adobosaus, maar het bleek een prima vervanger!

Geroosterde kikkererwten

Verhit een koekenpan met een ½ theelepel olie. Doe hier de kikkererwten bij, die je op smaak brengt met de za’atar en sumak (of zout en peper als je deze kruiden niet hebt). Rooster ze een minuut of 5-10, tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig om. Tot en met deze stap kun je het hele gerecht ook al voorbereiden. Het enige dat je dan nog hoeft te doen op de dag zelf is alles even weer op te warmen, tortilla's te pakken en klaar ben je. Efficiënt koken, we zijn er dol op!

Genieten van groente

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing en vul met de mais, kikkererwten en eventueel nog een extra beetje harissa en koriander. Wij hadden er ook nog wat reepjes avocado bij, voor nóg meer smaak.

Hou je niet van kaas of liever glutenvrij?

Vervang de feta dan door avocadoblokjes. En wil je dit gerecht glutenvrij eten, serveer het dan met maistortilla’s

17 april 2016
tacos-met-mais-web2.jpg
 
Taco’s met gegrilde mais en kikkererwten (uit Love & Lemons)

Uit Love & Lemons eet je, met grote én kleine Smulpaapjes, deze heerlijke tortilla's met gegrilde mais
6 januari 2015
spruitjes-en-kikkererwten.jpg
 
Smulpaapje kookt! – Spruitjes met kikkererwten & feta

We bewijzen het nog maar weer een keer, lekkere spruitjes bestaan écht!
29 augustus 2014
kikkererwtensalade-web2.jpg
 
Smulpaapje kookt! – Kikkererwtensalade

In tien minuten staat deze super gezonde en lekkere maaltijdsalade op tafel. Dat is pas écht fast food
8 november 2013
 
Smulpaapje kookt! – Kikkererwten-wortel burgers

Uit JAN zonder vlees kookte Smulpaapje deze heerlijke vegetarische burgers, bomvol groente èn smaak!
30 augustus 2013
 
Kikkererwten quinoa hamburger

Gastredacteur Francesca kookt maakt in deze Smulpaapje kookt een gezonde variant op de hamburger.