Mini bloemkool burgers



Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!

Want laten we wel wezen, groente en (kleine) kinderen gaat niet automatisch altijd even goed samen. Toch geloof ik erin dat je kinderen heel prima groente kunt laten eten als je er iets anders mee maakt dan het alleen maar te komen.

Deze mini bloemkoolburgers passen perfect in dat stramien. Bijna een kilo groente, maar toch lijken ze op burgers. En dat zijn het ook, mini burgers. Van bloemkool. Je eigen vega burger zo je wilt.

Wij vonden ze vooral héél erg lekker. Prima vooruit te maken ook, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken. Lekker wat puree erbij en je bent al klaar.

Dus maak deze mini bloemkoolburgers zeker eens, de volgende keer dat je géén idee hebt wat je nu weer met bloemkool moet maken.

Voor vier personen

1 grote bloemkool van ongeveer een kilo
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
1 tl gedroogde oregano
75 gram bloem
2 eieren
zout en peper, naar smaak

verder nodig: keukenmachine – grote koekenpan – zonnebloemolie

mini vega burgers

Mini bloemkoolburgers

Je kleine bloemkoolburgers maakt je met bloemkoolrijst. Die kun je kant en klaar kopen, maar heb je een keukenmachine dan maak je dat net zo snel (en stukken goedkoper) zelf. Snijd de bloemkool hiervoor in roosjes en pulseer die in je keukenmachine tot bloemkoolrijst. Om daar weer bloemkoolburgers van te maken voeg je aan de bloemkoolrijst de kaas, kruiden, eieren en bloem toe. Kneed dit goed door elkaar. Met vochtige handen maak je er mini vega burgers van. Leg die op een bord en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Zelfgemaakte vegaburgers

Om je mini vegaburgers te bakken verhit je een grote koekenpan met wat zonnebloemolie. Zorg dat je olie en pan goed heet zijn. Bak hierin, voorzichtig, de burgers op medium vuur aan. Niet te vaak omdraaien, want dan loop je het risico dat ze uit elkaar vallen. Bak je burgers lekker goudbruin en serveer met bijvoorbeeld smeuïge aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 24 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker