Mini bloemkool burgers



Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!

Want laten we wel wezen, groente en (kleine) kinderen gaat niet automatisch altijd even goed samen. Toch geloof ik erin dat je kinderen heel prima groente kunt laten eten als je er iets anders mee maakt dan het alleen maar te komen.

Deze mini bloemkoolburgers passen perfect in dat stramien. Bijna een kilo groente, maar toch lijken ze op burgers. En dat zijn het ook, mini burgers. Van bloemkool. Je eigen vega burger zo je wilt.

Wij vonden ze vooral héél erg lekker. Prima vooruit te maken ook, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken. Lekker wat puree erbij en je bent al klaar.

Dus maak deze mini bloemkoolburgers zeker eens, de volgende keer dat je géén idee hebt wat je nu weer met bloemkool moet maken.

Voor vier personen

1 grote bloemkool van ongeveer een kilo
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
1 tl gedroogde oregano
75 gram bloem
2 eieren
zout en peper, naar smaak

verder nodig: keukenmachine – grote koekenpan – zonnebloemolie

mini vega burgers

Mini bloemkoolburgers

Je kleine bloemkoolburgers maakt je met bloemkoolrijst. Die kun je kant en klaar kopen, maar heb je een keukenmachine dan maak je dat net zo snel (en stukken goedkoper) zelf. Snijd de bloemkool hiervoor in roosjes en pulseer die in je keukenmachine tot bloemkoolrijst. Om daar weer bloemkoolburgers van te maken voeg je aan de bloemkoolrijst de kaas, kruiden, eieren en bloem toe. Kneed dit goed door elkaar. Met vochtige handen maak je er mini vega burgers van. Leg die op een bord en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Zelfgemaakte vegaburgers

Om je mini vegaburgers te bakken verhit je een grote koekenpan met wat zonnebloemolie. Zorg dat je olie en pan goed heet zijn. Bak hierin, voorzichtig, de burgers op medium vuur aan. Niet te vaak omdraaien, want dan loop je het risico dat ze uit elkaar vallen. Bak je burgers lekker goudbruin en serveer met bijvoorbeeld smeuïge aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 24 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.