Food stories


De laatste berichten over eten
25 januari 2021
MSC keurmerk vis
 
Wat is duurzame vis en waarom is dat belangrijk

Dat ga ik je vandaag graag uitleggen. Ook waarom het belangrijk is te kiezen voor duurzame vis. En hoe je weet dat je dat ook écht koopt!
19 januari 2021
kind met groente
 
Seizoensgroente – winter

Dit jaar gaan we groenteles geven. Wat is seizoensgroente? En wanneer is welke groente in het seizoen? We starten met wintergroente.
12 januari 2021
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
5 januari 2021
Susan Aretz kerst
 
Top 10 budgettips om lekker te eten

Ik geef je mijn top 10 budgettips om ook met een beperkt budget toch lekker en vers te eten. Want goed eten hoeft niet altijd veel geld te kosten
5 januari 2021
Susan Aretz
 
Weekmenu planner

Ben je net als ik een weekmenu planner of heb je géén idee waar te beginnen? Dan ga ik je op weg helpen. Zo plan jij straks je menu als een koning(in).
4 januari 2021
Susan Aretz
 
Mijn ultieme basisvoorraad

Met een goede basisvoorraad heb je áltijd iets in huis om te koken. Ik geef je tips wat je allemaal voor een lekkers uit die voorraadkast kunt maken
9 december 2020
kalkoen met kerst
 
De kerst Qalkoen die meer dan alleen lekker is

Met een Qalkoen op tafel met kerst geniet je niet alleen van een heerlijk diner, je steunt er tegelijkertijd ook het goede doel mee. Ik leg het je uit!
2 december 2020
verse en verwerkte tomaten
 
10x recepten met tomaten in blik

Als er íets is dat ik altijd in huis heb zijn dan zijn dat wel tomaten in blik. De lekkerste Italiaanse tomaten van Mutti zijn de basis voor vele lekkere recepten.
13 oktober 2020
Support your locals
 
Support your locals – Leiden

We zitten (nog steeds) vól in de Coronacrisis, maar gelukkig komen er meer en meer initiatieven om lokale ondernemers te steunen. Mijn lijstje met Leidse afhaal-/bezorgopties.
29 september 2020
vegan ijs
 
Foodtrends Culiperslunch 2020

Ieder jaar zie je de nieuwste foodtrends verzameld op de Culiperslunch. Dit jaar een grote hoofdrol voor nieuwe vegan producten, maar er viel meer op.
29 juni 2020
stoomoven tips
 
Tips om te koken met een stoomoven

Hoe haal je zoveel mogelijk uit het gebruik van je stoomoven? Wat kun je eigenlijk koken in een stoomoven? Ik geef je mijn tips om te koken met een stoomoven én een lekker recept.
18 juni 2020
 
Tony’s Chocolonely Chocolate Bar in Amsterdam

Op 1 juli openen de deuren van Tony’s Chocolonely Chocolate Bar in Amsterdam. Een chocoladebar waar alles draait om chocolade!
17 april 2020
wat wel niet in koelkast
 
Welke sauzen bewaar je in de koelkast?

Naar aanleiding van mijn #deeljekoelkastdeur challenge op Instagram kreeg ik de vraag. Welke sauzen bewaar je nou in je koelkast en welke niet. Ik ging op onderzoek uit…
10 april 2020
Freshly Fish visbox review
 
Review van de Freshly Fish visbox

Verse vis thuisbezorgd krijgen? Dat kan met de visbox van Freshly Fish. Ik probeerde'm voor je uit.
25 februari 2020
 
Wat nooit meer van de menukaart af mag bij Edel by Dennis

Dit is wat je moét (ja moet!) eten bij Edel by Dennis
17 februari 2020
weekzondervlees 2020.png
 
Week zonder vlees 2020

Week zonder vlees start dit jaar op 9 maart 2020
14 januari 2020
 
Food trends, gespot op de horecava 2020

De foodtrends die me opvielen tijdens de Horecava 2020
14 januari 2020
 
4x ontbijten met havermout

4 variatietips voor ontbijten met havermout

11 januari 2020
 
Mijn 3 favoriete food podcasts

Mijn 3 favoriete food podcasts  en nog veel meer tips!

9 januari 2020
 
Foodtrends 2020

TheFork en adviesbureau NellyRodi onthullen de foodtrends voor 2020

20 november 2019
 
Crisp verzorgt culinair kerstmenu met chef Michiel van der Eerde.

Bestel je culinaire kerstmenu via online supermarkt Crisp

4 november 2019
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.
1 november 2019
 
Lunchen met sushi

Betaalbaar en gevarieerd lunchen met sushi van Sushi Daily

26 juli 2019
 
Luie gazpacho

Het makkelijkste recept voor gazpacho ever

28 augustus 2018
 
Zelf bacon maken

Zelf bacon maken is echt super easy! Weten hoe? Lees gauw verder!

9 augustus 2018
 
Lakrids dropijs

Hét recept voor het lekkerste Lakrids dropijs

17 juli 2018
 
Hartig taartje met Gruyere & tomaatjes

Heerlijk en makkelijk hartig taartje met Gruyere en tomaatjes

1 juli 2018
 
Lakrids by Johan Bülow

Het verhaal achter het Deense Lakrids by Johan Bülow

24 juni 2018
 
Tia maria roomijs

Homemade Tia maria ijs, met espresso & chocola. Oh yes!

8 juni 2018
 
Das Brot Rotterdam

Ambachtelijk zuurdesembrood van Das Brot in Rotterdam