Champignonsoep



Zelf champignonsoep maken is super simpel. Er komt geen room aan te pas. Wel héél veel champignons. In no time is je verse champignonsoep klaar.

En daar ga je heel blij van worden, want champignonsoep is op ieder moment heerlijk. Wil je een extra gevulde soep, dan bak je nog wat champignons extra om er in te doen.

Idealiter maak je deze soep romig met behulp van een goede blender, zodat je er geen extra room aan toe hoeft te voegen.

Wil je de soep invriezen, dan kan dat prima. Laat de soep afkoelen. Doe in bakjes en vries ze in. Je hebt dan altijd een voorraadje verse champignonsoep bij de hand.

Kortom, vanaf nu maak je je champignonsoep gewoon zelf. Zonder pakjes of zakjes. Maar met héél veel champignons. Dat wordt smullen!

Voor ruim 1,5 liter champignonsoep

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons, grof gesneden
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)
zout en peper

Optioneel: nog 250 gram champignons, gebakken in olie met een beetje tijm
Verder nodig: krachtige blender (zoals mijn Magimix) of een staafmixer, maar dan wordt ‘ie iets minder fijn / romig

Champignonsoep

Zelf champignonsoep maken

De basis voor iedere soep, dus ook voor deze champignonsoep, is ui en knoflook fruiten in warme olie. Een minuut of vijf, om lekker wat smaak af te geven. Dan gaan de champignons erbij, die je even op hoger vuur meebakt.

Voeg dan de bouillon toe (dat mag zelfgemaakt maar ook gewoon van een blokje) en breng aan de kook. Laat even een paar minuten koken, tot de champignons gaar zijn. Daarna blend je de champignonsoep in delen in de blender. Doe de champignonsoep terug in de pan en warm de kruidenkaas er in mee tot die is opgenomen.

Verse champignonsoep

Proef je verse champignonsoep en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Lekker brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 4 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.