Champignonsoep



Zelf champignonsoep maken is super simpel. Er komt geen room aan te pas. Wel héél veel champignons. In no time is je verse champignonsoep klaar.

En daar ga je heel blij van worden, want champignonsoep is op ieder moment heerlijk. Wil je een extra gevulde soep, dan bak je nog wat champignons extra om er in te doen.

Idealiter maak je deze soep romig met behulp van een goede blender, zodat je er geen extra room aan toe hoeft te voegen.

Wil je de soep invriezen, dan kan dat prima. Laat de soep afkoelen. Doe in bakjes en vries ze in. Je hebt dan altijd een voorraadje verse champignonsoep bij de hand.

Kortom, vanaf nu maak je je champignonsoep gewoon zelf. Zonder pakjes of zakjes. Maar met héél veel champignons. Dat wordt smullen!

Voor ruim 1,5 liter champignonsoep

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons, grof gesneden
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)
zout en peper

Optioneel: nog 250 gram champignons, gebakken in olie met een beetje tijm
Verder nodig: krachtige blender (zoals mijn Magimix) of een staafmixer, maar dan wordt ‘ie iets minder fijn / romig

Champignonsoep

Zelf champignonsoep maken

De basis voor iedere soep, dus ook voor deze champignonsoep, is ui en knoflook fruiten in warme olie. Een minuut of vijf, om lekker wat smaak af te geven. Dan gaan de champignons erbij, die je even op hoger vuur meebakt.

Voeg dan de bouillon toe (dat mag zelfgemaakt maar ook gewoon van een blokje) en breng aan de kook. Laat even een paar minuten koken, tot de champignons gaar zijn. Daarna blend je de champignonsoep in delen in de blender. Doe de champignonsoep terug in de pan en warm de kruidenkaas er in mee tot die is opgenomen.

Verse champignonsoep

Proef je verse champignonsoep en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Lekker brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 4 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.