Champignonsoep



Zelf champignonsoep maken is super simpel. Er komt geen room aan te pas. Wel héél veel champignons. In no time is je verse champignonsoep klaar.

En daar ga je heel blij van worden, want champignonsoep is op ieder moment heerlijk. Wil je een extra gevulde soep, dan bak je nog wat champignons extra om er in te doen.

Idealiter maak je deze soep romig met behulp van een goede blender, zodat je er geen extra room aan toe hoeft te voegen.

Wil je de soep invriezen, dan kan dat prima. Laat de soep afkoelen. Doe in bakjes en vries ze in. Je hebt dan altijd een voorraadje verse champignonsoep bij de hand.

Kortom, vanaf nu maak je je champignonsoep gewoon zelf. Zonder pakjes of zakjes. Maar met héél veel champignons. Dat wordt smullen!

Voor ruim 1,5 liter champignonsoep

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons, grof gesneden
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)
zout en peper

Optioneel: nog 250 gram champignons, gebakken in olie met een beetje tijm
Verder nodig: krachtige blender (zoals mijn Magimix) of een staafmixer, maar dan wordt ‘ie iets minder fijn / romig

Champignonsoep

Zelf champignonsoep maken

De basis voor iedere soep, dus ook voor deze champignonsoep, is ui en knoflook fruiten in warme olie. Een minuut of vijf, om lekker wat smaak af te geven. Dan gaan de champignons erbij, die je even op hoger vuur meebakt.

Voeg dan de bouillon toe (dat mag zelfgemaakt maar ook gewoon van een blokje) en breng aan de kook. Laat even een paar minuten koken, tot de champignons gaar zijn. Daarna blend je de champignonsoep in delen in de blender. Doe de champignonsoep terug in de pan en warm de kruidenkaas er in mee tot die is opgenomen.

Verse champignonsoep

Proef je verse champignonsoep en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Lekker brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 4 augustus 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!