Champignonsoep



Zelf champignonsoep maken is super simpel. Er komt geen room aan te pas. Wel héél veel champignons. In no time is je verse champignonsoep klaar.

En daar ga je heel blij van worden, want champignonsoep is op ieder moment heerlijk. Wil je een extra gevulde soep, dan bak je nog wat champignons extra om er in te doen.

Idealiter maak je deze soep romig met behulp van een goede blender, zodat je er geen extra room aan toe hoeft te voegen.

Wil je de soep invriezen, dan kan dat prima. Laat de soep afkoelen. Doe in bakjes en vries ze in. Je hebt dan altijd een voorraadje verse champignonsoep bij de hand.

Kortom, vanaf nu maak je je champignonsoep gewoon zelf. Zonder pakjes of zakjes. Maar met héél veel champignons. Dat wordt smullen!

Voor ruim 1,5 liter champignonsoep

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons, grof gesneden
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)
zout en peper

Optioneel: nog 250 gram champignons, gebakken in olie met een beetje tijm
Verder nodig: krachtige blender (zoals mijn Magimix) of een staafmixer, maar dan wordt ‘ie iets minder fijn / romig

Champignonsoep

Zelf champignonsoep maken

De basis voor iedere soep, dus ook voor deze champignonsoep, is ui en knoflook fruiten in warme olie. Een minuut of vijf, om lekker wat smaak af te geven. Dan gaan de champignons erbij, die je even op hoger vuur meebakt.

Voeg dan de bouillon toe (dat mag zelfgemaakt maar ook gewoon van een blokje) en breng aan de kook. Laat even een paar minuten koken, tot de champignons gaar zijn. Daarna blend je de champignonsoep in delen in de blender. Doe de champignonsoep terug in de pan en warm de kruidenkaas er in mee tot die is opgenomen.

Verse champignonsoep

Proef je verse champignonsoep en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Lekker brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 4 augustus 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.