Champignonsoep

Zelf champignonsoep maken is super simpel. Er komt geen room aan te pas. Wel héél veel champignons. In no time is je verse champignonsoep klaar.
En daar ga je heel blij van worden, want champignonsoep is op ieder moment heerlijk. Wil je een extra gevulde soep, dan bak je nog wat champignons extra om er in te doen.
Idealiter maak je deze soep romig met behulp van een goede blender, zodat je er geen extra room aan toe hoeft te voegen.
Wil je de soep invriezen, dan kan dat prima. Laat de soep afkoelen. Doe in bakjes en vries ze in. Je hebt dan altijd een voorraadje verse champignonsoep bij de hand.
Kortom, vanaf nu maak je je champignonsoep gewoon zelf. Zonder pakjes of zakjes. Maar met héél veel champignons. Dat wordt smullen!
Voor ruim 1,5 liter champignonsoep
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons, grof gesneden
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)
zout en peper
Optioneel: nog 250 gram champignons, gebakken in olie met een beetje tijm
Verder nodig: krachtige blender (zoals mijn Magimix) of een staafmixer, maar dan wordt ‘ie iets minder fijn / romig
Zelf champignonsoep maken
De basis voor iedere soep, dus ook voor deze champignonsoep, is ui en knoflook fruiten in warme olie. Een minuut of vijf, om lekker wat smaak af te geven. Dan gaan de champignons erbij, die je even op hoger vuur meebakt.
Voeg dan de bouillon toe (dat mag zelfgemaakt maar ook gewoon van een blokje) en breng aan de kook. Laat even een paar minuten koken, tot de champignons gaar zijn. Daarna blend je de champignonsoep in delen in de blender. Doe de champignonsoep terug in de pan en warm de kruidenkaas er in mee tot die is opgenomen.
Verse champignonsoep
Proef je verse champignonsoep en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Lekker brood erbij en klaar ben je!
Gepubliceerd op 4 augustus 2021