Watermeloensalade met feta en olijven



Het is een van mijn absolute favoriete salades in de zomer. Deze watermeloensalade met feta en olijven is echt de lekkerste salade met warm weer!

Het originele recept voor deze watermeloensalade is trouwens van Nigella Lawson. Ik maak ‘m dan ook al járen. Maar realiseerde me afgelopen week dat dit ook een heerlijk saladerecept is om met jullie te delen.

Want het frisse zoete van de watermeloen in combinatie met het ziltige van de feta en olijven maakt het contrast te gek. Maar op warmere dagen is dit ook gewoon waar je zin in hebt. Een ideale salade ook voor bij de barbecue!

Omdat deze watermeloensalade zo weinig ingrediënten heeft is het extra belangrijk dat je zorgt dat al die verschillende componenten kloppen. Dus een goed rijpe, maar stevige watermeloen. De lekkerste, échte, feta.

De rode uien marineer ik altijd even in wat limoensap, waardoor je de ergste scherpte eraf haalt. Daarna is het een kwestie van alles bij elkaar brengen.

Voor een grote schaal

1 mini watermeloen, zonder schil en in blokjes
1 rode ui, in dunne ringen
sap van 1 limoen

naar smaak

Feta (ik heb altijd die van Dodoni), verkruimeld
Kalamata olijven
verse munt

watermeloensalade

Watermeloensalade met feta en olijven

Voor de salade snijd je de watermeloen in stukjes, niet té groot maar er mag best wat bite aan zitten. Daarover heen verkruimel je de feta. Hoeveel is echt een kwestie van smaak. Meestal gebruik ik een halve verpakking van de feta.

Kalamata olijven en munt gaan er ook naar smaak over heen. De gemarineerde uiringen mogen dan als laatste. Het sap van de limoen giet ik meestal ook over de salade heen. Dan alles lekker in de koelkast zetten tot gebruik. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 19 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.