Watermeloensalade met feta en olijvenHet is een van mijn absolute favoriete salades in de zomer. Deze watermeloensalade met feta en olijven is echt de lekkerste salade met warm weer!

Het originele recept voor deze watermeloensalade is trouwens van Nigella Lawson. Ik maak ‘m dan ook al járen. Maar realiseerde me afgelopen week dat dit ook een heerlijk saladerecept is om met jullie te delen.

Want het frisse zoete van de watermeloen in combinatie met het ziltige van de feta en olijven maakt het contrast te gek. Maar op warmere dagen is dit ook gewoon waar je zin in hebt. Een ideale salade ook voor bij de barbecue!

Omdat deze watermeloensalade zo weinig ingrediënten heeft is het extra belangrijk dat je zorgt dat al die verschillende componenten kloppen. Dus een goed rijpe, maar stevige watermeloen. De lekkerste, échte, feta.

De rode uien marineer ik altijd even in wat limoensap, waardoor je de ergste scherpte eraf haalt. Daarna is het een kwestie van alles bij elkaar brengen.

Voor een grote schaal

1 mini watermeloen, zonder schil en in blokjes
1 rode ui, in dunne ringen
sap van 1 limoen

naar smaak

Feta (ik heb altijd die van Dodoni), verkruimeld
Kalamata olijven
verse munt

watermeloensalade

Watermeloensalade met feta en olijven

Voor de salade snijd je de watermeloen in stukjes, niet té groot maar er mag best wat bite aan zitten. Daarover heen verkruimel je de feta. Hoeveel is echt een kwestie van smaak. Meestal gebruik ik een halve verpakking van de feta.

Kalamata olijven en munt gaan er ook naar smaak over heen. De gemarineerde uiringen mogen dan als laatste. Het sap van de limoen giet ik meestal ook over de salade heen. Dan alles lekker in de koelkast zetten tot gebruik. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 19 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!