Watermeloensalade met feta en olijven
Het is een van mijn absolute favoriete salades in de zomer. Deze watermeloensalade met feta en olijven is echt de lekkerste salade met warm weer!
Het originele recept voor deze watermeloensalade is trouwens van Nigella Lawson. Ik maak ‘m dan ook al járen. Maar realiseerde me afgelopen week dat dit ook een heerlijk saladerecept is om met jullie te delen.
Want het frisse zoete van de watermeloen in combinatie met het ziltige van de feta en olijven maakt het contrast te gek. Maar op warmere dagen is dit ook gewoon waar je zin in hebt. Een ideale salade ook voor bij de barbecue!
Omdat deze watermeloensalade zo weinig ingrediënten heeft is het extra belangrijk dat je zorgt dat al die verschillende componenten kloppen. Dus een goed rijpe, maar stevige watermeloen. De lekkerste, échte, feta.
De rode uien marineer ik altijd even in wat limoensap, waardoor je de ergste scherpte eraf haalt. Daarna is het een kwestie van alles bij elkaar brengen.
Voor een grote schaal
1 mini watermeloen, zonder schil en in blokjes
1 rode ui, in dunne ringen
sap van 1 limoen
naar smaak
Feta (ik heb altijd die van Dodoni), verkruimeld
Kalamata olijven
verse munt
Watermeloensalade met feta en olijven
Voor de salade snijd je de watermeloen in stukjes, niet té groot maar er mag best wat bite aan zitten. Daarover heen verkruimel je de feta. Hoeveel is echt een kwestie van smaak. Meestal gebruik ik een halve verpakking van de feta.
Kalamata olijven en munt gaan er ook naar smaak over heen. De gemarineerde uiringen mogen dan als laatste. Het sap van de limoen giet ik meestal ook over de salade heen. Dan alles lekker in de koelkast zetten tot gebruik. Geniet ervan!
Gepubliceerd op 19 juli 2021