Pasta met spinazie en tomaat



Een eenvoudige pasta met spinazie en tomaat is zó gemaakt. Beetje romigheid door de mascarpone, maar vooral een lekkere pasta met veel groente.

Want het hoeft niet altijd groots en meeslepend. Soms wil je gewoon in een kwartiertje een gezonde pasta op tafel hebben staan zonder teveel gedoe. Dan is dit het ultieme pastarecept voor jou!

Heel veel groente, zonder dat dat zo voelt. De saus krijgt wat romigheid doordat je door de bouillon een paar scheppen mascarpone schept. Lekker aan het eind nog wat Parmezaanse kaas erdoor en klaar is je snelle pasta!

Dit heb je nodig voor 4 personen

500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook, fijn gesneden
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
zout & peper
500 gram pasta, naar keuze

makkelijke pasta met groente

Pasta met spinazie en tomaat

De tomaatjes zijn de start van dit pastarecept. Hiervoor verwam je de olie in een grote pan, voeg de chiliflakes en (hele) tomaatjes toe en laat die op middelhoog vuur in 5 minuten warm en zacht worden. Voeg dan de knoflook toe en fruit even een paar minuten mee aan.

Kook in ruim gezouten water ondertussen de pasta in 8 minuten beetgaar. Voor je die afgiet even een kopje pastawater bewaren. Bij de tomaatjes gaat nu in delen de spinazie, die je laat slinken in de warme olie. Plet dan de tomaatjes met een vork, zodat het sap zich mengt in de groente.

Nu de bouillon en mascarpone erbij en tot een lichte saus met de groente laten vormen. Daar mag dan een klein beetje pastawater bij. Tot slot de kaas toevoegen en op smaak brengen met zout en peper voordat je de beetgare pasta als laatste bij het gerecht doet.

Snelle pasta

Goed mengen, laten warm worden en dan meteen serveren. Uiteraard kan je snelle pasta met tomaat en spinazie geserveerd worden met nog wat extra kaas voor de liefhebber!

Gepubliceerd op 17 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!