Pasta met spinazie en tomaat
Een eenvoudige pasta met spinazie en tomaat is zó gemaakt. Beetje romigheid door de mascarpone, maar vooral een lekkere pasta met veel groente.
Want het hoeft niet altijd groots en meeslepend. Soms wil je gewoon in een kwartiertje een gezonde pasta op tafel hebben staan zonder teveel gedoe. Dan is dit het ultieme pastarecept voor jou!
Heel veel groente, zonder dat dat zo voelt. De saus krijgt wat romigheid doordat je door de bouillon een paar scheppen mascarpone schept. Lekker aan het eind nog wat Parmezaanse kaas erdoor en klaar is je snelle pasta!
Dit heb je nodig voor 4 personen
500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook, fijn gesneden
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
zout & peper
500 gram pasta, naar keuze
Pasta met spinazie en tomaat
De tomaatjes zijn de start van dit pastarecept. Hiervoor verwam je de olie in een grote pan, voeg de chiliflakes en (hele) tomaatjes toe en laat die op middelhoog vuur in 5 minuten warm en zacht worden. Voeg dan de knoflook toe en fruit even een paar minuten mee aan.
Kook in ruim gezouten water ondertussen de pasta in 8 minuten beetgaar. Voor je die afgiet even een kopje pastawater bewaren. Bij de tomaatjes gaat nu in delen de spinazie, die je laat slinken in de warme olie. Plet dan de tomaatjes met een vork, zodat het sap zich mengt in de groente.
Nu de bouillon en mascarpone erbij en tot een lichte saus met de groente laten vormen. Daar mag dan een klein beetje pastawater bij. Tot slot de kaas toevoegen en op smaak brengen met zout en peper voordat je de beetgare pasta als laatste bij het gerecht doet.
Snelle pasta
Goed mengen, laten warm worden en dan meteen serveren. Uiteraard kan je snelle pasta met tomaat en spinazie geserveerd worden met nog wat extra kaas voor de liefhebber!
Gepubliceerd op 17 augustus 2021