Mediterrane traybake met halloumi



Met de smaken die je in één traybake stopt reis je acuut af naar Mediterrane sferen. Deze vegetarische ovenschotel maak je in een handomdraai.

De combinatie van het zoete van rijpe tomaat, met de anijsachtige smaak van venkel vind ik zó lekker. Voeg daar knapperige paprika aan toe die zich wentelt in een jasje van knoflook en ui en ik ben gelukkig!

In deze Mediterrane traybake voegen we verder nog die lekker zoute Halloumikaas toe en het enige dat je eigenlijk nog nodig hebt is een knapperig vers brood om al die sappen mee op te vegen.

Houd je niet van halloumi dan kun je ook kiezen voor feta of misschien wil je er wel wat kabeljauw aan toe voegen, de keuze is aan jou.

Welke optie je ook kiest, in minder dan een half uur zit je aan tafel en als daar de zon niet van gaat schijnen…

Voor 4 personen

8 tomaten, in kwarten
2 venkels, in grove stukken
2 paprika’s, in grove stukken
1 halloumi kaas, in reepjes
2 tenen knoflook, geplet (schilletje hoeft er niet persé af)
2 rode uien, in grove stukken
10 takjes tijm, de blaadjes gerist
3 el olijfolie
½ – 1 tl chiliflakes
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Mediterrane traybake met halloumi

Mediterrane traybake met halloumi

Het fijne van deze Mediterrane traybake met halloumi is dat je alle ingrediënten in één keer op de bakplaat gooit, besprenkelt met olijfolie, chiliflakes, zout en peper en zó de oven inschuift.

Rooster de groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin kleurt, en klaar ben je. Heerlijk met geroosterd brood maar ook lekker met al dente gekookte pasta. Net wat je lekker vindt!

geroosterde groente uit de oven

Pastasaus van geroosterde groenten

Wat ik ook nog wel eens doe, omdat onze dochter niet dol is op venkel, is nadat de groenten zijn geroosterd alles (met uitzondering van de halloumi) in de blender stoppen en er een pastasaus van maken.

Zitten er nog steeds alle smaken en vitaminen in, maar heeft niemand door welke groente er in zit. Simpel toch!? Ik duw in dat geval trouwens wel de knoflook uit z’n schilletje, dat kan heel makkelijk want hij is super zacht geworden in de oven.

Gepubliceerd op 7 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.