Mediterrane traybake met halloumi
Met de smaken die je in één traybake stopt reis je acuut af naar Mediterrane sferen. Deze vegetarische ovenschotel maak je in een handomdraai.
De combinatie van het zoete van rijpe tomaat, met de anijsachtige smaak van venkel vind ik zó lekker. Voeg daar knapperige paprika aan toe die zich wentelt in een jasje van knoflook en ui en ik ben gelukkig!
In deze Mediterrane traybake voegen we verder nog die lekker zoute Halloumikaas toe en het enige dat je eigenlijk nog nodig hebt is een knapperig vers brood om al die sappen mee op te vegen.
Houd je niet van halloumi dan kun je ook kiezen voor feta of misschien wil je er wel wat kabeljauw aan toe voegen, de keuze is aan jou.
Welke optie je ook kiest, in minder dan een half uur zit je aan tafel en als daar de zon niet van gaat schijnen…
Voor 4 personen
8 tomaten, in kwarten
2 venkels, in grove stukken
2 paprika’s, in grove stukken
1 halloumi kaas, in reepjes
2 tenen knoflook, geplet (schilletje hoeft er niet persé af)
2 rode uien, in grove stukken
10 takjes tijm, de blaadjes gerist
3 el olijfolie
½ – 1 tl chiliflakes
zout & peper
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C
Mediterrane traybake met halloumi
Het fijne van deze Mediterrane traybake met halloumi is dat je alle ingrediënten in één keer op de bakplaat gooit, besprenkelt met olijfolie, chiliflakes, zout en peper en zó de oven inschuift.
Rooster de groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin kleurt, en klaar ben je. Heerlijk met geroosterd brood maar ook lekker met al dente gekookte pasta. Net wat je lekker vindt!
Pastasaus van geroosterde groenten
Wat ik ook nog wel eens doe, omdat onze dochter niet dol is op venkel, is nadat de groenten zijn geroosterd alles (met uitzondering van de halloumi) in de blender stoppen en er een pastasaus van maken.
Zitten er nog steeds alle smaken en vitaminen in, maar heeft niemand door welke groente er in zit. Simpel toch!? Ik duw in dat geval trouwens wel de knoflook uit z’n schilletje, dat kan heel makkelijk want hij is super zacht geworden in de oven.
Gepubliceerd op 7 februari 2022