Mediterrane traybake met halloumi



Met de smaken die je in één traybake stopt reis je acuut af naar Mediterrane sferen. Deze vegetarische ovenschotel maak je in een handomdraai.

De combinatie van het zoete van rijpe tomaat, met de anijsachtige smaak van venkel vind ik zó lekker. Voeg daar knapperige paprika aan toe die zich wentelt in een jasje van knoflook en ui en ik ben gelukkig!

In deze Mediterrane traybake voegen we verder nog die lekker zoute Halloumikaas toe en het enige dat je eigenlijk nog nodig hebt is een knapperig vers brood om al die sappen mee op te vegen.

Houd je niet van halloumi dan kun je ook kiezen voor feta of misschien wil je er wel wat kabeljauw aan toe voegen, de keuze is aan jou.

Welke optie je ook kiest, in minder dan een half uur zit je aan tafel en als daar de zon niet van gaat schijnen…

Voor 4 personen

8 tomaten, in kwarten
2 venkels, in grove stukken
2 paprika’s, in grove stukken
1 halloumi kaas, in reepjes
2 tenen knoflook, geplet (schilletje hoeft er niet persé af)
2 rode uien, in grove stukken
10 takjes tijm, de blaadjes gerist
3 el olijfolie
½ – 1 tl chiliflakes
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Mediterrane traybake met halloumi

Mediterrane traybake met halloumi

Het fijne van deze Mediterrane traybake met halloumi is dat je alle ingrediënten in één keer op de bakplaat gooit, besprenkelt met olijfolie, chiliflakes, zout en peper en zó de oven inschuift.

Rooster de groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin kleurt, en klaar ben je. Heerlijk met geroosterd brood maar ook lekker met al dente gekookte pasta. Net wat je lekker vindt!

geroosterde groente uit de oven

Pastasaus van geroosterde groenten

Wat ik ook nog wel eens doe, omdat onze dochter niet dol is op venkel, is nadat de groenten zijn geroosterd alles (met uitzondering van de halloumi) in de blender stoppen en er een pastasaus van maken.

Zitten er nog steeds alle smaken en vitaminen in, maar heeft niemand door welke groente er in zit. Simpel toch!? Ik duw in dat geval trouwens wel de knoflook uit z’n schilletje, dat kan heel makkelijk want hij is super zacht geworden in de oven.

Gepubliceerd op 7 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!