Mediterrane traybake met halloumi



Met de smaken die je in één traybake stopt reis je acuut af naar Mediterrane sferen. Deze vegetarische ovenschotel maak je in een handomdraai.

De combinatie van het zoete van rijpe tomaat, met de anijsachtige smaak van venkel vind ik zó lekker. Voeg daar knapperige paprika aan toe die zich wentelt in een jasje van knoflook en ui en ik ben gelukkig!

In deze Mediterrane traybake voegen we verder nog die lekker zoute Halloumikaas toe en het enige dat je eigenlijk nog nodig hebt is een knapperig vers brood om al die sappen mee op te vegen.

Houd je niet van halloumi dan kun je ook kiezen voor feta of misschien wil je er wel wat kabeljauw aan toe voegen, de keuze is aan jou.

Welke optie je ook kiest, in minder dan een half uur zit je aan tafel en als daar de zon niet van gaat schijnen…

Voor 4 personen

8 tomaten, in kwarten
2 venkels, in grove stukken
2 paprika’s, in grove stukken
1 halloumi kaas, in reepjes
2 tenen knoflook, geplet (schilletje hoeft er niet persé af)
2 rode uien, in grove stukken
10 takjes tijm, de blaadjes gerist
3 el olijfolie
½ – 1 tl chiliflakes
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Mediterrane traybake met halloumi

Mediterrane traybake met halloumi

Het fijne van deze Mediterrane traybake met halloumi is dat je alle ingrediënten in één keer op de bakplaat gooit, besprenkelt met olijfolie, chiliflakes, zout en peper en zó de oven inschuift.

Rooster de groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin kleurt, en klaar ben je. Heerlijk met geroosterd brood maar ook lekker met al dente gekookte pasta. Net wat je lekker vindt!

geroosterde groente uit de oven

Pastasaus van geroosterde groenten

Wat ik ook nog wel eens doe, omdat onze dochter niet dol is op venkel, is nadat de groenten zijn geroosterd alles (met uitzondering van de halloumi) in de blender stoppen en er een pastasaus van maken.

Zitten er nog steeds alle smaken en vitaminen in, maar heeft niemand door welke groente er in zit. Simpel toch!? Ik duw in dat geval trouwens wel de knoflook uit z’n schilletje, dat kan heel makkelijk want hij is super zacht geworden in de oven.

Gepubliceerd op 7 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.