Quinoa en boerenkoolsalade met geroosterde hazelnoten



De vitaminen springen je tegemoet in deze quinoasalade met  boerenkool en geroosterde hazelnoten. Heel veel kleur en smaak op je bord. Natuurlijk met een lekkere, romige dressing.

Ik had al héél lang niet meer met quinoa gekookt, maar had er op de een of andere manier echt zin in nu. De combinatie van deze zaadjes van een plant (wist je dat het zaadjes zijn?) met allerlei soorten groenten en de crunch van geroosterde hazelnoten maken het ook nog eens een hele voedzame maaltijdsalade.

Je kunt van deze hoeveelheid met gemak met vier personen er een volledige lunch of lichte maaltijd van maken. Ik serveerde de salade met nog wat brood en gezouten boter erbij. Het moet tenslotte niet té gezond worden 😉

Eventuele restjes zijn de dag erna ook nog heerlijk. Dat is ook waarom ik de dressing apart serveer, in plaats van hem erover heen te doen. Dan blijft de salade het langst lekker.

Voor 4 personen als lunch of lichte maaltijd

225 gram driekleuren quinoa
450 ml water
250 gram boerenkool
2 avocado’s
2 – 3 tomaten, in stukjes
1 blik kikkererwten (400 gram)
75 gram hazelnoten (ongebrand), geroosterd
1 komkommer, in blokjes (geschild)
75 gram feta
1 rode ui, in dunne ringen met 2 – 3 el rode wijnazijn
optioneel: granaatappelpitjes, zoveel je wilt

Caesardressing – gemaakt volgens dit recept
Voor erbij: knapperig brood en gezouten boter

Quinoa en boerenkoolsalade met geroosterde hazelnoten

Maaltijdsalade met Quinoa en boerenkool

Je start uiteraard met het koken van de quinoa. Doet dat volgens de gebruiksaanwijzing en laat dan helemaal afkoelen. Dat kan dus prima een dag ervoor. Bewaar de gekookte quinoa dan in de koelkast. Marineer ook alvast de uienringen in de azijn, hierdoor worden ze een stuk zoeter en milder van smaak. Ik heb dit eigenlijk standaard in de koelkast staan.

Verse boerenkool voor salade

Om de maaltijdsalade te maken gaat eerst alle boerenkool in een grote schaal. Ik kocht mijn boerenkool via Crisp, die blaadjes waren een stuk lichter en malser. Koop je boerenkool aan een stronk verwijder dan eerst alle harde nerven en masseer de blaadjes licht met wat azijn of olijfolie, om de structuur wat zachter te maken.

Gezonde maaltijdsalade

Verder is het nu een kwestie van je maaltijdsalade opbouwen met alle onderdelen. Quinoa op de boerenkool. Net als de avocado, tomaten, kikkererwten, komkommer, hazelnoten en tot slot de feta en granaatappelpitten (als je die gebruikt). Maak de caesardressing nu en serveer die apart bij de salade. Genieten maar van je gezonde maaltijdsalade!

Gepubliceerd op 13 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.