Recensies van (kook)boeken


De laatste boekrecensies
30 juni 2021
vegan summer review
 
Vegan summer van Milou van der Will

Wil je af van de groentespiesjes en juist inspiratie voor spannende vegan BBQ recepten dan heeft Milou van der Will de inspiratie voor je!
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
27 mei 2021
 
De bijbel van de Indiase keuken – review

Als je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.
5 mei 2021
Honingbij tot hagelslag_boek
 
Kinderboeken kadotips

Wat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je 4 tips voor nieuw verschenen kinderboeken.
3 maart 2021
vegan japans kookboek
 
Vegan Japaneasy – review

Vegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.
15 februari 2021
Paramaribo
 
Paramaribo van Judith Cyrus

Een culinaire smeltkroes is de ondertitel van Paramaribo van Judith Kroes. Een boek dat meer is dan een kookboek trouwens. Een absoluut pluspunt!
25 januari 2021
cover koken eten leven
 
Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson

Koken, eten, leven is het nieuwe boek van Nigella Lawson en staat vol met verhalen. Haar hersenspinsels én recepten. Een winnende combi?
18 januari 2021
donna hay
 
Everyday fresh van Donna Hay

Ik ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is haar nieuwste boek.
18 november 2020
cover Bersama
 
Het Indonesië van Francis Kuijk

Twee boeken schreef Francis Kuijk de afgelopen jaren. Beiden met Indonesië als thema. Boeken met een verhaal. En héél veel recepten!
9 november 2020
kookboek Dishoom
 
Dishoom ‘Lekkers uit Bombay’ – review

Dishoom was een van de eerste restaurants waar ik Indiaas at. In Londen, waar Indiaas eten geliefd is. Nu is er hun eerste kookboek. Maar is het dat wel?
1 november 2020
flavour ottolenghi
 
Flavour van Ottolenghi – review

Ieder boek van Ottolenghi is een hit. Zo ook Flavour, zijn meest recente boek. Ik leg uit waarom ik een haat/liefde verhouding met hem heb.
23 september 2020
boek Wanda Bommer
 
De Ark van Wanda Bommer

Het 6e boek van Wanda Bommer. Maar waarom kennen we de schrijfster van De Ark eigenlijk amper? Dit boek gaat daar zeker verandering in brengen.
7 september 2020
cover boek
 
Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Rutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar in dit boek lees je meer dan alleen zijn beste recepten.
1 september 2020
 
Top 4 boeken deze zomer

In de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader en wel hierom!
2 augustus 2020
boek London Loy
 
London Loy Mijn recepten – review

Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
22 juni 2020
bijbel indonesische keuken
 
De bijbel van de Indonesische keuken – review

Als je instant gierende trek wilt krijgen in de Indonesische keuken, met als gevolg dat je een weekend lang de lekkerste dingen staat te koken, dan moet je dit boek níet kopen… 😉
18 juni 2020
 
Het Caribische kookboek van Helmi Smeulders – review

Maaike kent de Caribische keuken als geen ander, dus reviewde zij het nieuw verschenen Caribische kookboek van Helmi Smeulders.
8 juni 2020
 
Confettiregen van Splinter Chabot – review

Een openhartig, ontwapenend en kwetsbaar boek van Splinter Chabot. De ontdekkingstocht naar zijn ware ik kent vele ontroerende momenten.
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!
3 mei 2020
 
Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

Monique is jong en krijgt wat. En niet zomaar wat... Een indringend persoonlijk verhaal is het vervolg.
30 april 2020
 
NOSH van Esther Erwteman (review)

NOSH heeft als ondertitel Mijn vegetarische Joodse keuken, maar tegelijkertijd is het zóveel meer dan een kookboek met vegetarische recepten.
29 april 2020
 
Made by Koffietijd – review

Na tien jaar eten in Koffietijd, is er nu het Koffietijd kookboek
28 april 2020
An An kookboek
 
An An van Mai Nguyen – review

An An is een kookboek met niet alleen heel veel Vietnamese familierecepten, maar doorspekt van liefde voor eten, familie en het doorgeven van tradities.
14 april 2020
BBQ boek Jord Althuizen
 
Burgers & BBQ bites is het 6e BBQ boek van Jord Althuizen

Als je al vijf keer een BBQ boek hebt geschreven. En ieder van die boeken is een gierend succes, voegt een zesde boek dan eigenlijk nog wel wat toe...
8 april 2020
 
Jackfruit van Jessica Lek

Het kookboek van Jessica Lek met meer dan 30 recepten met jackfruit, voor als je wilt leren koken met jackfruit!
3 april 2020
Greenfeast.jpg
 
Greenfeast van Nigel Slater – review

Het nieuwste boek van Nigel Slater, Greenfeast, is een ode aan lente en zomerrecepten. Zonder toevoeging van vlees, maar groente in de hoofdrol
26 maart 2020
De Wereld Thuis_SusanAretz.jpg
 
De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart – review

Recensie van het kookboek De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart
2 maart 2020
Kleine hartige taartjes.jpg
 
Kleine hartige taartjes van Petit Gateau – review

Review Kleine hartige taartjes van Petit Gateau
12 februari 2020
Indorock_cover_smulpaapje
 
Indorock van Vanja van der Leeden – review

Review van het Kookboek van het jaar 2019, Indorock van Vanja van der Leeden
5 februari 2020
 
de Bijbel van de Japanse keuken – review

De bijbel van de Japanse keuken is een absolute aanrader voor liefhebbers van Japans eten