Recensies van (kook)boeken


De laatste boekrecensies
18 september 2022
Mezcla Ixta Belfrage
 
Mezcla van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage is een protogé van Ottolenghi, maar wel eentje met een geheel eigen visie op eten. Dat zie je duidelijk terug in Mezcla, haar eerste soloboek.
17 september 2022
tahin esther review
 
Tahin van Esther Erwteman

Waarom je Tahin van Esther Erwteman wil hebben vertel ik je, maar ook waarom je dat eigenlijk niet wil. Want er zit één groot nadeel aan dit boek…
5 augustus 2022
review vega zonder pakjes en zakjes
 
Review Vega zónder pakjes & zakjes

Dat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!
19 maart 2022
TLV Vegan Jigal Krant review
 
TLV Vegan – Jigal Krant

TLV Vegan van Jigal Krant is de opvolger van TLV. Volgens hem 100 bewijzen dat engeltjes geen dierlijke producten nodig hebben om op je tong te pissen
14 maart 2022
Keukenkronieken review
 
Nigel Slater Keukenkronieken – review

Het beste van Nigel Slater in één boek. A cook’s book, in het Nederlands vertaald als Keukenkronieken, is een must voor alle kookliefhebbers.
10 februari 2022
 
Het verhaal van Nederland – boek & serie

De magie van Het verhaal van Nederland zit 'm in het feit dat er niet alleen een serie van op tv is maar ook een boek. Maar er is meer!
4 februari 2022
Bakatlas Rutger
 
De Bakatlas – Rutger van den Broek

Laat het maar aan Rutger van den Broek over om in de Bakatlas de lekkerste recepten van over de hele wereld te verzamelen.
3 februari 2022
Thuis Koken David Chang
 
Thuis koken – David Chang

De Amerikaanse chef en culinaire enfant terrible David Chang schreef een kookboek, maar dan zonder recepten. Of dat werkt? Ik vertel je er meer over!
31 januari 2022
review Med Claudia Roden
 
Med van Claudia Roden

Culinaire grande dame Claudia Roden, schreef met Med een kookboek vol recepten die ze zelf graag maakt. En jij ook. Dat is zeker!
25 januari 2022
autobiografie Will Smith
 
Will – autobiografie Will Smith

De autobiografie van Will Smith geeft een mooi inkijkje in het leven van de film- en tv ster. Maar hij schuwt ook niet om kritisch naar zichzelf te kijken.
15 november 2021
Nadiya bakt
 
Nadiya Hussain bakt – review

Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
4 november 2021
Oh my Foodness
 
Oh My Foodness van Sabine Koning

Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.
3 november 2021
 
Het grote wildplukboek van Edwin Florès

Dé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Flores. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast
26 oktober 2021
Wereldreizen review
 
Anthony Bourdain – Wereldreizen

In Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.
25 oktober 2021
rekenen voor je leven
 
Rekenen voor je leven – review

Hoe maak je kinderen enthousiast voor rekenen? Schrijver Edward van de Velen en hoogleraar Ionica Smeets maakten er dit boek voor.
19 oktober 2021
 
Vietnamees van Uyen Luu

Makkelijke, authentieke Vietnamese recepten in een werkelijk prachtig kookboek. Daar moést ik natuurlijk voor jullie mee aan de slag.
15 oktober 2021
Vette Sletten boek
 
NomNomNom van Dorothy Porker

Dat NomNomNom een nominatie heeft voor Gouden Kookboek zegt denk ik al wel genoeg. Het is een one of a kind kookboek.
13 oktober 2021
cover boek shirma
 
Shirma’s Soul Kitchen

Duik samen met Shirma Rouse de Caribische soul kitchen in en laat je voeden met haar liefde voor eten!
30 juni 2021
vegan summer review
 
Vegan summer van Milou van der Will

Wil je af van de groentespiesjes en juist inspiratie voor spannende vegan BBQ recepten dan heeft Milou van der Will de inspiratie voor je!
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
27 mei 2021
 
De bijbel van de Indiase keuken – review

Als je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.
5 mei 2021
Honingbij tot hagelslag_boek
 
Kinderboeken kadotips

Wat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je 4 tips voor nieuw verschenen kinderboeken.
3 maart 2021
vegan japans kookboek
 
Vegan Japaneasy – review

Vegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.
15 februari 2021
Paramaribo
 
Paramaribo van Judith Cyrus

Een culinaire smeltkroes is de ondertitel van Paramaribo van Judith Kroes. Een boek dat meer is dan een kookboek trouwens. Een absoluut pluspunt!
25 januari 2021
cover koken eten leven
 
Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson

Koken, eten, leven is het nieuwe boek van Nigella Lawson en staat vol met verhalen. Haar hersenspinsels én recepten. Een winnende combi?
18 januari 2021
donna hay
 
Everyday fresh van Donna Hay

Ik ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is haar nieuwste boek.
18 november 2020
cover Bersama
 
Het Indonesië van Francis Kuijk

Twee boeken schreef Francis Kuijk de afgelopen jaren. Beiden met Indonesië als thema. Boeken met een verhaal. En héél veel recepten!
9 november 2020
kookboek Dishoom
 
Dishoom ‘Lekkers uit Bombay’ – review

Dishoom was een van de eerste restaurants waar ik Indiaas at. In Londen, waar Indiaas eten geliefd is. Nu is er hun eerste kookboek. Maar is het dat wel?