Pad Thai met tofu



Een heerlijke recept voor een snelle vegetarische pad thai met tofu. Deze Thaise klassieker wil je een keer gemaakt hebben.

Ik maakte al eens Pad Thai voor jullie, maar die versie maakte ik met garnalen (dat recept vind je hier). En aangezien onze dochter dol is op tofu leek het me een uitdaging te kijken of ik daarmee een lekkere vegetarische versie van Pad Thai kon maken. Het feit dat jij dit intro nu leest zegt genoeg; het is gelukt!

Dus voor iedereen die niet weet wat je met tofu kunt maken. Dit Pad Thai recept is voor jou!

Voor vier personen

3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles, koken volgens instructie op de verpakking
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda’s, grof gehakt

pad thai tofu

Pad Thai met tofu

Als basis voor je pad thai meng je de sojasaus, vissaus, chilisaus, limoen (sap en rasp), honing en gember tot een dressing. Kook/stoom de sugarsnaps en boontjes in 8-10 minuten beetgaar. Bak op hoog vuur, in een klein beetje zonnebloemolie, de tofu krokant aan (ongeveer 5 minuten). Dan de taugé erbij en een minuut meebakken.

Snelle vegetarische pad thai

Kook in de tussentijd de noodles gaar en bak van de eieren in een paar minuten op hoog vuur in een hete koekenpan een roerei. Giet de dressing bij de tofu, als ook de uitgelekte noodles en schep in een minuut om zodat alles onder de saus zit. Dan de groente erbij en kort mee warmen. Voeg het roerei toe en garneer met bosuitjes en gehakte noten. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 10 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.