Pad Thai met tofu

Een heerlijke recept voor een snelle vegetarische pad thai met tofu. Deze Thaise klassieker wil je een keer gemaakt hebben.
Ik maakte al eens Pad Thai voor jullie, maar die versie maakte ik met garnalen (dat recept vind je hier). En aangezien onze dochter dol is op tofu leek het me een uitdaging te kijken of ik daarmee een lekkere vegetarische versie van Pad Thai kon maken. Het feit dat jij dit intro nu leest zegt genoeg; het is gelukt!
Dus voor iedereen die niet weet wat je met tofu kunt maken. Dit Pad Thai recept is voor jou!
Voor vier personen
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles, koken volgens instructie op de verpakking
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda’s, grof gehakt
Pad Thai met tofu
Als basis voor je pad thai meng je de sojasaus, vissaus, chilisaus, limoen (sap en rasp), honing en gember tot een dressing. Kook/stoom de sugarsnaps en boontjes in 8-10 minuten beetgaar. Bak op hoog vuur, in een klein beetje zonnebloemolie, de tofu krokant aan (ongeveer 5 minuten). Dan de taugé erbij en een minuut meebakken.
Snelle vegetarische pad thai
Kook in de tussentijd de noodles gaar en bak van de eieren in een paar minuten op hoog vuur in een hete koekenpan een roerei. Giet de dressing bij de tofu, als ook de uitgelekte noodles en schep in een minuut om zodat alles onder de saus zit. Dan de groente erbij en kort mee warmen. Voeg het roerei toe en garneer met bosuitjes en gehakte noten. Meteen serveren!
Gepubliceerd op 10 februari 2022