Watermeloen van de BBQ



Een van de meest verrassende BBQ recepten is toch wel deze gegrilde watermeloen van de barbecue!

Watermeloen van de BBQ, ik had er nog niet eerder van gehoord. Tot ik er in de zomer van 2016 in Italië over las in Delicious. Nu kook ik niet vaak uit kooktijdschriften. Simpelweg omdat ik eigenlijk altijd bezig ben om nieuwe recepten voor jullie te bedenken en zo min mogelijk één op één van anderen wil nakoken. Maar héél af en toe maak ik een uitzondering, zo ook voor dit recept uit Delicious van augustus 2016.

We maakten de gegrilde watermeloen van de BBQ voor het eerst in Italië, tijdens de vakantie. En hebben het daarna in die vakantie nog minstens 3! keer gemaakt. Zó lekker is het.

Die moét ik dus wel met jullie delen. Met alle credit dus aan Delicious magazine voor het recept.

Voor 4 personen

2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4 el lekkere extra vierge olijfolie
2tl goede balsamico azijn
1 of 2 bollen burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper

Voorbereiding

Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karamelliseren. Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.

watermeloen

Watermeloen van de barbecue

Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft!

Dit recept komt uit het augustusnummer (2016) van Delicious

Gepubliceerd op 8 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.