Watermeloen van de BBQ

Een van de meest verrassende BBQ recepten is toch wel deze gegrilde watermeloen van de barbecue!
Watermeloen van de BBQ, ik had er nog niet eerder van gehoord. Tot ik er in de zomer van 2016 in Italië over las in Delicious. Nu kook ik niet vaak uit kooktijdschriften. Simpelweg omdat ik eigenlijk altijd bezig ben om nieuwe recepten voor jullie te bedenken en zo min mogelijk één op één van anderen wil nakoken. Maar héél af en toe maak ik een uitzondering, zo ook voor dit recept uit Delicious van augustus 2016.
We maakten de gegrilde watermeloen van de BBQ voor het eerst in Italië, tijdens de vakantie. En hebben het daarna in die vakantie nog minstens 3! keer gemaakt. Zó lekker is het.
Die moét ik dus wel met jullie delen. Met alle credit dus aan Delicious magazine voor het recept.
Voor 4 personen
2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4 el lekkere extra vierge olijfolie
2tl goede balsamico azijn
1 of 2 bollen burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper
Voorbereiding
Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karamelliseren. Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.
Watermeloen van de barbecue
Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft!
Dit recept komt uit het augustusnummer (2016) van Delicious
Gepubliceerd op 8 juli 2021