Watermeloen van de BBQEen van de meest verrassende BBQ recepten is toch wel deze gegrilde watermeloen van de barbecue!

Watermeloen van de BBQ, ik had er nog niet eerder van gehoord. Tot ik er in de zomer van 2016 in Italië over las in Delicious. Nu kook ik niet vaak uit kooktijdschriften. Simpelweg omdat ik eigenlijk altijd bezig ben om nieuwe recepten voor jullie te bedenken en zo min mogelijk één op één van anderen wil nakoken. Maar héél af en toe maak ik een uitzondering, zo ook voor dit recept uit Delicious van augustus 2016.

We maakten de gegrilde watermeloen van de BBQ voor het eerst in Italië, tijdens de vakantie. En hebben het daarna in die vakantie nog minstens 3! keer gemaakt. Zó lekker is het.

Die moét ik dus wel met jullie delen. Met alle credit dus aan Delicious magazine voor het recept.

Voor 4 personen

2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4 el lekkere extra vierge olijfolie
2tl goede balsamico azijn
1 of 2 bollen burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper

Voorbereiding

Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karamelliseren. Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.

watermeloen

Watermeloen van de barbecue

Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft!

Dit recept komt uit het augustusnummer (2016) van Delicious

Gepubliceerd op 8 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!