Verrassende recepten voor groot & klein


23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!
11 juni 2021
vegan mexicaanse maaltijd
 
Weekmenu 2021 – week 24

Een zomers weekmenu met keuze uit vegetarische, vis en barbecuegerechten. Een afwisselende week lekker eten, zonder gedoe!
10 juni 2021
komkommersoep.jpg
 
Koude komkommer en dillesoep

Een heerlijk verfrissend koud komkommer en dillesoepje. Ideaal als voorgerecht, maar ook top bij een picknick of middag borrelen.
6 juni 2021
bbq steak
 
Steak met chimichurri à la Jord Althuizen

Samen koken met BBQ koning Jord uit zijn nieuwste boek en dan dit fijne steak recept van de BBQ mogen delen. Beter wordt het niet toch?
5 juni 2021
 
Weekmenu 2021 – week 23

Wat eten we komende week? Het weekmenu helpt je op weg met makkelijke recepten voor maaltijden waar iedereen blij van wordt.
3 juni 2021
taco lasagne recept
 
Taco lasagne met gehakt

Een taco lasagne met gehakt waar álles in zit waar je blij van wordt. Deze Mexicaanse groenteschotel met tortilla wraps bak je als een lasagne.
28 mei 2021
mepal bakjes
 
De 10 lekkerste picknickgerechtjes

Wat neem je mee als je gaat picknicken? Dit zijn mijn tips én de 10 lekkerste picknickgerechtjes om mee te nemen of voor onderweg.
28 mei 2021
asperges met misoboter
 
Weekmenu 2021 – week 22

Een weekmenu dat volledig in het teken staat van mooi weer, buiten eten en weer genieten van lichte maaltijden voor het hele gezin
27 mei 2021
malai kofta curry
 
Curry met paneerballetjes

Uit de Bijbel van de Indiase keuken komt deze fantastische milde vega curry met paneerballetjes. Super makkelijk te maken!
26 mei 2021
vega burger bbq
 
Paddenstoelenburger van de BBQ

Dat je op een BBQ meer kunt dan vlees mag hopelijk geen geheim meer zijn. Deze paddenstoelenburger bijvoorbeeld. Zo gemaakt. Zó lekker!
24 mei 2021
Gepofte zoete ui van de BBQ
 
Gepofte zoete ui van de BBQ

Als je een zoete ui op de BBQ poft heb je een lekker bijgerecht voor bij je barbecuemaaltijd. Budgetvriendelijk, vegetarisch én lekker. Wat wil je nog meer?
24 mei 2021
verse tomatensoep
 
Verse tomatensoep met balletjes

Verse tomatensoep maken is kinderlijk eenvoudig, maar zo lekker. Deze Italiaanse tomatensoep met balletjes mag in je vaste soep repertoire.
23 mei 2021
spareribs bbq
 
Spareribs van de BBQ in 3,2,1

Je kunt spareribs grillen op de barbecue, maar kies eens voor de 3,2,1 methode. Je weet niet wat je proeft. Ik leg je uit hoe je de perfecte spareribs maakt.
23 mei 2021
gin tonic rabarber
 
Rabarber Gin Tonic

Met een zelfgemaakte rabarbersiroop heb je hét geheime ingrediënt te pakken voor deze verrassende Gin Tonic met rabarber en aardbei.
21 mei 2021
rabarbersiroop recept
 
Huisgemaakte rabarbersiroop

Met een halve kilo rabarber maak je niet alleen zelf siroop, maar heb je meteen ook een heerlijk toetje met rabarber.
21 mei 2021
hamburger vivera
 
Broodje hamburger deluxe

Als het dan op 28 mei Wereld Hamburgerdag is, deel ik dolgraag mijn favoriete broodje hamburger met je. Ik geef je een vlees én een vega(n) versie!
21 mei 2021
coleslaw recept
 
Coleslaw met homemade dressing

Coleslaw is een rauwkostsalade van verschillende soorten harde groente die geweldig is voor bij de barbecue. Dit is mijn favoriete coleslaw recept.
21 mei 2021
muffins met suiker
 
Weekmenu 2021 – week 21

Een weekmenu waar je hopelijk weer blij van gaat worden. Met een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, pasta én iets lekkers voor het weekend.
19 mei 2021
Gevlinderde kip van de BBQ
 
Gevlinderde kip van de BBQ

Kip van de BBQ is al heerlijk, maar gevlinderde kip zorgt voor de perfecte BBQ kip. Deze spatchcock chicken is ons nieuwe favoriete BBQ kiprecept.
19 mei 2021
BBQ dry rub kruidenmix
 
BBQ dry rub kruidenmix

Je kunt voor je bbq gerechten heel makkelijk zelf je kruidenmix maken. Deze dry rub is te gek op kip, maar is voor nog veel meer bbq recepten gebruiken.
19 mei 2021
zelf bbqsaus maken
 
BBQ saus met kersen & sriracha

Als je kip of vlees van de BBQ een kick wil geven is deze BBQ saus jouw nieuwe favoriete recept. Het zoete van de kersen en de oempf van sriracha.
18 mei 2021
asperges met misoboter
 
Gegrilde asperges met geklopte misoboter

Proef je het al?! Gegrilde asperges, met een umami bommetje van geklopte misoboter. Dankjewel David Chang voor de inspiratie!