Smulpaapje
Goed eten met kinderen, uit en thuis


13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.
22 juni 2020
 
Spekkoek uit de Bijbel van de Indonesische Keuken

Het is met recht monnikenwerk te noemen, het zelf maken van spekkoek. Maar het resultaat is álle moeite waard. Echt!
22 juni 2020
 
Vis kopen en eten op Curaçao

Maaike vertelt je vandaag alles over vis kopen en eten op Curaçao. Dat gaat namelijk nét even anders dan in Nederland...
18 juni 2020
sushi bowl zalm en avocado
 
Smulpaapje weekmenu – week 25

Ga je voor één, twee of misschien wel alle gerechten uit het weekmenu? Je hoeft eigenlijk niet meer na te denken over wat je komende week eet.
18 juni 2020
 
Gekoelde avocadosoep

Uit Het Caribische kookboek, het heerlijk tropische boek van Helmi Smeulders komt deze zomers gekoelde avocadosoep
16 juni 2020
 
Havermout bananenbrood

Nu staan er toch al behoorlijk wat recepten voor bananenbrood op de site, maar het kan nóg lekkerder. Zeg maar hallo tegen dit verrukkelijke havermout bananenbrood.
16 juni 2020
 
Pancakes met Zespri kiwi & citroen

Een heerlijke start van de dag zijn deze fluffy pancakes, gevuld met zoete Zespri kiwi en de frisheid van citroen. Je ontbijt was nog nooit zó lekker!
15 juni 2020
 
5 Inclusieve kinderboeken om (voor) te lezen

Kinderboeken spelen een belangrijke rol in hoe we onze kinderen leren om naar de wereld te kijken. Dit zijn 5 verschillende kinderboeken die daarbij kunnen helpen.
11 juni 2020
 
Arepa di pampuna

Een Caribisch feestje op je bord met een portie ‘verstopte’ vitamines. Deze pompoenpannenkoekjes zijn om je vingers bij af te likken.
11 juni 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 24

Wat eten we de komende week? Ik zet weer 5 lekkere, doordeweekse makkelijke maaltijden voor je op een rijtje. Mét boodschappenbriefje.
8 juni 2020
 
Yoghurt amarene ijsjes

Geïnspireerd door de yoghurtijsjes die ik maakte voor het programma Wat eten we? bedacht ik deze versie van mijn lievelingsijs om thuis te maken
8 juni 2020
 
BBQ boter met limoen & chipotle

Een smaakvolle boter met een beetje frisheid door de limoen en wat kick van de chipotle. Heerlijk bij de BBQ of als boter bij wat knapperig stokbrood.
8 juni 2020
 
Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Een spannend BBQ recept met gegrilde mais zoals je ‘m nog niet eerder hebt gegeten. Deze mais van de BBQ met fetatopping maak je zo
8 juni 2020
 
Romige pasta met zalm & courgette

Een pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes.
6 juni 2020
 
Ontbijtwraps met ei

Een lekkere ontbijtvariant met omelet en alles wat je nog meer wil. Heerlijk ook voor in de lunchtrommel.