Curry met pompoen en boerenkool



Een verrassende, milde curry met pompoen en garnalen die in een half uur op tafel staat. Voor de liefhebbers met garnalen, maar ook volledig vegan is deze curry verrukkelijk.

Het is al weer even geleden dat ik een curry maakte, maar zoals je weet staan er op de site heel veel curry recepten. Ik vind ze heerlijk om te maken. Juist omdat je een curry zo mild en pittig kunt maken als je zelf wilt.

Deze curry is redelijk mild, maar wel rijk aan smaak. De pompoen en garnalen garen in de curry en tot slot voeg je wat bite toe door er verse boerenkool door te doen. Dat mag ook spinazie zijn, mocht je niet van boerenkool houden.

De dag erna is deze curry trouwens nóg lekkerder. Voeg dan wel pas vlak voor serveren de boerenkool toe, zodat die lekker zijn structuur blijft houden. Enjoy!

Voor vier personen

1 el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
1 tl geraspte verse gember
2 teentjes geraspte knoflook
2 el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1 tl tomatenpuree
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
½ tl kaneel
250 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
400 gram pompoenblokjes
450 gram grote garnalen (uit de diepvries, hoeven niet ontdooid te worden)
150 gram boerenkool
sap van ½ limoen

Curry met pompoen en boerenkool

Curry met pompoen en boerenkool

Verhit voor curry met pompoen en boerenkool in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de pompoen bij, die je twee minuutjes meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde pompoencurry

Nu de garnalen, bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt. Doe de deksel op de pan. Laat je curry zo +/- 10 -15 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de pompoen gaar is en je garnalen allemaal mooi roze zijn. Breng je curry verder op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot nog een klein scheutje yoghurt of room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de curry met pompoen serveert gaat de boerenkool erdoor, die slinkt door de warmte. Ik doe er op dat moment ook nog het sap van een halve limoen door, voor nog wat frisheid. Serveer je curry met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 15 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.