Curry met pompoen en boerenkool



Een verrassende, milde curry met pompoen en garnalen die in een half uur op tafel staat. Voor de liefhebbers met garnalen, maar ook volledig vegan is deze curry verrukkelijk.

Het is al weer even geleden dat ik een curry maakte, maar zoals je weet staan er op de site heel veel curry recepten. Ik vind ze heerlijk om te maken. Juist omdat je een curry zo mild en pittig kunt maken als je zelf wilt.

Deze curry is redelijk mild, maar wel rijk aan smaak. De pompoen en garnalen garen in de curry en tot slot voeg je wat bite toe door er verse boerenkool door te doen. Dat mag ook spinazie zijn, mocht je niet van boerenkool houden.

De dag erna is deze curry trouwens nóg lekkerder. Voeg dan wel pas vlak voor serveren de boerenkool toe, zodat die lekker zijn structuur blijft houden. Enjoy!

Voor vier personen

1 el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
1 tl geraspte verse gember
2 teentjes geraspte knoflook
2 el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1 tl tomatenpuree
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
½ tl kaneel
250 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
400 gram pompoenblokjes
450 gram grote garnalen (uit de diepvries, hoeven niet ontdooid te worden)
150 gram boerenkool
sap van ½ limoen

Curry met pompoen en boerenkool

Curry met pompoen en boerenkool

Verhit voor curry met pompoen en boerenkool in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de pompoen bij, die je twee minuutjes meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde pompoencurry

Nu de garnalen, bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt. Doe de deksel op de pan. Laat je curry zo +/- 10 -15 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de pompoen gaar is en je garnalen allemaal mooi roze zijn. Breng je curry verder op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot nog een klein scheutje yoghurt of room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de curry met pompoen serveert gaat de boerenkool erdoor, die slinkt door de warmte. Ik doe er op dat moment ook nog het sap van een halve limoen door, voor nog wat frisheid. Serveer je curry met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 15 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.