Curry met pompoen en boerenkool



Een verrassende, milde curry met pompoen en garnalen die in een half uur op tafel staat. Voor de liefhebbers met garnalen, maar ook volledig vegan is deze curry verrukkelijk.

Het is al weer even geleden dat ik een curry maakte, maar zoals je weet staan er op de site heel veel curry recepten. Ik vind ze heerlijk om te maken. Juist omdat je een curry zo mild en pittig kunt maken als je zelf wilt.

Deze curry is redelijk mild, maar wel rijk aan smaak. De pompoen en garnalen garen in de curry en tot slot voeg je wat bite toe door er verse boerenkool door te doen. Dat mag ook spinazie zijn, mocht je niet van boerenkool houden.

De dag erna is deze curry trouwens nóg lekkerder. Voeg dan wel pas vlak voor serveren de boerenkool toe, zodat die lekker zijn structuur blijft houden. Enjoy!

Voor vier personen

1 el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
1 tl geraspte verse gember
2 teentjes geraspte knoflook
2 el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1 tl tomatenpuree
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
½ tl kaneel
250 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
400 gram pompoenblokjes
450 gram grote garnalen (uit de diepvries, hoeven niet ontdooid te worden)
150 gram boerenkool
sap van ½ limoen

Curry met pompoen en boerenkool

Curry met pompoen en boerenkool

Verhit voor curry met pompoen en boerenkool in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de pompoen bij, die je twee minuutjes meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde pompoencurry

Nu de garnalen, bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt. Doe de deksel op de pan. Laat je curry zo +/- 10 -15 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de pompoen gaar is en je garnalen allemaal mooi roze zijn. Breng je curry verder op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot nog een klein scheutje yoghurt of room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de curry met pompoen serveert gaat de boerenkool erdoor, die slinkt door de warmte. Ik doe er op dat moment ook nog het sap van een halve limoen door, voor nog wat frisheid. Serveer je curry met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 15 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.