Curry met pompoen en boerenkool



Een verrassende, milde curry met pompoen en garnalen die in een half uur op tafel staat. Voor de liefhebbers met garnalen, maar ook volledig vegan is deze curry verrukkelijk.

Het is al weer even geleden dat ik een curry maakte, maar zoals je weet staan er op de site heel veel curry recepten. Ik vind ze heerlijk om te maken. Juist omdat je een curry zo mild en pittig kunt maken als je zelf wilt.

Deze curry is redelijk mild, maar wel rijk aan smaak. De pompoen en garnalen garen in de curry en tot slot voeg je wat bite toe door er verse boerenkool door te doen. Dat mag ook spinazie zijn, mocht je niet van boerenkool houden.

De dag erna is deze curry trouwens nóg lekkerder. Voeg dan wel pas vlak voor serveren de boerenkool toe, zodat die lekker zijn structuur blijft houden. Enjoy!

Voor vier personen

1 el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
1 tl geraspte verse gember
2 teentjes geraspte knoflook
2 el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1 tl tomatenpuree
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
½ tl kaneel
250 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
400 gram pompoenblokjes
450 gram grote garnalen (uit de diepvries, hoeven niet ontdooid te worden)
150 gram boerenkool
sap van ½ limoen

Curry met pompoen en boerenkool

Curry met pompoen en boerenkool

Verhit voor curry met pompoen en boerenkool in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de pompoen bij, die je twee minuutjes meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde pompoencurry

Nu de garnalen, bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt. Doe de deksel op de pan. Laat je curry zo +/- 10 -15 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de pompoen gaar is en je garnalen allemaal mooi roze zijn. Breng je curry verder op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot nog een klein scheutje yoghurt of room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de curry met pompoen serveert gaat de boerenkool erdoor, die slinkt door de warmte. Ik doe er op dat moment ook nog het sap van een halve limoen door, voor nog wat frisheid. Serveer je curry met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 15 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.