Courgette en feta fritters



Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!

Naast hartige cakejes zijn ook hartige pannenkoekjes met courgette een te gekke manier om groente voor kinderen te bereiden.

De sleutel voor dit recept zit in het feit dat de courgette echt hartstikke goed uitgeknepen moet zijn. Vocht is je vijand, want daar krijg je zompige fritters van.

Maar heb je goed uitgeknepen courgette, dan maak je met maar een paar toevoegingen heerlijke hartige fritters, die je kunt serveren bij jouw favoriete stukje vis, vlees of vega.

Voor ongeveer 12 courgette fritters

3 courgettes, gewassen (schil eraan laten) en geraspt
1 ei
75-100g bloem
3 lenteuitjes, in fijne ringetjes gesneden
mespunt zout
¼ – ½ tl knoflookpoeder
125g feta, verkruimeld

courgette fritters

Courgette fritters

Knijp de geraspte courgette zo goed mogelijk uit, zodat ‘ie mooi droog is. Dep eventueel nog droog met een schone theedoek. Meng dit met het ei, de bloem, lenteui, kruiden en feta. Begin met 75g bloem, mocht het geheel niet stevig genoeg zijn kun je evt. nog een beetje bloem toevoegen.

Hartige pannenkoek met courgette en feta

Haal een schep eruit, draai met vochtige handen tot een bal en plet dan tot een pannenkoekje. Leg op een schaal en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Verhit als je zover bent een grote koekenpan met wat olie en bak max 3 fritters tegelijk, goudbruin aan weerszijden. Niet te vaak omdraaien, want dan vallen ze uit elkaar. Serveer meteen met jouw favoriete vlees, vis of vega naar keuze.

Meer recepten met courgette

Courgette is momenteel volop in het seizoen. Zoek je meer inspiratie, kijk dan ook eens hier.

Gepubliceerd op 23 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.