Bloemkool van de barbecue



Groente op de barbecue, zéker bloemkool, is zo ontzettend lekker. Deze bbq bloemkool wordt jouw nieuwe vega bbq favoriet. Dat weet ik zeker!

Want het is namelijk zó eenvoudig. Als je bloemkool op de barbecue doet, hoef je eigenlijk alleen nog maar een lekker sausje erbij te doen en klaar ben je. Ik koos voor een Midden-Oosten variant van bloemkool op de barbecue, door de kruiden waarmee ik de bloemkool inwreef.

Kies een niet te grote, goed stevige bloemkool uit zodat je de bloemkool na afloop lekker in dikke plakken kunt snijden. De tahin saus die ik er bij deed maakt dit groente bbq gerecht echt helemaal af! Je bloemkool is best snel klaar, nog geen 30 minuten heeft ‘ie op de barbecue nodig. Je hebt dan een beetgare groente, in plaats van dat je ‘m te gaar eet.

Het enige dat je eigenlijk verder nog hoeft te doen is je barbecue aansteken en zorgen dat je trek hebt. Want ik ga je nú uitleggen hoe je deze bloemkool van de barbecue maakt!

Voor één bloemkool – als bijgerecht

1 bloemkool van ongeveer 700 gram netto
1 tl za’atar (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
peper en zout, naar smaak
olijfolie
chilivlokken, naar smaak
verder nodig: aluminiumfolie – BBQ verhit op 200 C (direct)

Tahinsaus voor bij je gegrilde bloemkool

1 ½ el tahin (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
3 – 3 ½ el water
1 el citroensap
zout & peper, naar smaak

bloemkool van de bbq

Bloemkool van de barbecue

Wrijf, voordat je de bloemkool op de barbecue legt, de bloemkool rondom in met olijfolie. Bestrooi daarna gelijkmatig met de kruiden en pak ‘m vervolgens goed in, in aluminiumfolie. Leg op het rooster van je barbecue. Het duurt ongeveer 30 minuten, maar draai je bloemkool regelmatig even om. Met een satéprikker check je na een half uur of ‘ie gaar genoeg is.

Tahin saus voor bij de bloemkool

Maak vlak voor je gaat serveren de tahinsaus voor bij de bloemkool. Meng de tahin met water en roer goed los. Hij moet vloeibaar zijn, maar niet té. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Dit komt aan op je eigen smaak trouwens, dus proef goed.

Bloemkool met tahinsaus

Haal de bloemkool van de barbecue en giet de helft van de tahinsaus erover. Als je dat lekker vindt eventueel nog wat platte peterselie en zoutvlokken erover. Snijd dan in plakken en doop je bloemkool nog in de overgebleven tahinsaus voor nog meer smaak. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 5 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.