Bloemkool van de barbecue



Groente op de barbecue, zéker bloemkool, is zo ontzettend lekker. Deze bbq bloemkool wordt jouw nieuwe vega bbq favoriet. Dat weet ik zeker!

Want het is namelijk zó eenvoudig. Als je bloemkool op de barbecue doet, hoef je eigenlijk alleen nog maar een lekker sausje erbij te doen en klaar ben je. Ik koos voor een Midden-Oosten variant van bloemkool op de barbecue, door de kruiden waarmee ik de bloemkool inwreef.

Kies een niet te grote, goed stevige bloemkool uit zodat je de bloemkool na afloop lekker in dikke plakken kunt snijden. De tahin saus die ik er bij deed maakt dit groente bbq gerecht echt helemaal af! Je bloemkool is best snel klaar, nog geen 30 minuten heeft ‘ie op de barbecue nodig. Je hebt dan een beetgare groente, in plaats van dat je ‘m te gaar eet.

Het enige dat je eigenlijk verder nog hoeft te doen is je barbecue aansteken en zorgen dat je trek hebt. Want ik ga je nú uitleggen hoe je deze bloemkool van de barbecue maakt!

Voor één bloemkool – als bijgerecht

1 bloemkool van ongeveer 700 gram netto
1 tl za’atar (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
peper en zout, naar smaak
olijfolie
chilivlokken, naar smaak
verder nodig: aluminiumfolie – BBQ verhit op 200 C (direct)

Tahinsaus voor bij je gegrilde bloemkool

1 ½ el tahin (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
3 – 3 ½ el water
1 el citroensap
zout & peper, naar smaak

bloemkool van de bbq

Bloemkool van de barbecue

Wrijf, voordat je de bloemkool op de barbecue legt, de bloemkool rondom in met olijfolie. Bestrooi daarna gelijkmatig met de kruiden en pak ‘m vervolgens goed in, in aluminiumfolie. Leg op het rooster van je barbecue. Het duurt ongeveer 30 minuten, maar draai je bloemkool regelmatig even om. Met een satéprikker check je na een half uur of ‘ie gaar genoeg is.

Tahin saus voor bij de bloemkool

Maak vlak voor je gaat serveren de tahinsaus voor bij de bloemkool. Meng de tahin met water en roer goed los. Hij moet vloeibaar zijn, maar niet té. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Dit komt aan op je eigen smaak trouwens, dus proef goed.

Bloemkool met tahinsaus

Haal de bloemkool van de barbecue en giet de helft van de tahinsaus erover. Als je dat lekker vindt eventueel nog wat platte peterselie en zoutvlokken erover. Snijd dan in plakken en doop je bloemkool nog in de overgebleven tahinsaus voor nog meer smaak. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 5 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.