Bloemkool van de barbecueGroente op de barbecue, zéker bloemkool, is zo ontzettend lekker. Deze bbq bloemkool wordt jouw nieuwe vega bbq favoriet. Dat weet ik zeker!

Want het is namelijk zó eenvoudig. Als je bloemkool op de barbecue doet, hoef je eigenlijk alleen nog maar een lekker sausje erbij te doen en klaar ben je. Ik koos voor een Midden-Oosten variant van bloemkool op de barbecue, door de kruiden waarmee ik de bloemkool inwreef.

Kies een niet te grote, goed stevige bloemkool uit zodat je de bloemkool na afloop lekker in dikke plakken kunt snijden. De tahin saus die ik er bij deed maakt dit groente bbq gerecht echt helemaal af! Je bloemkool is best snel klaar, nog geen 30 minuten heeft ‘ie op de barbecue nodig. Je hebt dan een beetgare groente, in plaats van dat je ‘m te gaar eet.

Het enige dat je eigenlijk verder nog hoeft te doen is je barbecue aansteken en zorgen dat je trek hebt. Want ik ga je nú uitleggen hoe je deze bloemkool van de barbecue maakt!

Voor één bloemkool – als bijgerecht

1 bloemkool van ongeveer 700 gram netto
1 tl za’atar (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
peper en zout, naar smaak
olijfolie
chilivlokken, naar smaak
verder nodig: aluminiumfolie – BBQ verhit op 200 C (direct)

Tahinsaus voor bij je gegrilde bloemkool

1 ½ el tahin (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
3 – 3 ½ el water
1 el citroensap
zout & peper, naar smaak

bloemkool van de bbq

Bloemkool van de barbecue

Wrijf, voordat je de bloemkool op de barbecue legt, de bloemkool rondom in met olijfolie. Bestrooi daarna gelijkmatig met de kruiden en pak ‘m vervolgens goed in, in aluminiumfolie. Leg op het rooster van je barbecue. Het duurt ongeveer 30 minuten, maar draai je bloemkool regelmatig even om. Met een satéprikker check je na een half uur of ‘ie gaar genoeg is.

Tahin saus voor bij de bloemkool

Maak vlak voor je gaat serveren de tahinsaus voor bij de bloemkool. Meng de tahin met water en roer goed los. Hij moet vloeibaar zijn, maar niet té. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Dit komt aan op je eigen smaak trouwens, dus proef goed.

Bloemkool met tahinsaus

Haal de bloemkool van de barbecue en giet de helft van de tahinsaus erover. Als je dat lekker vindt eventueel nog wat platte peterselie en zoutvlokken erover. Snijd dan in plakken en doop je bloemkool nog in de overgebleven tahinsaus voor nog meer smaak. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 5 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!