Pizza met courgette & geitenkaas



Een vegetarische pizza met courgette en geitenkaas, die we maken met een kant & klare pizzabodem. Makkelijk én lekker!

Want zelf pizza maken is met vers pizzadeeg super lekker, maar soms wil je gewoon écht snel aan tafel. Ik kocht bij de Lindenhoff kant & klare pizzabodems – maar kies vooral de pizzabodem die jij lekker vindt – zodat ik deze vegetarische pizza lekker snel in elkaar kon draaien.

Bij foodie-collega Debbie at ik onlangs (verse) pizza met courgette en citroen en die pizza was zó lekker dat ik ‘m als uitgangspunt nam voor deze pizza met courgette en geitenkaas.

De courgette heb ik een uurtje gemarineerd in wat smaakmakers. De pizza heb ik op de barbecue afgebakken, maar kan prima ook in een heteluchtoven op dezelfde temperatuur. Heb je een pizzasteen ter beschikking, dan is het aan te raden die te gebruiken. Dan wordt de onderkant van je pizza lekker knapperig!

Kortom, heb je zin in een lekkere, zelfgemaakte pizza met een kleine ‘short cut’ qua bodem maar belegt met groente en kaas, dan is dit jouw nieuwe favoriete pizza!

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 4 pizzabodems
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 1 stevige courgette, in dunne plakjes
  • 10 gram verse dille, fijngesneden
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout & peper
  • 4 pizzabodems, naar keuze

verder nodig: pizzasteen (optioneel) – BBQ of oven voorverwarmd op 250 C

vega pizza

Pizza met courgette en geitenkaas

Meng voor je vegetarische pizza als eerste de plakjes courgette met de dille, olijfolie, citroenrasp, zout en peper. Laat dit zo lang staan als je tijd hebt.

Beleg de bodem van je pizza met de plakjes gemarineerde courgette. Zoveel als je wilt. Ik hou van courgette, dus heb ze royaal belegd. Daar tussen en over heen verdeel je de verse geitenkaas. Ik koos voor een neutrale geitenkaas, maar als je met kruiden of met honing wilt ga gerust je gang. Het is jouw pizza! Nog wat versgemalen peper erover en je vegetarische pizza is klaar om afgebakken te worden.

Vegetarische pizza met courgette

Ik bakte mijn pizza op een pizzasteen, op een indirect verhitte barbecue van ongeveer 250 C. Dat duurt 4 – 5 minuten.

Kies je voor de oven verwarm die dan – eventueel met pizzasteen, als je die hebt – voor tot 250 C. Bak je vegetarische pizza tot de bodem lekker knapperig is, je courgette gaar en je geitenkaas iets verkleurd. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 12 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.