Pizza met courgette & geitenkaas



Een vegetarische pizza met courgette en geitenkaas, die we maken met een kant & klare pizzabodem. Makkelijk én lekker!

Want zelf pizza maken is met vers pizzadeeg super lekker, maar soms wil je gewoon écht snel aan tafel. Ik kocht bij de Lindenhoff kant & klare pizzabodems – maar kies vooral de pizzabodem die jij lekker vindt – zodat ik deze vegetarische pizza lekker snel in elkaar kon draaien.

Bij foodie-collega Debbie at ik onlangs (verse) pizza met courgette en citroen en die pizza was zó lekker dat ik ‘m als uitgangspunt nam voor deze pizza met courgette en geitenkaas.

De courgette heb ik een uurtje gemarineerd in wat smaakmakers. De pizza heb ik op de barbecue afgebakken, maar kan prima ook in een heteluchtoven op dezelfde temperatuur. Heb je een pizzasteen ter beschikking, dan is het aan te raden die te gebruiken. Dan wordt de onderkant van je pizza lekker knapperig!

Kortom, heb je zin in een lekkere, zelfgemaakte pizza met een kleine ‘short cut’ qua bodem maar belegt met groente en kaas, dan is dit jouw nieuwe favoriete pizza!

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 4 pizzabodems
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 1 stevige courgette, in dunne plakjes
  • 10 gram verse dille, fijngesneden
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout & peper
  • 4 pizzabodems, naar keuze

verder nodig: pizzasteen (optioneel) – BBQ of oven voorverwarmd op 250 C

vega pizza

Pizza met courgette en geitenkaas

Meng voor je vegetarische pizza als eerste de plakjes courgette met de dille, olijfolie, citroenrasp, zout en peper. Laat dit zo lang staan als je tijd hebt.

Beleg de bodem van je pizza met de plakjes gemarineerde courgette. Zoveel als je wilt. Ik hou van courgette, dus heb ze royaal belegd. Daar tussen en over heen verdeel je de verse geitenkaas. Ik koos voor een neutrale geitenkaas, maar als je met kruiden of met honing wilt ga gerust je gang. Het is jouw pizza! Nog wat versgemalen peper erover en je vegetarische pizza is klaar om afgebakken te worden.

Vegetarische pizza met courgette

Ik bakte mijn pizza op een pizzasteen, op een indirect verhitte barbecue van ongeveer 250 C. Dat duurt 4 – 5 minuten.

Kies je voor de oven verwarm die dan – eventueel met pizzasteen, als je die hebt – voor tot 250 C. Bak je vegetarische pizza tot de bodem lekker knapperig is, je courgette gaar en je geitenkaas iets verkleurd. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 12 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.