Gebakken broccolirijst met halloumi



Heel veel groente en broccolirijst, afgetopt met goudbruin gebakken halloumi. Een heerlijk en makkelijk groenterecept dat in 10 minuten op tafel staat.

Uiteraard staat niets je in de weg om dit ’s avonds te eten, het is een perfecte lichte maaltijd voor twee. Ik zou er dan bijvoorbeeld wel nog wat lekker brood bij serveren, aangezien het recept verder grotendeels koolhydraatarm is.

Ik gebruik onder meer ansjovis om wat extra smaak aan de broccolirijst te geven. Wil je die liever niet gebruiken, dan zou je wat extra knoflook kunnen gebruiken. Of misschien zelfs wel een pepertje er aan toe voegen voor een beetje pit. Als je de ansjovisfilet weglaat is je gerecht meteen vegetarisch. Vervang je de halloumi door een plantaardige kaas dan is je gerecht vegan.

Maar let op, door de ansjovis smaakt je broccolirijst dus niet vissig. Hij geeft vooral wat umami aan je gerecht, dat kleine beetje zout maakt het juist zo lekker.

Gebruik lekker wat je aan groente nog hebt liggen. Dat deed ik ook. Dit broccolirijst recept is echt een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken. Broccolirijst heb ik tegenwoordig standaard in huis. Dus in tien minuten stond deze bowl op tafel!

Voor twee personen, als lunch of lichte maaltijd

1 scheut zonnebloemolie
3 ansjovis filets (ik gebruik die van Fish Tales)
1 sjalot, fijn gesnipperd
2 puntpaprika’s, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, geraspt
2-3 tomaten, in partjes (zonder zaadlijst)
400 gram verse broccolirijst
1 el kappertjes (of gebruik olijven)
1 el verse peterselie
lekker wat versgemalen zwarte peper
zeezout,naar smaak
scheutje lekkere extra vierge olijfolie
1 stuk halloumi, in reepjes (Dodoni)

gebakken broccolirijst recept

Gebakken broccolirijst met halloumi

Verhit voor je lunch bowl met broccolirijst en halloumi twee pannen. Een grote koekenpan of wok en een gewone koekenpan. In de grote pan gaat de olie, die laat je warm worden. De koekenpan laat je zonder olie warm worden. Daarin gaan de reepjes halloumi, die je in ongeveer 10 minuten op medium vuur aan beide kanten goudbruin laat worden.

Ansjovisfilet als smaakmaker

In de grote pan bak je even kort de ansjovisfilet aan in de hete olie, die lost daardoor op in de olie en gaat smaak geven. Dan gaat de sjalot erbij. Bak die kort een minuutje mee. Dan mag de paprika er allemaal bij en die bak je, nog steeds op hoog vuur, twee tot drie minuten mee. Regelmatig omscheppen. Voeg dan de knoflook toe en bak al scheppend een minuutje mee.

Broccolirijst met groente en halloumi

Nu mag de broccolirijst bij de groente en schep die een minuut of twee mee om, zodat ook die gebakken wordt. Tot slot gaan de partjes tomaat erbij, die alleen even hoeven mee te warmen. De kappertjes, peterselie, zout en peper brengen je gebakken broccolirijst tenslotte op smaak. Ik vind het lekker om als laatste nog een scheutje extra vierge olijfolie voor extra smaak toe te voegen.

Serveer je lunchbowl met gebakken broccolirijst en groente met de goudbruin gebakken halloumi en serveer meteen.

Gepubliceerd op 15 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!