Noodles met tahin en miso dressing



Knapperig, geroosterde groente met zachte noodles in een romige dressing van tahin en miso. Trek gekregen? Mooi, want het staat echt zó op tafel!

Want terwijl de groente roostert in de oven – echt, alle groente wordt lekkerder door ze in de oven te roosteren – maak je de eenvoudige dressing. Miso is dat umami bommetje uit de Aziatische keuken. Alles, maar dan ook echt álles wordt er lekkerder van! Deze dressing las ik op de site van Deliciously Ella en moést ik gewoon proberen. Heerlijk is ‘ie!

Welke noodles je wilt gebruiken bepaal je zelf. Ik had nog Udon noodles liggen, dat werkt perfect. Overigens, ook welke groente je kiest is aan jou. Maar zorg wel dat alles goed te roosteren valt. Dus liefst groente die een beetje hitte aan kunnen.

Dan is het daarna een kwestie van alles warm bij elkaar gooien, zodat de noodles lekker de dressing omzich heen kunnen wikkelen en smaak afgeeft aan de geroosterde groente. Het recept is in principe ruim voldoende voor twee volwassen eters als avondmaaltijd. Verdubbelen van de hoeveelheden is simpel, als er meer mensen mee eten.

Dit heb je nodig voor 2 personen

1 stronk broccoli, in gelijke roosjes
2 paprika’s in reepjes
125 gram champignons, in plakjes
1 bosje lente ui, fijn gesneden
1 el geroosterd sesamzaad
250 gram noodles

Voor de tahin en misodressing

2 el tahin  (ik gebruik Souq, via AH)
2 el miso (toko)
2 el sesamolie
2 el limoensap
2 el water
zout & peper naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

noodles tahain miso

Noodles met tahin en miso dressing

Leg de broccoliroosjes, paprikareepjes en champignons op de bakplaat en rooster een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om. In de tussentijd maak je de tahin en misodressing door alle ingrediënten in een grote schaal te mengen. Proef en breng waar nodig verder op smaak.

Makkelijke maaltijd met noodles

Je makkelijke maaltijd met noodles is al bijna klaar. Tot slot kook je de noodles volgens gebruiksaanwijzing beetgaar, giet af en voeg toe aan de tahin/misodressing. Schep goed om. Tot slot de geroosterde groente erbij. Ook die even doorscheppen. Serveer dan lauwwarm en bestrooi voor het opdienen met het sesamzaad. Easy does it!

Gepubliceerd op 10 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!