Feestelijke recepten


De laatste feestdagen recepten
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
29 december 2021
oesters uit Borreltijd
 
Oesters op 3 manieren

Als ik íets feestelijk vind is dat om oesters samen met een glas champagne op tafel te zetten. Dit zijn 3 manieren om je oesters op smaak te brengen.
8 december 2021
pannacotta FDbox
 
Sinaasappel pannacotta

Een simpel recept voor een heerlijke sinaasappel pannacotta. Met maar 5 ingrediënten zet je een heerlijk fris dessert (met kerst) op tafel.
6 december 2021
vegetarisch kerst recept
 
Vegetarisch kerst hoofdgerecht

Zoek je nog inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan heb ik een echte klassieker voor je in petto, maar dan nét even anders.
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
18 november 2021
eenvoudig kerstborrelhapje
 
Eenvoudig kerstborrelhapje met kaas

Een super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.
15 november 2021
brownies nadiya hussain
 
Brownies met dulce de leche

Uit Nadiya Bakt komen deze brownies met dulce de leche, hazelnoten en cheesecake topping. Driedubbel decadente brownies!
13 november 2021
vega borrelplank
 
De lekkerste Hollandse vega borrelplank

Ik hoef niet meer uit te leggen dat wij van borrelen houden hé? Regelmatig is die borrelplank vegetarisch. Er ligt zelfs een vega borrelworstje op!
11 november 2021
stoofpeertjes maken
 
Stoofpeertjes in port

Geurige stoofpeertjes, in port met heel veel lekkere specerijen. Een hele simpele manier om de lekkerste stoofperen te maken!
11 november 2021
gestoomde venkel
 
Venkel op twee manieren

Bij Onglet in Maastricht at ik onlangs venkel, bereid op 2 manieren. Goddelijk! Dus thuis eens kijken of ik dat lekkere groente bijgerecht kon namaken.
4 november 2021
Eggs Benedict Plaattaart OMF
 
Eggs Benedict Plaattaart met Hollandaise saus

Uit het ongegeneerd lekkere kookboek Oh My Foodness van Sabine Koning komt deze geweldige ontbijt/brunch plaattaart met Eggs Benedict.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.
11 oktober 2021
recept perencake
 
Perencake met hazelnoot

Dit is zo’n cakerecept met peren die éxtra lekker is als de nieuwe oogst peren rijp is. Combineer deze smeuïge cake met hazelnoot voor extra smaak.
5 oktober 2021
no bake cheesecake
 
No bake cheesecake met sinaasappelcurd

Een cheesecake die niet gebakken hoeft te worden. Kwarktaart dus. En dan met fris-zoete sinaasappelcurd. Yum!
30 september 2021
 
Ricotta en citroen pancakes

Luchtige en frisse ricotta en citroenpancakes zijn het perfecte weekendontbijt! Deze pancakes wil je gemaakt hebben. Geloof me!
30 september 2021
pecan pie
 
De beste Pecan pie ever

Dit is het beste Pecan pie recept, volgens Jonathan Zandbergen uit zijn boek 5 Seizoenen. En heel eerlijk... hij heeft wel gelijk!
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
31 juli 2021
tortellini prosciutto e panna
 
Zelfgemaakte tortellini met ham & room

Tortellini met ham & room, volgens Italiaans recept. Wederom met dank aan Maria uit Napels. Zelfgemaakte tortellini. Zó lekker!
31 juli 2021
Ravioli met spinazie en ricotta
 
Homemade ravioli met spinazie en ricotta

Homemade ravioli met spinazie en ricotta volgens Italiaans recept. Met dank aan Maria uit Napels maak je zelf de lekkerste gevulde ravioli!
30 juli 2021
Luikse wafels
 
Luikse wafels met kiwisalsa

Maak Luikse wafels met daarop een frisse kiwisalsa. En je verwenontbijtje wordt in één hap het ultieme weekendontbijt. Je nieuwe favoriete ontbijtrecept!
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
7 juli 2021
chocolade tulband
 
Tulband met chocola

Dit is de luchtigste en lekkerste tulband die je ooit gaat proeven. De chocolade maakt het verschil. Maken is geloven!
29 juni 2021
bearnaise
 
Bearnaise mayonaise

Met dank aan de Dames Dietz kan ik jullie het geheim verklappen van de lekkerste bearnaise mayonaise. Die maak je super simpel zelf.
28 juni 2021
kruimelkoek zomerfruit
 
Kruimelkoeken met zomerfruit

YES! Het is er weer, zomerfruit. Ik maakte er deze heerlijke kruimelkoeken mee. Die zijn in een handomdraai gemaakt en zó lekker.
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 mei 2021
asperges met misoboter
 
Gegrilde asperges met geklopte misoboter

Proef je het al?! Gegrilde asperges, met een umami bommetje van geklopte misoboter. Dankjewel David Chang voor de inspiratie!