Feestelijke recepten
De laatste feestdagen recepten
8 mei 2023
Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
5 april 2023
Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
5 april 2023
Volop inspiratie om met Pasen heel veel lekkers op tafel te zetten. Simpele, maar lekkere paasrecepten voor groot en klein.
5 april 2023
Met Pasen een lekkere taart met advocaat en chocola is natuurlijk een top idee, Zeker als het recept voor die Paastaart super simpel is.
20 maart 2023
Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
4 februari 2023
Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
19 december 2022
Supersnelle borrelhapjes, waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Ik heb ze voor je!
16 december 2022
Met minimale inspanning het maximale effect! Deze huisgemaakte Gravad Lax is een spectaculair gerecht voor ieder feestelijk menu of borrelplank.
13 december 2022
De lekkerste kerststol maak je vanaf nu gewoon zelf. Het recept is eenvoudig om te volgen. En zelfgemaakte kerststol is gewoon het állerlekkerst!
9 december 2022
Geurige stoofpeertjes, in port met heel veel lekkere specerijen. Een hele simpele manier om de lekkerste stoofperen te maken!
29 november 2022
Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
7 november 2022
Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
1 september 2022
Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!
25 augustus 2022
Een van de lekkerste sauzen op deze planeet is beurre blanc. En met dit eenvoudige stap voor stap recept maak je die gewoon zelf!
5 juli 2022
Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
26 mei 2022
Het is echt kinderlijk eenvoudig om zelf wentelteefjes te maken. Met dit recept maak je zelf de lekkerste wentelteefjes.
20 mei 2022
Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
15 maart 2022
Een tulband is een fantastisch cakerecept in een prachtig vorm. Deze limoentulband is fris, luchtig en kun je nóg lekkerder maken met glazuur.
14 maart 2022
Een chocoladetaart zoals alleen Nigel Slater die kan maken. Niet te zoet, verrassend en eenvoudig te maken. Een recept uit zijn Keukenkronieken.
10 maart 2022
Als je dol bent op pancakes maar ze nét iets gezonder wilt eten dan zijn havermout pancakes top. Er zit geen banaan in deze havermout pancakes.
27 februari 2022
Deze zelfgebakken appelrondo's uit Laura's Bakery Bakboek zijn een absolute aanrader als je iets lekkers én makkelijks wilt bakken.
4 februari 2022
Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
31 januari 2022
Een simpel maar luxe ijsdessert gemaakt zonder ijsmachine. Romig ijs, knapperige praliné. Het familierecept van Claudia Roden uit haar boek Med.