Stamppot spruitjes met krokante tofu



Het voorlopig laatste spruitjesrecept van deze winter. Ik ben de tel kwijt hoe vaak we spruitjes hebben gegeten dit jaar. Als het aan onze dochter ligt eten we ze iedere week. Liefst haar favoriet, pasta spruitjes. Maar als er maar spruitjes aan te pas kwamen was het al goed.

Om het af te leren dus nog één nieuw recept, of eigenlijk een variatie op een eerder gemaakt stamppot recept. Dit keer niet met spekjes, maar met krokante tofublokjes. Die geven net weer even een andere smaak aan dit oerhollandse stamppotje.

spruitjesstamppot_tofu

Spruitjesstamppot voor vier personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
klontje boter, beetje melk, zout & peper
500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
180g tofu roerbakreepjes pittig gemarineerd (AH) *
1el neutrale olie
zout & peper

verder nodig: stoompan

* doe je ergens anders boodschappen, kijk dan naar een eigen merk gemarineerde tofureepjes en neem die mee.

Stamppot spruitjes met krokante tofu

Kook de aardappels in 12-15 minuten gaar, giet af en laat even uitstomen. In de tijd dat de aardappels koken stoom je de spruitjes gaar. Hoe lang dat duurt hangt een beetje af van de grootte van je spruitjes. Check na tien minuten met een vork even hoe gaar ze al zijn.

Geen stoompan? Geen ramp. Je kunt ze ook koken, maar laat ze dan daarna heel goed uitwasemen, zodat je zoveel mogelijk van het vocht kwijtraakt anders wordt je stamppot zo waterig.

Spruitjesstamppot

Stamp de aardappels nu, met wat boter en melk, tot een grove puree. Voeg dan de gare spruitjes toe en stamp die een paar keer mee. Niet té vaak, je wilt wel nog iets textuur over houden.

Bak tot slot, op hoog vuur, in een paar minuten de tofureepjes goudbruin en krokant. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en voeg de tofureepjes toe. Die geven de stamppot nog wat extra smaak, doordat ze gemarineerd zijn. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 13 maart 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!