Stamppot spruitjes met krokante tofu



Een snelle en vegetarische stamppot met spruitjes en krokante tofu is zó gemaakt. Een van de lekkerste spruitjesrecepten die er is.

En ook het voorlopig laatste spruitjesrecept van deze winter. Ik ben de tel kwijt hoe vaak we spruitjes hebben gegeten dit jaar. Als het aan onze dochter ligt eten we ze iedere week. Liefst haar favoriet, pasta spruitjes. Maar als er maar spruitjes aan te pas komen, dan is het al goed.

Om het af te leren dus nog één nieuw recept met spruitjes. In een stamppot. Dit keer niet met spekjes zoals vaak bij stamppot recepten, maar met krokante tofublokjes. Die geven net weer even een andere smaak aan dit oer-Hollandse stamppotje.

Spruitjesstamppot voor vier personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
klontje boter, beetje melk, zout & peper
500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
180g tofu roerbakreepjes pittig gemarineerd (AH) *
1el neutrale olie
zout & peper

verder nodig: stoompan

* doe je ergens anders boodschappen, kijk dan naar een eigen merk gemarineerde tofureepjes en neem die mee.

stamppot spruitjes

Stamppot spruitjes met krokante tofu

Kook voor de stamppot als eerste de aardappels in 12-15 minuten gaar, giet af en laat even uitstomen. In de tijd dat de aardappels koken stoom (of kook) je ook de spruitjes gaar. Hoe lang dat duurt hangt een beetje af van de grootte van je spruitjes. Check na 8 -10 minuten met een vork even hoe gaar ze al zijn.

Geen stoompan? Geen ramp. Je kunt ze ook koken, maar laat ze dan daarna heel goed uitwasemen, zodat je zoveel mogelijk van het vocht kwijtraakt anders wordt je stamppot zo waterig.

Vegetarische stamppot

Stamp de aardappels nu, met wat boter en melk, tot een grove puree als basis voor je stamppot. Voeg dan de gare spruitjes toe en stamp die een paar keer mee. Niet té vaak, je wilt wel nog iets textuur over houden.

Bak tot slot, op hoog vuur, in een paar minuten de tofureepjes goudbruin en krokant. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en voeg de tofureepjes toe. Die geven de stamppot nog wat extra smaak, doordat ze gemarineerd zijn. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 22 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.