Stamppot spruitjes met krokante tofu



Het voorlopig laatste spruitjesrecept van deze winter. Ik ben de tel kwijt hoe vaak we spruitjes hebben gegeten dit jaar. Als het aan onze dochter ligt eten we ze iedere week. Liefst haar favoriet, pasta spruitjes. Maar als er maar spruitjes aan te pas kwamen was het al goed.

Om het af te leren dus nog één nieuw recept, of eigenlijk een variatie op een eerder gemaakt stamppot recept. Dit keer niet met spekjes, maar met krokante tofublokjes. Die geven net weer even een andere smaak aan dit oerhollandse stamppotje.

spruitjesstamppot_tofu

Spruitjesstamppot voor vier personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
klontje boter, beetje melk, zout & peper
500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
180g tofu roerbakreepjes pittig gemarineerd (AH) *
1el neutrale olie
zout & peper

verder nodig: stoompan

* doe je ergens anders boodschappen, kijk dan naar een eigen merk gemarineerde tofureepjes en neem die mee.

Stamppot spruitjes met krokante tofu

Kook de aardappels in 12-15 minuten gaar, giet af en laat even uitstomen. In de tijd dat de aardappels koken stoom je de spruitjes gaar. Hoe lang dat duurt hangt een beetje af van de grootte van je spruitjes. Check na tien minuten met een vork even hoe gaar ze al zijn.

Geen stoompan? Geen ramp. Je kunt ze ook koken, maar laat ze dan daarna heel goed uitwasemen, zodat je zoveel mogelijk van het vocht kwijtraakt anders wordt je stamppot zo waterig.

Spruitjesstamppot

Stamp de aardappels nu, met wat boter en melk, tot een grove puree. Voeg dan de gare spruitjes toe en stamp die een paar keer mee. Niet té vaak, je wilt wel nog iets textuur over houden.

Bak tot slot, op hoog vuur, in een paar minuten de tofureepjes goudbruin en krokant. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en voeg de tofureepjes toe. Die geven de stamppot nog wat extra smaak, doordat ze gemarineerd zijn. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 13 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.