Chinese groenteomelet (foe yong hai)



Deze Chinese omelet met groente kennen we in Nederland onder de naam Foe Yong Hai. Een afhaalgerecht van de Chinees, met die kenmerkende rode saus. Maar wist je dat je die echt super makkelijk ook thuis kunt maken.

Ik ontfutselde het recept van chef Bob Rijsbergen en dook de keuken in voor mijn versie. Ideaal om restjes groente mee op te maken en/of door de week lekker snel aan tafel te zitten. Oh en lekker. Héél erg lekker!

Foe yong hai voor 2 personen (makkelijk te verdubbelen)

4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons, in plakjes
200g prei, in dunne ringen (goed gewassen en uitgelekt)
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
zout en peper

Zo maak je de saus voor Foe yong hai

2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman

Foe yong hai – thuis recept

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de champignons aan. Dan de prei erbij en meebakken tot ‘ie gaar is. Bestrooi met de gember en kerrie en bak tot slot de taugé kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

Chinese omelet met groente

Verwarm ondertussen de ingrediënten voor de saus op laag vuur. In een tweede koekenpan gaat ook een scheutje zonnebloemolie. Klop de eieren los met een klein scheutje melk of room en giet die in de hete pan. Bak goudbruin en gaar en leg op een groot bord. Doe daar de groente in en klap de omelet dicht. Hier gaat de saus overheen. Meteen serveren.

Maaltijd of lunch

Als lunch kun je de omelet prima zo eten. Serveer je ‘als maaltijd, dan is het lekker om er rijst of nasi bij te serveren. Om het nog lekkerder te maken kun je er ook wat (cassave) kroepoek en atjar bij doen.

Restjes groente opmaken

Ik heb de omelet ook al een keer gemaakt met een restjes soepgroente, champignons en taugé. Ook die versie was super lekker en zó gemaakt! Heb je nog restjes ham of spek over, dan kun je die er ook nog altijd door heen doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.