Chinese groenteomelet (foe yong hai)



De bekende Chinese afhaalklassieker Foe Yong Hai maak je voortaan gewoon thuis. Deze groente omelet met die lekkere saus maak je heel makkelijk zelf.

Deze Chinese omelet met groente kennen we in Nederland onder de naam Foe Yong Hai. Een afhaalgerecht van de Chinees, met die kenmerkende rode saus. Maar wist je dat je die echt super makkelijk ook thuis kunt maken.

Ik ontfutselde het recept van chef Bob Rijsbergen en dook de keuken in voor mijn versie. Ideaal om restjes groente mee op te maken en/of door de week lekker snel aan tafel te zitten. Oh en lekker. Héél erg lekker!

Foe yong hai voor 2 personen (makkelijk te verdubbelen)

4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons, in plakjes
200g prei, in dunne ringen (goed gewassen en uitgelekt)
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
zout en peper

Zo maak je de saus voor Foe yong hai

2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus

foe yong hai recept

Foe yong hai recept

Het recept voor foe yong hai is niet moeilijk. Zet eerst een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de champignons aan. Dan de prei erbij en meebakken tot ‘ie gaar is. Bestrooi met de gember en kerrie en bak tot slot de taugé kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm ondertussen de ingrediënten voor de saus op laag vuur. In een tweede koekenpan gaat ook een scheutje zonnebloemolie. Klop de eieren voor je groente omelet los met een klein scheutje melk of room en giet die in de hete pan. Bak goudbruin en gaar en leg op een groot bord. Doe daar de groente in en klap de omelet dicht. Hier gaat de saus overheen. Meteen serveren.

Chinese groente omelet

Als lunch kun je de foe yong hai prima zo eten. Serveer je de groente omelet als maaltijd, dan is het lekker om er rijst of nasi bij te serveren. Om het nog lekkerder te maken kun je er ook wat (cassave) kroepoek en atjar bij doen.

Ik heb de omelet ook al een keer gemaakt met een restjes soepgroente, champignons en taugé. Ook die versie was super lekker en zó gemaakt! Heb je nog restjes ham of spek over, dan kun je die er ook nog altijd door heen doen.

Gepubliceerd op 14 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.