Chinese groenteomelet (foe yong hai)



De bekende Chinese afhaalklassieker Foe Yong Hai maak je voortaan gewoon thuis. Deze groente omelet met die lekkere saus maak je heel makkelijk zelf.

Deze Chinese omelet met groente kennen we in Nederland onder de naam Foe Yong Hai. Een afhaalgerecht van de Chinees, met die kenmerkende rode saus. Maar wist je dat je die echt super makkelijk ook thuis kunt maken.

Ik ontfutselde het recept van chef Bob Rijsbergen en dook de keuken in voor mijn versie. Ideaal om restjes groente mee op te maken en/of door de week lekker snel aan tafel te zitten. Oh en lekker. Héél erg lekker!

Foe yong hai voor 2 personen (makkelijk te verdubbelen)

4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons, in plakjes
200g prei, in dunne ringen (goed gewassen en uitgelekt)
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
zout en peper

Zo maak je de saus voor Foe yong hai

2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus

foe yong hai recept

Foe yong hai recept

Het recept voor foe yong hai is niet moeilijk. Zet eerst een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de champignons aan. Dan de prei erbij en meebakken tot ‘ie gaar is. Bestrooi met de gember en kerrie en bak tot slot de taugé kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm ondertussen de ingrediënten voor de saus op laag vuur. In een tweede koekenpan gaat ook een scheutje zonnebloemolie. Klop de eieren voor je groente omelet los met een klein scheutje melk of room en giet die in de hete pan. Bak goudbruin en gaar en leg op een groot bord. Doe daar de groente in en klap de omelet dicht. Hier gaat de saus overheen. Meteen serveren.

Chinese groente omelet

Als lunch kun je de foe yong hai prima zo eten. Serveer je de groente omelet als maaltijd, dan is het lekker om er rijst of nasi bij te serveren. Om het nog lekkerder te maken kun je er ook wat (cassave) kroepoek en atjar bij doen.

Ik heb de omelet ook al een keer gemaakt met een restjes soepgroente, champignons en taugé. Ook die versie was super lekker en zó gemaakt! Heb je nog restjes ham of spek over, dan kun je die er ook nog altijd door heen doen.

Gepubliceerd op 14 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.