Pastasalade met halloumi



Een heerlijke, goedgevulde pastasalade die je ieder moment van het jaar kunt eten met de heerlijke toevoeging van gegrilde halloumi.

Ik hou er van om te improviseren met ingrediënten die er zijn. Dus terwijl ik bij vrienden op vakantie in Engeland was ontstond het recept voor deze vegetarische pastasalade.

En hoewel pastasalade vaak gezien wordt als typisch zomereten, kan deze wat mij betreft op ieder moment. Ook lekker om een keer mee te nemen/geven in de lunchtrommel!

Dit is een lekker snel pastasalade recept waar iedereen blij van wordt. Echt!

Pastasalade voor 4 personen

  • 200g verschillend gekleurde mini tomaatje
  • 200g groene asperges
  • 2el zongedroogde tomaatjes
  • 1el kappertjes
  • 1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
  • verse munt, naar smaak
  • 1 el vers citroensap
  • 2el lekkere extra vierge olijfolie
  • zout & peper
  • 400g pasta naar keuze

lekkerste pastasalade

Pastasalade met asperges

De basis voor deze pastasalade met asperges is natuurlijk pasta. Dus kook die als eerste (al dente!), giet af en spoel even na met koud water. Zet de pasta weg tot je klaar bent met de andere ingrediënten. De groene asperges grill je in een grillpan (of op de bbq, of in een gewone koekenpan) om en om goudbruin. Ze garen door de hitte, maar bak ze niet te lang zodat ze nog wat ‘bite‘ houden.

Halveer de tomaatjes en doe die met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en munt bij de pasta. Snijd de gegrilde asperges in grove stukken en doe die er ook bij. Hussel alles goed om en breng je pastasalade op smaak met citroensap en olijfolie, zout & peper.

Wat is halloumi?

Halloumi is een perfecte kaas om te grillen, dus in de grillpan die je voor de asperges gebruikte bak je nu de kaas. Of bak in een gewone koekenpan, in een heel klein beetje olie, om en om goudbruin aan.

Garneer de pastasalade met de gebakken halloumi en serveer meteen!

Gepubliceerd op 9 september 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.