Pastasalade met halloumi

Een heerlijke, goedgevulde pastasalade die je ieder moment van het jaar kunt eten met de heerlijke toevoeging van gegrilde halloumi.
Ik hou er van om te improviseren met ingrediënten die er zijn. Dus terwijl ik bij vrienden op vakantie in Engeland was ontstond het recept voor deze vegetarische pastasalade.
En hoewel pastasalade vaak gezien wordt als typisch zomereten, kan deze wat mij betreft op ieder moment. Ook lekker om een keer mee te nemen/geven in de lunchtrommel!
Dit is een lekker snel pastasalade recept waar iedereen blij van wordt. Echt!
Pastasalade voor 4 personen
- 200g verschillend gekleurde mini tomaatje
- 200g groene asperges
- 2el zongedroogde tomaatjes
- 1el kappertjes
- 1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
- verse munt, naar smaak
- 1 el vers citroensap
- 2el lekkere extra vierge olijfolie
- zout & peper
- 400g pasta naar keuze
Pastasalade met asperges
De basis voor deze pastasalade met asperges is natuurlijk pasta. Dus kook die als eerste (al dente!), giet af en spoel even na met koud water. Zet de pasta weg tot je klaar bent met de andere ingrediënten. De groene asperges grill je in een grillpan (of op de bbq, of in een gewone koekenpan) om en om goudbruin. Ze garen door de hitte, maar bak ze niet te lang zodat ze nog wat ‘bite‘ houden.
Halveer de tomaatjes en doe die met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en munt bij de pasta. Snijd de gegrilde asperges in grove stukken en doe die er ook bij. Hussel alles goed om en breng je pastasalade op smaak met citroensap en olijfolie, zout & peper.
Wat is halloumi?
Halloumi is een perfecte kaas om te grillen, dus in de grillpan die je voor de asperges gebruikte bak je nu de kaas. Of bak in een gewone koekenpan, in een heel klein beetje olie, om en om goudbruin aan.
Garneer de pastasalade met de gebakken halloumi en serveer meteen!
Gepubliceerd op 9 september 2021