Pastasalade met halloumi



Een heerlijke, goedgevulde pastasalade die je ieder moment van het jaar kunt eten met de heerlijke toevoeging van gegrilde halloumi.

Ik hou er van om te improviseren met ingrediënten die er zijn. Dus terwijl ik bij vrienden op vakantie in Engeland was ontstond het recept voor deze vegetarische pastasalade.

En hoewel pastasalade vaak gezien wordt als typisch zomereten, kan deze wat mij betreft op ieder moment. Ook lekker om een keer mee te nemen/geven in de lunchtrommel!

Dit is een lekker snel pastasalade recept waar iedereen blij van wordt. Echt!

Pastasalade voor 4 personen

  • 200g verschillend gekleurde mini tomaatje
  • 200g groene asperges
  • 2el zongedroogde tomaatjes
  • 1el kappertjes
  • 1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
  • verse munt, naar smaak
  • 1 el vers citroensap
  • 2el lekkere extra vierge olijfolie
  • zout & peper
  • 400g pasta naar keuze

lekkerste pastasalade

Pastasalade met asperges

De basis voor deze pastasalade met asperges is natuurlijk pasta. Dus kook die als eerste (al dente!), giet af en spoel even na met koud water. Zet de pasta weg tot je klaar bent met de andere ingrediënten. De groene asperges grill je in een grillpan (of op de bbq, of in een gewone koekenpan) om en om goudbruin. Ze garen door de hitte, maar bak ze niet te lang zodat ze nog wat ‘bite‘ houden.

Halveer de tomaatjes en doe die met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en munt bij de pasta. Snijd de gegrilde asperges in grove stukken en doe die er ook bij. Hussel alles goed om en breng je pastasalade op smaak met citroensap en olijfolie, zout & peper.

Wat is halloumi?

Halloumi is een perfecte kaas om te grillen, dus in de grillpan die je voor de asperges gebruikte bak je nu de kaas. Of bak in een gewone koekenpan, in een heel klein beetje olie, om en om goudbruin aan.

Garneer de pastasalade met de gebakken halloumi en serveer meteen!

Gepubliceerd op 9 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.