Geroosterde tomatensoep



Een verse tomatensoep met geroosterde tomaten is echt zó lekker. Met wat extra toevoegingen maak je er een gezonde maaltijdsoep van.

Zelf tomatensoep maken is éxtra lekker als je je tomaten eerst roostert. De smaak van de tomaten wordt nóg intenser als je ze eerst in de oven roostert.

Gebruik de mooiste en rijpste tomaten die je kunt vinden. Als je wilt kun je op de bakplaat ook meteen knoflook en ui mee roosteren. Het wordt er alleen maar lekkerder van.

Voeg daarna nog extra groenten toe en je hebt meteen een super gezonde maaltijdsoep.

Voor ruim 6 kommen

Een kilo tomaten, gehalveerd
2 el olie, wat zout en peper
4 takjes verse tijm
2 – 4 tenen knoflook
optioneel: 2 uien, in kwarten en 2 paprika, in stukken
2 el olie
750 ml fond (of gebruik bouillon)
1 zak Italiaanse groente (roerbakmix á 400g)
1 el tomatenpuree
1 el bloem
zout en peper
1 tl gedroogde tijm
optioneel: 250g gehaktballetjes

Oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

verse tomaten

Geroosterde tomatensoep

Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat (voorzien van bakpapier of aluminiumfolie). Bestrooi met zout, peper, takjes tijm en een beetje olie en rooster ze dan een uur in de voorverwarmde oven.

Als je wilt kun je voor extra smaak ook nog wat paprika, ui en knoflook mee roosteren. Het wordt er alleen maar lekkerder van.

Verse tomatensoep met Italiaanse groente

In een grote soeppan verhit je wat olie en bak je de Italiaanse groente even kort aan. Dan de tomatenpuree even meebakken en bestrooi alles nu met de bloem. Die bak je ook even kort mee. Dan mag de fond (of bouillon) erbij. Goed doorroeren en aan de kook brengen. Laat zachtjes pruttelen, terwijl je de tomaten uit de oven haalt.

Geroosterde tomatensoep

Doe de geroosterde tomaten in een blender en pureer ze zo fijn mogelijk. Hoe krachtiger je blender, des te fijner dat wordt. Met een staafmixer kan ook, dat zal iets meer tijd kosten. Voeg je tomaten toe aan de rest van de inhoud van de pan en roer goed door.  Breng de soep op smaak als je wilt met nog wat gedroogde tijm, zout en peper.

Wil je er volwaardige een maaltijdsoep van maken laat dan nog lekker wat (vega) gehaktballetjes in de soep garen. Eventueel kun je er ook nog wat vermicelli in doen. Serveer met lekker vers brood.

Gepubliceerd op 3 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.