Geroosterde tomatensoep



Een verse tomatensoep met geroosterde tomaten is echt zó lekker. Met wat extra toevoegingen maak je er een gezonde maaltijdsoep van.

Zelf tomatensoep maken is éxtra lekker als je je tomaten eerst roostert. De smaak van de tomaten wordt nóg intenser als je ze eerst in de oven roostert.

Gebruik de mooiste en rijpste tomaten die je kunt vinden. Als je wilt kun je op de bakplaat ook meteen knoflook en ui mee roosteren. Het wordt er alleen maar lekkerder van.

Voeg daarna nog extra groenten toe en je hebt meteen een super gezonde maaltijdsoep.

Voor ruim 6 kommen

Een kilo tomaten, gehalveerd
2 el olie, wat zout en peper
4 takjes verse tijm
2 – 4 tenen knoflook
optioneel: 2 uien, in kwarten en 2 paprika, in stukken
2 el olie
750 ml fond (of gebruik bouillon)
1 zak Italiaanse groente (roerbakmix á 400g)
1 el tomatenpuree
1 el bloem
zout en peper
1 tl gedroogde tijm
optioneel: 250g gehaktballetjes

Oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

verse tomaten

Geroosterde tomatensoep

Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat (voorzien van bakpapier of aluminiumfolie). Bestrooi met zout, peper, takjes tijm en een beetje olie en rooster ze dan een uur in de voorverwarmde oven.

Als je wilt kun je voor extra smaak ook nog wat paprika, ui en knoflook mee roosteren. Het wordt er alleen maar lekkerder van.

Verse tomatensoep met Italiaanse groente

In een grote soeppan verhit je wat olie en bak je de Italiaanse groente even kort aan. Dan de tomatenpuree even meebakken en bestrooi alles nu met de bloem. Die bak je ook even kort mee. Dan mag de fond (of bouillon) erbij. Goed doorroeren en aan de kook brengen. Laat zachtjes pruttelen, terwijl je de tomaten uit de oven haalt.

Geroosterde tomatensoep

Doe de geroosterde tomaten in een blender en pureer ze zo fijn mogelijk. Hoe krachtiger je blender, des te fijner dat wordt. Met een staafmixer kan ook, dat zal iets meer tijd kosten. Voeg je tomaten toe aan de rest van de inhoud van de pan en roer goed door.  Breng de soep op smaak als je wilt met nog wat gedroogde tijm, zout en peper.

Wil je er volwaardige een maaltijdsoep van maken laat dan nog lekker wat (vega) gehaktballetjes in de soep garen. Eventueel kun je er ook nog wat vermicelli in doen. Serveer met lekker vers brood.

Gepubliceerd op 3 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.