Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta



Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!

Want je kunt met deze verfrissende gin van Gordon’s dus ook geweldig lekker koken. De Sicilian Lemon gin voegt net dat beetje extra toe aan een van zichzelf al heerlijke pasta. De meeste alcohol verdampt tijdens het koken. Wat overblijft is de smaak van Siciliaanse citroen uit de gin, die je nog eens extra benadrukt met het sap van de gekaramelliseerde verse citroen. Echt een te gekke combi die je zéker een keer moet proberen.

Dit is zo’n pasta die je ook heel goed voor een etentje thuis kunt maken. Want hij is niet alleen geweldig lekker, maar staat ook verrassend snel op tafel. Vooraf drink je dan natuurlijk, om in het thema te blijven, eerst deze Sicilian Lemon Gin Tonic als aperitief

Dus als we dan (voorlopig) nog niet naar Italië kunnen brengen we Italië gewoon naar je keuken met deze frisse pasta met Gordon’s gin en gekaramelliseerde citroen. Ik vertel je gauw hoe je ‘m maakt!

 Voor vier personen heb je nodig

2 el olijfolie
400 gram pasta (Rigatoni)
1 biologische citroen, gehalveerd
2 sjalotjes, fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
200 gram tomatenpuree
100 ml Gordon’s Sicilian Lemon gin
200 ml slagroom
25 gram roomboter
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
verse basilicum, naar smaak
zout & peper

Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Om de pasta met saus van Gordon’s Sicilian Lemon gin te maken breng je als eerste een grote pan water (met wat zout) aan de kook, daar kook je straks de pasta in. Terwijl die opstaat snijd je de citroen door de helft en grill je de snijhelften in een hete pan (zonder olie!). Laat die karamelliseren tot ze donker kleuren en zoetig ruiken. Zet even apart.

Kook ondertussen je pasta in het gezouten kokende water, tot ze beetgaar zijn. In die tijd verwarm je een grote hapjes pan met de olijfolie erin. Fruit hierin de sjalotjes 5 minuten zachtjes aan en voeg dan de knoflook toe. Fruit ook die een minuut of 2-3 mee.

Pastasaus met Gordon’s gin

Dan mag alle tomatenpuree erbij, die je 5 minuten meebakt tot hij helder rood en gekaramelliseerd is. Hij plakt iets aan de pan, maar moet niet aanbranden. Blus af met de Gordon’s Sicilian Lemon gin en roer alles los wat mogelijk aan de bodem van de pan zit. Laat het 2 minuten inkoken. Je pastasaus is al halverwege!

Romige pastasaus met citroen

Want de volgende stap is er een romige pastasaus van te maken. Voeg daarvoor de slagroom toe en laat op zacht vuur even pruttelen, terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper. Vind je het te zuur, dan kun je eventueel een klein beetje suiker toevoegen, maar proef eerst. Hou je van een beetje pit, dan kun je er ook nog wat chiliflakes door heen doen. Tot slot voeg je de boter toe, waarmee je de saus bindt.

Nadat je de pasta hebt afgegoten vang je het kookwater op en voeg je 3 tot 6 eetlepels toe aan je saus. Dit maakt je pastasaus nóg lekkerder. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en schep even goed om.

De lekkerste pasta met gin

Om de smaak van je pastasaus met Gordon’s Sicilian lemon gin te intensiveren breng je de saus verder op smaak met het sap van een van de helften van je gekaramelliseerde citroenen. Voeg ook ¾ van de geraspte kaas toe. Goed roeren, zodat de kaas kan smelten en je pasta overal is voorzien van die heerlijke saus. Serveer de pasta met wat verse basilicum en een drupje extra vierge olijfolie. Buon appetito!

Susan Aretz x Gordon’s gin

Dit recept is gemaakt in opdracht van en in samenwerking met Gordon’s gin.

Gepubliceerd op 11 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.