Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta



Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!

Want je kunt met deze verfrissende gin van Gordon’s dus ook geweldig lekker koken. De Sicilian Lemon gin voegt net dat beetje extra toe aan een van zichzelf al heerlijke pasta. De meeste alcohol verdampt tijdens het koken. Wat overblijft is de smaak van Siciliaanse citroen uit de gin, die je nog eens extra benadrukt met het sap van de gekaramelliseerde verse citroen. Echt een te gekke combi die je zéker een keer moet proberen.

Dit is zo’n pasta die je ook heel goed voor een etentje thuis kunt maken. Want hij is niet alleen geweldig lekker, maar staat ook verrassend snel op tafel. Vooraf drink je dan natuurlijk, om in het thema te blijven, eerst deze Sicilian Lemon Gin Tonic als aperitief

Dus als we dan (voorlopig) nog niet naar Italië kunnen brengen we Italië gewoon naar je keuken met deze frisse pasta met Gordon’s gin en gekaramelliseerde citroen. Ik vertel je gauw hoe je ‘m maakt!

 Voor vier personen heb je nodig

2 el olijfolie
400 gram pasta (Rigatoni)
1 biologische citroen, gehalveerd
2 sjalotjes, fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
200 gram tomatenpuree
100 ml Gordon’s Sicilian Lemon gin
200 ml slagroom
25 gram roomboter
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
verse basilicum, naar smaak
zout & peper

Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Om de pasta met saus van Gordon’s Sicilian Lemon gin te maken breng je als eerste een grote pan water (met wat zout) aan de kook, daar kook je straks de pasta in. Terwijl die opstaat snijd je de citroen door de helft en grill je de snijhelften in een hete pan (zonder olie!). Laat die karamelliseren tot ze donker kleuren en zoetig ruiken. Zet even apart.

Kook ondertussen je pasta in het gezouten kokende water, tot ze beetgaar zijn. In die tijd verwarm je een grote hapjes pan met de olijfolie erin. Fruit hierin de sjalotjes 5 minuten zachtjes aan en voeg dan de knoflook toe. Fruit ook die een minuut of 2-3 mee.

Pastasaus met Gordon’s gin

Dan mag alle tomatenpuree erbij, die je 5 minuten meebakt tot hij helder rood en gekaramelliseerd is. Hij plakt iets aan de pan, maar moet niet aanbranden. Blus af met de Gordon’s Sicilian Lemon gin en roer alles los wat mogelijk aan de bodem van de pan zit. Laat het 2 minuten inkoken. Je pastasaus is al halverwege!

Romige pastasaus met citroen

Want de volgende stap is er een romige pastasaus van te maken. Voeg daarvoor de slagroom toe en laat op zacht vuur even pruttelen, terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper. Vind je het te zuur, dan kun je eventueel een klein beetje suiker toevoegen, maar proef eerst. Hou je van een beetje pit, dan kun je er ook nog wat chiliflakes door heen doen. Tot slot voeg je de boter toe, waarmee je de saus bindt.

Nadat je de pasta hebt afgegoten vang je het kookwater op en voeg je 3 tot 6 eetlepels toe aan je saus. Dit maakt je pastasaus nóg lekkerder. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en schep even goed om.

De lekkerste pasta met gin

Om de smaak van je pastasaus met Gordon’s Sicilian lemon gin te intensiveren breng je de saus verder op smaak met het sap van een van de helften van je gekaramelliseerde citroenen. Voeg ook ¾ van de geraspte kaas toe. Goed roeren, zodat de kaas kan smelten en je pasta overal is voorzien van die heerlijke saus. Serveer de pasta met wat verse basilicum en een drupje extra vierge olijfolie. Buon appetito!

Susan Aretz x Gordon’s gin

Dit recept is gemaakt in opdracht van en in samenwerking met Gordon’s gin.

Gepubliceerd op 11 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.