Smulpaapje
vega(n)recepten
De laatste vega(n)recepten
7 mei 2021
Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
23 april 2021
Maak deze salade eens met gegrilde mais van de barbecue, je wil nooit meer anders. Plus een budgettip voor die dure pijnboompitten.
9 april 2021
Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.
7 april 2021
Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.
31 maart 2021
Als je een lekkere eiersalade met asperge wilt maken, dan is deze ei-aspergesalade uit Salade van Janneke Philpipi een echte aanrader!
31 maart 2021
Een lekkere snelle aspergesalade met halloumi, voor de dagen dat je geen zin hebt om te koken maar wel iets lekkers en gezonds wilt eten.
23 maart 2021
De gewone kip kerrie met ananas kennen we inmiddels wel. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke kerrieschotel. In een kwartier op tafel!
5 maart 2021
Bloemkool is zo veelzijdig. Van deze gebakken bloemkoolsteaks op Italiaanse wijze wordt groot en klein gegarandeerd ontzettend blij!
3 maart 2021
Uit Vegan Japaneasy komt deze vegan bloemkool katsu curry. Een verrassende manier om bloemkool te eten en helemaal niet moeilijk te maken.
1 maart 2021
In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
1 maart 2021
Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
18 februari 2021
Ik vergeet regelmatig hoe makkelijk gebakken rijst is. Hoe snel klaar ook. En al helemaal hoe heerlijk gebakken rijst is. Zeker met tofu en kimchi erdoor.
8 februari 2021
Ik ben dól op witlof. Witlof uit de oven, maar zeker ook gegrilde witlof. Heel eenvoudig te maken. Geen grilpan? Geen nood. Ik geef je een alternatief!
2 februari 2021
Een bowl met alles wat je normaliter in een taco stopt, maar dan nét even wat gezonder. Maar daarnaast gelukkig vooral heel erg lekker. En snel klaar!
1 februari 2021
Als wij aardappeltjes eten, is dat bijna altijd uit de oven. Deze ovenaardappeltjes met tijm is een van onze favorieten. Een super simpel recept.
1 februari 2021
Je kunt sperziebonen natuurlijk koken en zo puur eten, met een beetje zout. Maar ze worden nóg lekkerder met deze makkelijke dressing.
1 februari 2021
Flammkuchen blijft de ideale snelle thuiswerklunch. Deze belegde ik met olijftapenade, mozzarella en tomaat. In 25 minuten op tafel!
17 januari 2021
Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.
15 januari 2021
Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
13 januari 2021
Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!
28 november 2020
Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
12 november 2020
Uit Vegan 100 van Gaz Oakley komen deze vegan baguettes. Geweldig als meeneem- of thuiswerklunch en eens wat anders dan een boterham met kaas!
1 november 2020
Uit Flavour van Ottolenghi komt dit verrassende aardappelrecept. Gemaakt in de oven, met zacht gegaard ei en een beetje pit. Probeer maar!