Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa
Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
Je kunt hier zowel zachte als harde taco’s voor gebruiken. Ik gebruikte zachte mais taco’s, die je alleen even kort in de pan hoeft op te warmen. Het mooie van taco’s is dat je ze werkelijk met álles kunt vullen wat je lekker vindt.
Je kunt voor deze bloemkool taco’s zelf je tacokruiden maken, maar het is ook echt prima om een zakje tacokruiden te gebruiken. Net waar je tijd en zin in hebt.
Je zou van dit recept ook prima een tacobowl kunnen maken, maar ik hou ervan om lekker met m’n handen te eten als het kan, dus wij aten ze lekker zo uit het vuistje. Je vult ze heel eenvoudig aan tafel. Restjes bloemkool kun je eventueel de dag erna nog opeten met wat rijst.
Je maakt het écht af met een verse tomatensalsa en guacamole erbij. In Wereldwijd Borreltijd staan hier twee heerlijke recepten voor. Door de geroosterde bloemkool deed ik nog zwarte bonen en wat mais. Wil je andere bonen gebruiken, doe dat gerust.
Voor 4 personen, als maaltijd
650 gram kleine bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
2 el tacokruiden
1 zak zwarte bonen (HAK)
1 blikje mais, uitgelekt
1 pakje maistortilla’s (ik gebruikte die van La Morena)
nacho’s en zure room voor erbij
optioneel: tomatensalsa – verse guacamole – verse koriander
Verder nodig: oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)
Bloemkool taco’s
Als eerste zorg je dat je bloemkool in gelijke, kleine roosjes is gesneden. Meng die met de olie en tacokruiden en hussel alles goed door elkaar. Spreid gelijkmatig uit over je bakplaat en rooster dan 30 minuten in de voorverwarmde oven. In de laatste 5 minuten voeg je de mais en bonen toe, zodat die lekker kunnen mee warmen.
Mexicaanse maaltijd
Om je Mexicaanse maaltijd compleet te maken maak je in de tussentijd de salsa en guacamole. Die maak je heel eenvoudig met dit recept voor guacamole .
Verse tomatensalsa
Snijd voor je tomatensalsa ongeveer 250 gram aan rijpe tomaten in kleine stukjes. Knijp zaadjes en vocht eruit. Meng met 2 eetlepels vers limoensap. Snijd een klein sjalotje heel fijn en meng met wat verse koriander door de tomaten. Maak af met zout, peper en een eetlepel olijfolie. Houd je van wat pittiger, dan kan er ook nog wat tabasco doorheen. Laat tot gebruik staan en op smaak komen.
Taco’s met geroosterde bloemkool
Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing. Vul ze daarna met een schepje van de geroosterde bloemkool met zwarte bonen en mais. Daarop wat guacamole en salsa en genieten maar!
Gepubliceerd op 18 oktober 2021