Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa



Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.

Je kunt hier zowel zachte als harde taco’s voor gebruiken. Ik gebruikte zachte mais taco’s, die je alleen even kort in de pan hoeft op te warmen. Het mooie van taco’s is dat je ze werkelijk met álles kunt vullen wat je lekker vindt.

Je kunt voor deze bloemkool taco’s zelf je tacokruiden maken, maar het is ook echt prima om een zakje tacokruiden te gebruiken. Net waar je tijd en zin in hebt.

Je zou van dit recept ook prima een tacobowl kunnen maken, maar ik hou ervan om lekker met m’n handen te eten als het kan, dus wij aten ze lekker zo uit het vuistje. Je vult ze heel eenvoudig aan tafel. Restjes bloemkool kun je eventueel de dag erna nog opeten met wat rijst.

Je maakt het écht af met een verse tomatensalsa en guacamole erbij. In Wereldwijd Borreltijd staan hier twee heerlijke recepten voor. Door de geroosterde bloemkool deed ik nog zwarte bonen en wat mais. Wil je andere bonen gebruiken, doe dat gerust.

Voor 4 personen, als maaltijd

650 gram kleine bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
2 el tacokruiden
1 zak zwarte bonen (HAK)
1 blikje mais, uitgelekt
1 pakje maistortilla’s (ik gebruikte die van La Morena)
nacho’s en zure room voor erbij
optioneel: tomatensalsa – verse guacamole – verse koriander

Verder nodig: oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)

taco's vegan

Bloemkool taco’s

Als eerste zorg je dat je bloemkool in gelijke, kleine roosjes is gesneden. Meng die met de olie en tacokruiden en hussel alles goed door elkaar. Spreid gelijkmatig uit over je bakplaat en rooster dan 30 minuten in de voorverwarmde oven. In de laatste 5 minuten voeg je de mais en bonen toe, zodat die lekker kunnen mee warmen.

Mexicaanse maaltijd

Om je Mexicaanse maaltijd compleet te maken maak je in de tussentijd de salsa en guacamole. Die maak je heel eenvoudig met dit recept voor guacamole .

vegan taco's

Verse tomatensalsa

Snijd voor je tomatensalsa ongeveer 250 gram aan rijpe tomaten in kleine stukjes. Knijp zaadjes en vocht eruit. Meng met 2 eetlepels vers limoensap. Snijd een klein sjalotje heel fijn en meng met wat verse koriander door de tomaten. Maak af met zout, peper en een eetlepel olijfolie. Houd je van wat pittiger, dan kan er ook nog wat tabasco doorheen. Laat tot gebruik staan en op smaak komen.

Taco’s met geroosterde bloemkool

Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing. Vul ze daarna met een schepje van de geroosterde bloemkool met zwarte bonen en mais. Daarop wat guacamole en salsa en genieten maar!

Gepubliceerd op 18 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.