Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa



Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.

Je kunt hier zowel zachte als harde taco’s voor gebruiken. Ik gebruikte zachte mais taco’s, die je alleen even kort in de pan hoeft op te warmen. Het mooie van taco’s is dat je ze werkelijk met álles kunt vullen wat je lekker vindt.

Je kunt voor deze bloemkool taco’s zelf je tacokruiden maken, maar het is ook echt prima om een zakje tacokruiden te gebruiken. Net waar je tijd en zin in hebt.

Je zou van dit recept ook prima een tacobowl kunnen maken, maar ik hou ervan om lekker met m’n handen te eten als het kan, dus wij aten ze lekker zo uit het vuistje. Je vult ze heel eenvoudig aan tafel. Restjes bloemkool kun je eventueel de dag erna nog opeten met wat rijst.

Je maakt het écht af met een verse tomatensalsa en guacamole erbij. In Wereldwijd Borreltijd staan hier twee heerlijke recepten voor. Door de geroosterde bloemkool deed ik nog zwarte bonen en wat mais. Wil je andere bonen gebruiken, doe dat gerust.

Voor 4 personen, als maaltijd

650 gram kleine bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
2 el tacokruiden
1 zak zwarte bonen (HAK)
1 blikje mais, uitgelekt
1 pakje maistortilla’s (ik gebruikte die van La Morena)
nacho’s en zure room voor erbij
optioneel: tomatensalsa – verse guacamole – verse koriander

Verder nodig: oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)

taco's vegan

Bloemkool taco’s

Als eerste zorg je dat je bloemkool in gelijke, kleine roosjes is gesneden. Meng die met de olie en tacokruiden en hussel alles goed door elkaar. Spreid gelijkmatig uit over je bakplaat en rooster dan 30 minuten in de voorverwarmde oven. In de laatste 5 minuten voeg je de mais en bonen toe, zodat die lekker kunnen mee warmen.

Mexicaanse maaltijd

Om je Mexicaanse maaltijd compleet te maken maak je in de tussentijd de salsa en guacamole. Die maak je heel eenvoudig met dit recept voor guacamole .

vegan taco's

Verse tomatensalsa

Snijd voor je tomatensalsa ongeveer 250 gram aan rijpe tomaten in kleine stukjes. Knijp zaadjes en vocht eruit. Meng met 2 eetlepels vers limoensap. Snijd een klein sjalotje heel fijn en meng met wat verse koriander door de tomaten. Maak af met zout, peper en een eetlepel olijfolie. Houd je van wat pittiger, dan kan er ook nog wat tabasco doorheen. Laat tot gebruik staan en op smaak komen.

Taco’s met geroosterde bloemkool

Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing. Vul ze daarna met een schepje van de geroosterde bloemkool met zwarte bonen en mais. Daarop wat guacamole en salsa en genieten maar!

Gepubliceerd op 18 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.