Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa



Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.

Je kunt hier zowel zachte als harde taco’s voor gebruiken. Ik gebruikte zachte mais taco’s, die je alleen even kort in de pan hoeft op te warmen. Het mooie van taco’s is dat je ze werkelijk met álles kunt vullen wat je lekker vindt.

Je kunt voor deze bloemkool taco’s zelf je tacokruiden maken, maar het is ook echt prima om een zakje tacokruiden te gebruiken. Net waar je tijd en zin in hebt.

Je zou van dit recept ook prima een tacobowl kunnen maken, maar ik hou ervan om lekker met m’n handen te eten als het kan, dus wij aten ze lekker zo uit het vuistje. Je vult ze heel eenvoudig aan tafel. Restjes bloemkool kun je eventueel de dag erna nog opeten met wat rijst.

Je maakt het écht af met een verse tomatensalsa en guacamole erbij. In Wereldwijd Borreltijd staan hier twee heerlijke recepten voor. Door de geroosterde bloemkool deed ik nog zwarte bonen en wat mais. Wil je andere bonen gebruiken, doe dat gerust.

Voor 4 personen, als maaltijd

650 gram kleine bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
2 el tacokruiden
1 zak zwarte bonen (HAK)
1 blikje mais, uitgelekt
1 pakje maistortilla’s (ik gebruikte die van La Morena)
nacho’s en zure room voor erbij
optioneel: tomatensalsa – verse guacamole – verse koriander

Verder nodig: oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)

taco's vegan

Bloemkool taco’s

Als eerste zorg je dat je bloemkool in gelijke, kleine roosjes is gesneden. Meng die met de olie en tacokruiden en hussel alles goed door elkaar. Spreid gelijkmatig uit over je bakplaat en rooster dan 30 minuten in de voorverwarmde oven. In de laatste 5 minuten voeg je de mais en bonen toe, zodat die lekker kunnen mee warmen.

Mexicaanse maaltijd

Om je Mexicaanse maaltijd compleet te maken maak je in de tussentijd de salsa en guacamole. Die maak je heel eenvoudig met dit recept voor guacamole .

vegan taco's

Verse tomatensalsa

Snijd voor je tomatensalsa ongeveer 250 gram aan rijpe tomaten in kleine stukjes. Knijp zaadjes en vocht eruit. Meng met 2 eetlepels vers limoensap. Snijd een klein sjalotje heel fijn en meng met wat verse koriander door de tomaten. Maak af met zout, peper en een eetlepel olijfolie. Houd je van wat pittiger, dan kan er ook nog wat tabasco doorheen. Laat tot gebruik staan en op smaak komen.

Taco’s met geroosterde bloemkool

Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing. Vul ze daarna met een schepje van de geroosterde bloemkool met zwarte bonen en mais. Daarop wat guacamole en salsa en genieten maar!

Gepubliceerd op 18 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.