Bakken


De laatste bakrecepten
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
12 oktober 2020
cake met linzen uit Linzen van Joke Boon
 
Linzencake met sinaasappel en chocola

Uit het boek Linzen van Joke Boon komt deze cake, gemaakt met linzen, amandelmeel en polenta. Het resultaat is onverwacht en verrassend lekker.
11 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
9 oktober 2020
Taart met chocola en koffie
 
Chocoladetaart met koffie en vijgen

De ultieme combinatie, koffie en chocola. En helemaal in deze taart met verse vijgen als bonus. Een heerlijke taart voor donkere herfstdagen.
9 oktober 2020
kroket met pulled pork
 
Nationale krokettendag

Wie had dat ooit gedacht, een hele dag speciaal om te vieren dat er kroketten bestaan. Een mooie aanleiding voor mijn top 3 lekkerste kroketten!
4 oktober 2020
gebakken scholfilet
 
Gebakken Scholfilet met citroen en kappertjes

Perfect gebakken scholfilet, gecombineerd met citroen en kappertjes. Zo ongenadig lekker én makkelijk. Dit visrecept wil je maken!
4 oktober 2020
hartige dutch baby
 
Hartige Dutch baby

Wist je dat je van een Dutch baby ook een hartige versie kunt maken. Kijk vooral ook hoe makkelijk dit Dutch baby recept is en duik gauw de keuken in.
1 oktober 2020
muffins met citroen
 
Muffins met citroen & maanzaad

Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
13 september 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.
7 september 2020
stroopkoeken
 
De allerlekkerste stroopkoeken

Deze stroopkoeken, uit de 100 Allerbeste recepten van Rutger Bakt, zijn super simpel, maar verslavend lekker. Echt de lekkerste ooit!
7 september 2020
pruimentaartje
 
Pruimenplaattaart

Met maar 5 ingrediënten zet je in een half uur deze pruimenplaattaart op tafel. Een makkelijk recept met pruimen dus, voor als je zin hebt in iets lekkers!
6 september 2020
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
4 september 2020
cake
 
Pruimencake met gember

Je kunt niet genoeg pruimenrecepten hebben wat mij betreft, dus staat er ook een heerlijke pruimencake met gember voor je klaar.
3 september 2020
pruimenvlaai
 
Pruimenvlaai

Er is niks méér Limburgs dan pruimenvlaai. Daar wordt overigens een bepaald soort pruimen voor gebruikt; kwetsen. Dit is mijn versie van die taart.
29 augustus 2020
financiers-web2.jpg
 
Financiers

Met (restjes) eiwitten kun je meer maken dan alleen meringues. Deze waanzinnig lekkere financiers bijvoorbeeld!
29 augustus 2020
tarte tatin
 
Tarte tatin met pruimen en gezouten karamel

De combinatie van zoete pruimen, gezouten karamel en een knapperig deeg maakt deze tarte tatin onweerstaanbaar. En super simpel om te maken.
26 augustus 2020
gezouten-karamel-web2.jpg
 
Gezouten karamel uit Koken met Karamel

Maak vanaf nu thuis zelf de lekkerste gezouten karamel, met dit eenvoudige recept uit Koken met Karamel. Je wil nooit meer anders.
23 augustus 2020
taart
 
Amandeltaart met zomerfruit

Met zomerfruit maak je deze verrassende amandeltaart. Een ultiem zomers dessert of lekker als taartje bij de koffie/thee.
22 augustus 2020
Flammkuchen
 
Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata

Deze Flammkuchen is eigenlijk een vermomde Caprese. Een knapperige Flammkuchen, belegd met verse pesto, tomaat en romige burrata. Zó lekker!
16 augustus 2020
flammkuchen
 
Zoete Flammkuchen met Zespri kiwi & amandel

Een Flammkuchen die je zoet belegt? Ja, echt waar! En dat is me toch lekker. Zeker met die heerlijke rijpe Zespri kiwi en de crunch van amandel.
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
27 juli 2020
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
20 juli 2020
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecaketopping en kersenswirl zit echt alles wat lekker is. De perfecte traktatie of als decadent dessert
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.