Smulpaapje
diner recepten


De laatste diner recepten
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...
28 juli 2020
 
De 5 lekkerste recepten met broccoli

Broccoli is een van de meest gegeten groente. Tijd dus om mijn 5 lekkerste broccolirecepten voor je op een rijtje te zetten.
28 juli 2020
broccoli roerbak
 
Broccoli roerbak met mie

Roerbak jij je broccoli wel eens? Het geeft veel meer bite aan je gerecht. En als je je broccoli in kleine roosjes snijdt is het zó klaar!
27 juli 2020
pasta broccoli
 
Pasta met broccoli en citroenroomsaus

Pasta met broccoli is zo’n klassieke combinatie. Als je daar dan nog eens citroenroomsaus bij maakt kan je vegetarische pasta helemaal niet meer stuk.
23 juli 2020
wat eten we vandaag?
 
Smulpaapje weekmenu – week 30

In het weekmenu deze keer heel veel manieren om groente met kinderen te eten die wél lege borden oplevert. Dit staat er op het menu.
20 juli 2020
bloemkool
 
Mijn 5 favoriete verrassende bloemkoolrecepten

Bloemkoolrecepten kun je niet genoeg hebben. Zeker niet als je ziet wat een verrassende gerechten je ermee kunt maken. Dit zijn mijn 5 favorieten.
20 juli 2020
vega burger
 
Bloemkool burgers

Bloemkool kun je op heel veel manieren eten, maar heb je er al eens burgers van gemaakt?! In dit vega recept laat ik je zien hoe je dat doet.
16 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 29

Omdat het zomervakantie is dit keer een weekmenu met een aantal fijne eenpansgerechten. Lekker eten, weinig afwas. Ideaal als je met vakantie bent.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
11 juni 2020
 
Arepa di pampuna

Een Caribisch feestje op je bord met een portie ‘verstopte’ vitamines. Deze pompoenpannenkoekjes zijn om je vingers bij af te likken.
8 juni 2020
 
Romige pasta met zalm & courgette

Een pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes.
3 juni 2020
 
Flammkuchen met zalm & venkel

Een flammkuchen is zó snel gemaakt, dat je ze eigenlijk iedere week wel zou willen eten. Zeker ook deze versie met zalm, venkel en kappertjes.
3 juni 2020
 
Salade Niçoise

Er zijn heel veel verschillende varianten van de klassieke salade Niçoise Die heerlijke maaltijdsalade met vis, groente en ei. Dit is de mijne.
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!
7 april 2020
Spaanse stoofschotel chorizo
 
Spaanse stoofschotel met chorizo

Spaanse stoofschotel met chorizo, tomaat en spinazie
6 april 2020
Shakshuka2020_SusanAretz
 
Shakshuka met paprika & tomaat

Een geurende vegetarische stoofschotel van paprika met tomaat. Dit is mijn versie van het recept uit TLV.
3 april 2020
gegrilde-aubergine-fetayoghurt-susanaretz-web2.jpg
 
Gegrilde aubergine met fetayoghurt uit Greenfeast van Nigel Slater

Mijn versie van de gegrilde aubergine met fetayoghurt uit Greenfeast van Nigel Slater