Verrassende & toegankelijke recepten voor iedere dag
Recepten
2 februari 2022
Dit pasta recept schreeuwt comfort food. Knapperige broccoli, romige kaassaus en je favoriete pasta. Lekkerder wordt het niet!
31 januari 2022
Een simpel maar luxe ijsdessert gemaakt zonder ijsmachine. Romig ijs, knapperige praliné. Het familierecept van Claudia Roden uit haar boek Med.
29 januari 2022
Deze Italiaanse bloemkoolrijst heeft wat weg van een risotto, maar dan low carb. Smeuïg door lekker veel kaas met heerlijke citroenkip erbij.
28 januari 2022
Een eenvoudig stoofschotel recept met worst, boerenkool en pompoen. Een variatie dus op de klassieke boerenkool met worst.
25 januari 2022
Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
7 januari 2022
Spruitjes worden nootachtig van smaak als je ze op hoog vuur bakt. Als je daarbij kip marineert in miso en maple syrup ben je helemaal blij.
4 januari 2022
Er is niks lekkerder dan zelfgemaakte falafel, zeker niet als je dit (iets aangepaste) recept uit Made by Koffietijd aanhoudt.
3 januari 2022
Recepten met bloemkoolrijst kun je niet genoeg hebben. Zo eet je heel simpel extra groente. Maar dan wel lekker! Dit keer op z'n Mexicaans.
2 januari 2022
Een maaltijdsalade met bloemkoolrijst, kip en mango. Gezond, snel klaar én lekker. Beter kan bijna niet!
29 december 2021
Als ik íets feestelijk vind is dat om oesters samen met een glas champagne op tafel te zetten. Dit zijn 3 manieren om je oesters op smaak te brengen.
27 december 2021
Het ultieme recept voor zelfgemaakte gnocchi met salieboter is dit Italiaanse familierecept. Je wilt je gnocchi nooit meer anders eten.
21 december 2021
Dé Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven maak je nu in je eigen keuken. Ideaal voor in de lunchtrommel of bij de borrel.
8 december 2021
Ik ben ernstig fan geworden van gebakken broccolirijst. Dit koolhydraatarme alternatief voor rijst is, naast gezond, vooral héél erg lekker!
8 december 2021
Een simpel recept voor een heerlijke sinaasappel pannacotta. Met maar 5 ingrediënten zet je een heerlijk fris dessert (met kerst) op tafel.
6 december 2021
Zoek je nog inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan heb ik een echte klassieker voor je in petto, maar dan nét even anders.
4 december 2021
Een lichtere variant van de rijke Italiaanse ovenschotel met aubergine en mozzarella, dit is mijn versie van Parmigiano melanzana
2 december 2021
Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 november 2021
Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.