Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria



Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben. Daar heb je wel een ijsmachine voor nodig, maar verder is dit super simpel ijs om zelf te maken.

Als je het geluk hebt dat je, zoals ik een aantal jaren geleden, een Magimix Gelato Expert mag testen dan ga je natuurlijk uit je dak met het maken van spannende roomijs combinaties
Het recept van mijn zelfgemaakte strawberry cheesecake ijs vind je hier. Maar natuurlijk mag het recept van dit volwassen ijs ook niet ontbreken!

Met maar een paar ingrediënten, waaronder koffie en Tia Maria, en in slechts 4 stappen maak je dit fantastisch lekker roomijs heel eenvoudig zelf.

Voor een bak vol roomijs

1 blikje gecondenseerde melk (à 397g)
500 ml slagroom (ja, het heet niet voor niets roomijs…)
125 ml Tia Maria
125 ml espresso, afgekoeld
100 g chocolate chips (of een reep chocola 70%, grof gehakt)

verder nodig: ijsmachine + afsluitbare container die je alvast koud in de vriezer zet
Bereidingstijd: 2 uur + een nacht

Zelfgemaakt roomijs met Tia maria maak je in 4 stappen:

1. meng alle bovenstaande ingrediënten in een blender

2. zet dan minstens 2 uur koud weg

3. doe dit vervolgens in je ijsmachine en volg het programma voor roomijs

4. doe alles in de afsluitbare container die je al koud had gezet  en vries nog minstens een nacht in, zodat je echt schepijs hebt.

Serveer met mokkaboontjes!

Gepubliceerd op 24 juli 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!