Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria



Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben. Daar heb je wel een ijsmachine voor nodig, maar verder is dit super simpel ijs om zelf te maken.

Als je het geluk hebt dat je, zoals ik een aantal jaren geleden, een Magimix Gelato Expert mag testen dan ga je natuurlijk uit je dak met het maken van spannende roomijs combinaties
Het recept van mijn zelfgemaakte strawberry cheesecake ijs vind je hier. Maar natuurlijk mag het recept van dit volwassen ijs ook niet ontbreken!

Met maar een paar ingrediënten, waaronder koffie en Tia Maria, en in slechts 4 stappen maak je dit fantastisch lekker roomijs heel eenvoudig zelf.

Voor een bak vol roomijs

1 blikje gecondenseerde melk (à 397g)
500 ml slagroom (ja, het heet niet voor niets roomijs…)
125 ml Tia Maria
125 ml espresso, afgekoeld
100 g chocolate chips (of een reep chocola 70%, grof gehakt)

verder nodig: ijsmachine + afsluitbare container die je alvast koud in de vriezer zet
Bereidingstijd: 2 uur + een nacht

Zelfgemaakt roomijs met Tia maria maak je in 4 stappen:

1. meng alle bovenstaande ingrediënten in een blender

2. zet dan minstens 2 uur koud weg

3. doe dit vervolgens in je ijsmachine en volg het programma voor roomijs

4. doe alles in de afsluitbare container die je al koud had gezet  en vries nog minstens een nacht in, zodat je echt schepijs hebt.

Serveer met mokkaboontjes!

Gepubliceerd op 24 juli 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.