Wortel & gembersoep



Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.

Want ik werd door Laura de Grave niet alleen verrast  met haar boek ‘Lekker Lokaal’ maar ook  met een doos prachtige Nederlandse wortels. Laura wil met haar nieuwe boek laten zien hoe ontzettend veel lekkers er in Nederland verbouwd wordt én wat je er mee kunt maken.

Lekker Lokaal kookboek

Haar kookboek Lekker Lokaal staat dan ook vol tips voor lokale adresjes door heel Nederland. Maar ook wat je met die ingrediënten kunt koken. Want hoe zonde dat het meeste van wat we verbouwen wordt geëxporteerd en wij dan weer eten gaan importeren. Niet heel duurzaam toch?

Met het boek van Laura kun je dus nu niet alleen lokaler je boodschappen doen, maar krijg je ook volop recepten, om er daarna heel veel lekkers mee te maken. Laura brengt haar missie op zo’n te gekke manier dat je er niet anders dan heel enthousiast van kunt worden. Haar boek is vanaf nu in de boekhandel én online te koop.

Wortelsoep

Terug naar die mooie wortels nu, want daar heb ik deze fantastisch lekkere soep mee gemaakt. De kleur van je soep is afhankelijk van de kleur van de wortels die je gebruikt. Ik gebruikte vooral de gele en oranje wortels. Daarnaast roosterde ik de wortels vooraf, met lekker wat kruiden. Niet overslaan die stap, want daardoor krijgt je soep een heerlijk intense smaak. Kom, de keuken in nu!

Voor 4-6 personen
1 kilo wortels, geschild en gehalveerd
1 tl knoflookpoeder
honing en olijfolie
zwarte peper
gemalen chilivlokken (optioneel)
25g gember, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1,5 groentebouillon
zout & peper

Verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht) – blender

Wortel & gembersoep

Verdeel de wortels over de bakplaat en sprenkel er honing en olijfolie over heen. Bestrooi daarna met knoflookpoeder, peper en chilivlokken (optioneel) Rooster de wortels een half uurtje in de voorverwarmde oven.

In de laatste 5 minuten van het roosteren van je wortels verhit je de olie en fruit je daarin de gember en ui aan. Voeg dan de wortels toe en de groentebouillon. Zijn je wortels gaar dan mag alles (eventueel in twee delen) in de blender, om er een gladde soep van te maken. Of gebruik een staafmixer. Breng tot slot op smaak met naar wens zout & peper. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 29 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!