Wortel & gembersoep



Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.

Want ik werd door Laura de Grave niet alleen verrast  met haar boek ‘Lekker Lokaal’ maar ook  met een doos prachtige Nederlandse wortels. Laura wil met haar nieuwe boek laten zien hoe ontzettend veel lekkers er in Nederland verbouwd wordt én wat je er mee kunt maken.

Lekker Lokaal kookboek

Haar kookboek Lekker Lokaal staat dan ook vol tips voor lokale adresjes door heel Nederland. Maar ook wat je met die ingrediënten kunt koken. Want hoe zonde dat het meeste van wat we verbouwen wordt geëxporteerd en wij dan weer eten gaan importeren. Niet heel duurzaam toch?

Met het boek van Laura kun je dus nu niet alleen lokaler je boodschappen doen, maar krijg je ook volop recepten, om er daarna heel veel lekkers mee te maken. Laura brengt haar missie op zo’n te gekke manier dat je er niet anders dan heel enthousiast van kunt worden. Haar boek is vanaf nu in de boekhandel én online te koop.

Wortelsoep

Terug naar die mooie wortels nu, want daar heb ik deze fantastisch lekkere soep mee gemaakt. De kleur van je soep is afhankelijk van de kleur van de wortels die je gebruikt. Ik gebruikte vooral de gele en oranje wortels. Daarnaast roosterde ik de wortels vooraf, met lekker wat kruiden. Niet overslaan die stap, want daardoor krijgt je soep een heerlijk intense smaak. Kom, de keuken in nu!

Voor 4-6 personen
1 kilo wortels, geschild en gehalveerd
1 tl knoflookpoeder
honing en olijfolie
zwarte peper
gemalen chilivlokken (optioneel)
25g gember, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1,5 groentebouillon
zout & peper

Verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht) – blender

Wortel & gembersoep

Verdeel de wortels over de bakplaat en sprenkel er honing en olijfolie over heen. Bestrooi daarna met knoflookpoeder, peper en chilivlokken (optioneel) Rooster de wortels een half uurtje in de voorverwarmde oven.

In de laatste 5 minuten van het roosteren van je wortels verhit je de olie en fruit je daarin de gember en ui aan. Voeg dan de wortels toe en de groentebouillon. Zijn je wortels gaar dan mag alles (eventueel in twee delen) in de blender, om er een gladde soep van te maken. Of gebruik een staafmixer. Breng tot slot op smaak met naar wens zout & peper. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 29 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour