Wortel & gembersoep



Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.

Eigenlijk is het gek dat we wortels veel te weinig gebruiken om soep mee te maken. Niet alleen is het een goedkope groente, wortels kun je ook nog eens heel lang bewaren. Dus koop groot (en daarmee betaalbaar) in en zet dit wortel en gembersoeprecept tussen je favorieten.

De kleur van je wortelsoep is afhankelijk van de kleur van de wortels die je gebruikt. Ik gebruikte voor deze versie vooral de gele en oranje wortels. Bovendien roosterde ik de wortels met lekker wat kruiden voordat ik er soep mee maakte. Niet overslaan die stap, want daardoor krijgt je wortelsoep een heerlijk intense en geroosterde smaak.

Maak deze soep voor een gezonde lunch (lekker met een stukje plaatpizza erbij) of als een makkelijke lichte maaltijd, barstensvol gezonde vitamines. Net wat je wil.

Voor 4-6 personen

1 kilo wortels, geschild en gehalveerd
1 tl knoflookpoeder
honing en olijfolie
zwarte peper
gemalen chilivlokken (optioneel)
25 gram verse (geschilde) gember, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1,5 groentebouillon
zout & peper
limoensap, naar smaak

Verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht) – blender

wortelsoep maken

Wortel & gembersoep

Voor deze wortelsoep verdeel je als eerste de wortels over de bakplaat en sprenkel je er honing en olijfolie over heen. Van beide ongeveer een eetlepel. Bestrooi daarna met knoflookpoeder, peper en chilivlokken (optioneel) Rooster de wortels een half uurtje in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.

Budgetrecept

In de laatste 5 minuten van het roosteren van je wortels verhit je in een grote pan de olie en fruit je daarin de gember en ui zachtjes aan. Voeg dan de wortels toe als ook de groentebouillon. Laat even kort pruttelen, zodat de smaken goed samen komen en je wortels helemaal gaar zijn.

Dan hevel je alles (eventueel in twee delen) over in de blender, om er een gladde soep van te maken. Breng tot slot op smaak met naar wens zout & peper en een klein kneepje limoensap. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 2 november 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.