Wortel & gembersoep



Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.

Eigenlijk is het gek dat we wortels veel te weinig gebruiken om soep mee te maken. Niet alleen is het een goedkope groente, wortels kun je ook nog eens heel lang bewaren. Dus koop groot (en daarmee betaalbaar) in en zet dit wortel en gembersoeprecept tussen je favorieten.

De kleur van je wortelsoep is afhankelijk van de kleur van de wortels die je gebruikt. Ik gebruikte voor deze versie vooral de gele en oranje wortels. Bovendien roosterde ik de wortels met lekker wat kruiden voordat ik er soep mee maakte. Niet overslaan die stap, want daardoor krijgt je wortelsoep een heerlijk intense en geroosterde smaak.

Maak deze soep voor een gezonde lunch (lekker met een stukje plaatpizza erbij) of als een makkelijke lichte maaltijd, barstensvol gezonde vitamines. Net wat je wil.

Voor 4-6 personen

1 kilo wortels, geschild en gehalveerd
1 tl knoflookpoeder
honing en olijfolie
zwarte peper
gemalen chilivlokken (optioneel)
25 gram verse (geschilde) gember, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1,5 groentebouillon
zout & peper
limoensap, naar smaak

Verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht) – blender

wortelsoep maken

Wortel & gembersoep

Voor deze wortelsoep verdeel je als eerste de wortels over de bakplaat en sprenkel je er honing en olijfolie over heen. Van beide ongeveer een eetlepel. Bestrooi daarna met knoflookpoeder, peper en chilivlokken (optioneel) Rooster de wortels een half uurtje in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.

Budgetrecept

In de laatste 5 minuten van het roosteren van je wortels verhit je in een grote pan de olie en fruit je daarin de gember en ui zachtjes aan. Voeg dan de wortels toe als ook de groentebouillon. Laat even kort pruttelen, zodat de smaken goed samen komen en je wortels helemaal gaar zijn.

Dan hevel je alles (eventueel in twee delen) over in de blender, om er een gladde soep van te maken. Breng tot slot op smaak met naar wens zout & peper en een klein kneepje limoensap. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 2 november 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.