Griekse aardappelsalade



Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.

Met een Griekse salade kun je alle kanten op. Eet ‘m klassiek, met parelcouscous, als Griekse pastasalade of maak de salade met orzo. Maar je kunt die Griekse salade dus ook met aardappel maken, zoals Karin Luiten dat in haar boek doet. Daar had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht.

Door aardappel als basis voor de Griekse salade te gebruiken maak je er op slag een maaltijdsalade van. Ideaal voor warme zomeravonden, als lunch mee naar je werk of wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Kortom, de perfecte salade voor ieder moment.

Zoals Karin ook al in haar boek aan geeft, er gaan maar een paar ingrediënten in deze Griekse aardappelsalade zorg dan ook dat die allemaal lekker zijn. Lekker rijpe tomaten, échte feta, goede olijfolie. Je snapt het wel.

Voor vier personen heb je nodig

750 gram aardappelen, geschild en in plakjes
2 rijpe tomaten, in blokjes (ik gebruikte verschillende kleuren kleine tomaatjes)
2 kleine snackkomkommers (ik gebruikte een hele gewone komkommer), zonder zaadlijst en in blokjes
1 rode ui, in flinterdunne ringen
1 paprika (kleur maakt niet uit), in blokjes
200 gram feta, verkruimeld
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
2-3 eetlepels extra vierge olijfolie
1-2 el rodewijnazijn
1 tl gedroogde oregano
zout (matig) en versgemalen peper (royaal)

Griekse aardappelsalade

Terwijl de aardappels voor je Griekse aardappelsalade in 5 minuten beetgaar koken bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom en voeg olijfolie en azijn toe. Ik gebruik minder dan Karin overigens, dus wil je extra toevoegen gewoon doen. Breng op smaak met oregano, zout en peper en hussel alles goed door.

Griekse aardappelsalade

Ideale maaltijdsalade

Giet de aardappels af en laat even uitstomen. Dan gaan ze op een grote platte schaal en daarover heen verdeel je de rest van de Griekse salade. Serveer lauwwarm of als je het eerder maakt (altijd lekker als smaken kunnen intrekken!) op kamertemperatuur. Je ideale maaltijdsalade!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!