Griekse aardappelsalade



Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.

Met een Griekse salade kun je alle kanten op. Eet ‘m klassiek, met parelcouscous, als Griekse pastasalade of maak de salade met orzo. Maar je kunt die Griekse salade dus ook met aardappel maken, zoals Karin Luiten dat in haar boek doet. Daar had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht.

Door aardappel als basis voor de Griekse salade te gebruiken maak je er op slag een maaltijdsalade van. Ideaal voor warme zomeravonden, als lunch mee naar je werk of wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Kortom, de perfecte salade voor ieder moment.

Zoals Karin ook al in haar boek aan geeft, er gaan maar een paar ingrediënten in deze Griekse aardappelsalade zorg dan ook dat die allemaal lekker zijn. Lekker rijpe tomaten, échte feta, goede olijfolie. Je snapt het wel.

Voor vier personen heb je nodig

750 gram aardappelen, geschild en in plakjes
2 rijpe tomaten, in blokjes (ik gebruikte verschillende kleuren kleine tomaatjes)
2 kleine snackkomkommers (ik gebruikte een hele gewone komkommer), zonder zaadlijst en in blokjes
1 rode ui, in flinterdunne ringen
1 paprika (kleur maakt niet uit), in blokjes
200 gram feta, verkruimeld
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
2-3 eetlepels extra vierge olijfolie
1-2 el rodewijnazijn
1 tl gedroogde oregano
zout (matig) en versgemalen peper (royaal)

Griekse aardappelsalade

Terwijl de aardappels voor je Griekse aardappelsalade in 5 minuten beetgaar koken bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom en voeg olijfolie en azijn toe. Ik gebruik minder dan Karin overigens, dus wil je extra toevoegen gewoon doen. Breng op smaak met oregano, zout en peper en hussel alles goed door.

Griekse aardappelsalade

Ideale maaltijdsalade

Giet de aardappels af en laat even uitstomen. Dan gaan ze op een grote platte schaal en daarover heen verdeel je de rest van de Griekse salade. Serveer lauwwarm of als je het eerder maakt (altijd lekker als smaken kunnen intrekken!) op kamertemperatuur. Je ideale maaltijdsalade!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.