Griekse aardappelsalade



Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.

Met een Griekse salade kun je alle kanten op. Eet ‘m klassiek, met parelcouscous, als Griekse pastasalade of maak de salade met orzo. Maar je kunt die Griekse salade dus ook met aardappel maken, zoals Karin Luiten dat in haar boek doet. Daar had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht.

Door aardappel als basis voor de Griekse salade te gebruiken maak je er op slag een maaltijdsalade van. Ideaal voor warme zomeravonden, als lunch mee naar je werk of wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Kortom, de perfecte salade voor ieder moment.

Zoals Karin ook al in haar boek aan geeft, er gaan maar een paar ingrediënten in deze Griekse aardappelsalade zorg dan ook dat die allemaal lekker zijn. Lekker rijpe tomaten, échte feta, goede olijfolie. Je snapt het wel.

Voor vier personen heb je nodig

750 gram aardappelen, geschild en in plakjes
2 rijpe tomaten, in blokjes (ik gebruikte verschillende kleuren kleine tomaatjes)
2 kleine snackkomkommers (ik gebruikte een hele gewone komkommer), zonder zaadlijst en in blokjes
1 rode ui, in flinterdunne ringen
1 paprika (kleur maakt niet uit), in blokjes
200 gram feta, verkruimeld
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
2-3 eetlepels extra vierge olijfolie
1-2 el rodewijnazijn
1 tl gedroogde oregano
zout (matig) en versgemalen peper (royaal)

Griekse aardappelsalade

Terwijl de aardappels voor je Griekse aardappelsalade in 5 minuten beetgaar koken bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom en voeg olijfolie en azijn toe. Ik gebruik minder dan Karin overigens, dus wil je extra toevoegen gewoon doen. Breng op smaak met oregano, zout en peper en hussel alles goed door.

Griekse aardappelsalade

Ideale maaltijdsalade

Giet de aardappels af en laat even uitstomen. Dan gaan ze op een grote platte schaal en daarover heen verdeel je de rest van de Griekse salade. Serveer lauwwarm of als je het eerder maakt (altijd lekker als smaken kunnen intrekken!) op kamertemperatuur. Je ideale maaltijdsalade!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.