Griekse aardappelsalade



Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.

Met een Griekse salade kun je alle kanten op. Eet ‘m klassiek, met parelcouscous, als Griekse pastasalade of maak de salade met orzo. Maar je kunt die Griekse salade dus ook met aardappel maken, zoals Karin Luiten dat in haar boek doet. Daar had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht.

Door aardappel als basis voor de Griekse salade te gebruiken maak je er op slag een maaltijdsalade van. Ideaal voor warme zomeravonden, als lunch mee naar je werk of wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Kortom, de perfecte salade voor ieder moment.

Zoals Karin ook al in haar boek aan geeft, er gaan maar een paar ingrediënten in deze Griekse aardappelsalade zorg dan ook dat die allemaal lekker zijn. Lekker rijpe tomaten, échte feta, goede olijfolie. Je snapt het wel.

Voor vier personen heb je nodig

750 gram aardappelen, geschild en in plakjes
2 rijpe tomaten, in blokjes (ik gebruikte verschillende kleuren kleine tomaatjes)
2 kleine snackkomkommers (ik gebruikte een hele gewone komkommer), zonder zaadlijst en in blokjes
1 rode ui, in flinterdunne ringen
1 paprika (kleur maakt niet uit), in blokjes
200 gram feta, verkruimeld
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
2-3 eetlepels extra vierge olijfolie
1-2 el rodewijnazijn
1 tl gedroogde oregano
zout (matig) en versgemalen peper (royaal)

Griekse aardappelsalade

Terwijl de aardappels voor je Griekse aardappelsalade in 5 minuten beetgaar koken bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom en voeg olijfolie en azijn toe. Ik gebruik minder dan Karin overigens, dus wil je extra toevoegen gewoon doen. Breng op smaak met oregano, zout en peper en hussel alles goed door.

Griekse aardappelsalade

Ideale maaltijdsalade

Giet de aardappels af en laat even uitstomen. Dan gaan ze op een grote platte schaal en daarover heen verdeel je de rest van de Griekse salade. Serveer lauwwarm of als je het eerder maakt (altijd lekker als smaken kunnen intrekken!) op kamertemperatuur. Je ideale maaltijdsalade!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.