Bloemkoolsteak met citroen en pesto



Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.

Ik vind bloemkoolsteaks geweldig om groente eens op een andere manier te eten. Door de toevoeging van citroen aan de olie waarin je ze roostert krijg je een hele frisse bloemkoolsteak.

Aan tafel serveer je de bloemkoolsteak met pesto. Die kun je met dit pesto recept heel eenvoudig zelf maken, maar het is geen schande als je voor het gemak van gekochte pesto kiest. Nog wat geroosterde pijnboompitten erover voor wat crunch. Nog een kneepje citroensap voor extra frisheid en in minder dan een half uur zit je aan een gezonde (koolhydraatarme) bloemkoolsteak.

Wij aten deze bloemkoolsteak met citroen en pesto samen met wat ovenfrietjes maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere pasta of zelfs aardappelpuree bij kunnen serveren. Net wat je lekker vindt. Ik leg je uit hoe je deze lekkere bloemkoolsteak maakt!

Voor 4 personen

1 grote bloemkool van ongeveer 1,5kg
1 citroen, rasp en sap naar smaak
1 – 2 el olijfolie
1 tl zeezout en versgemalen peper
3 – 4 el pesto
handje pijnboompitten, geroosterd
optioneel: verse peterselie, fijngesneden

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – citrusrasp – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Verwijder alle bladen van de bloemkool en snijd de bloemkool dan in 4 bloemkoolsteaks door er plakken van te snijden. Hoe compacter de bloemkool is, hoe makkelijker dat gaat. Het is geen ramp als er roosjes afvallen, leg ook die op de bakplaat.

Besprenkel de bloemkoolsteaks met olijfolie en rasp de schil van de schoongeboende citroen over de vier steaks. Zout en peper erover strooien en dan 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot je goudbruine randjes krijgt en je makkelijk met een vork in de bloemkool kunt prikken. Je hoeft ze níet om te draaien!

Leg op ieder bord een bloemkoolsteak en verdeel er – naar smaak – pesto en geroosterde pijnboompitten over. Lekker nog wat verse peterselie erover heen en aan tafel maar! Als dit geen gemakkelijk en smakelijk bloemkoolrecept is?!

Meer bloemkoolrecepten

De smaak te pakken? Ik heb nog véél meer bloemkoolrecepten voor je op de site staan!

Gepubliceerd op 14 januari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!