Bloemkoolsteak met citroen en pesto



Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.

Ik vind bloemkoolsteaks geweldig om groente eens op een andere manier te eten. Door de toevoeging van citroen aan de olie waarin je ze roostert krijg je een hele frisse bloemkoolsteak.

Aan tafel serveer je de bloemkoolsteak met pesto. Die kun je met dit pesto recept heel eenvoudig zelf maken, maar het is geen schande als je voor het gemak van gekochte pesto kiest. Nog wat geroosterde pijnboompitten erover voor wat crunch. Nog een kneepje citroensap voor extra frisheid en in minder dan een half uur zit je aan een gezonde (koolhydraatarme) bloemkoolsteak.

Wij aten deze bloemkoolsteak met citroen en pesto samen met wat ovenfrietjes maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere pasta of zelfs aardappelpuree bij kunnen serveren. Net wat je lekker vindt. Ik leg je uit hoe je deze lekkere bloemkoolsteak maakt!

Voor 4 personen

1 grote bloemkool van ongeveer 1,5kg
1 citroen, rasp en sap naar smaak
1 – 2 el olijfolie
1 tl zeezout en versgemalen peper
3 – 4 el pesto – maak de pesto met dit recept
handje pijnboompitten, geroosterd
optioneel: verse peterselie, fijngesneden

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – citrusrasp – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Verwijder alle bladen van de bloemkool en snijd de bloemkool dan in 4 bloemkoolsteaks door er plakken van te snijden. Hoe compacter de bloemkool is, hoe makkelijker dat gaat. Het is geen ramp als er roosjes afvallen, leg ook die op de bakplaat.

Besprenkel de bloemkoolsteaks met olijfolie en rasp de schil van de schoongeboende citroen over de vier steaks. Zout en peper erover strooien en dan 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot je goudbruine randjes krijgt en je makkelijk met een vork in de bloemkool kunt prikken. Je hoeft ze níet om te draaien!

Leg op ieder bord een bloemkoolsteak en verdeel er – naar smaak – pesto en geroosterde pijnboompitten over. Lekker nog wat verse peterselie erover heen en aan tafel maar! Als dit geen gemakkelijk en smakelijk bloemkoolrecept is?!

Meer bloemkoolrecepten

De smaak te pakken? Ik heb nog véél meer bloemkoolrecepten voor je op de site staan!

Gepubliceerd op 20 september 2022


2 reacties

  1. Hetty Borst schreef:

    Mooie foto, lijkt me heerlijk.
    Nu was ik benieuwd hoe jij pesto eenvoudig zelf maakt, maar helaas ontbreekt dat recept. Kun je dat nog toevoegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!