Bloemkoolsteak met citroen en pesto



Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.

Ik vind bloemkoolsteaks geweldig om groente eens op een andere manier te eten. Door de toevoeging van citroen aan de olie waarin je ze roostert krijg je een hele frisse bloemkoolsteak.

Aan tafel serveer je de bloemkoolsteak met pesto. Die kun je met dit pesto recept heel eenvoudig zelf maken, maar het is geen schande als je voor het gemak van gekochte pesto kiest. Nog wat geroosterde pijnboompitten erover voor wat crunch. Nog een kneepje citroensap voor extra frisheid en in minder dan een half uur zit je aan een gezonde (koolhydraatarme) bloemkoolsteak.

Wij aten deze bloemkoolsteak met citroen en pesto samen met wat ovenfrietjes maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere pasta of zelfs aardappelpuree bij kunnen serveren. Net wat je lekker vindt. Ik leg je uit hoe je deze lekkere bloemkoolsteak maakt!

Voor 4 personen

1 grote bloemkool van ongeveer 1,5kg
1 citroen, rasp en sap naar smaak
1 – 2 el olijfolie
1 tl zeezout en versgemalen peper
3 – 4 el pesto – maak de pesto met dit recept
handje pijnboompitten, geroosterd
optioneel: verse peterselie, fijngesneden

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – citrusrasp – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Verwijder alle bladen van de bloemkool en snijd de bloemkool dan in 4 bloemkoolsteaks door er plakken van te snijden. Hoe compacter de bloemkool is, hoe makkelijker dat gaat. Het is geen ramp als er roosjes afvallen, leg ook die op de bakplaat.

Besprenkel de bloemkoolsteaks met olijfolie en rasp de schil van de schoongeboende citroen over de vier steaks. Zout en peper erover strooien en dan 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot je goudbruine randjes krijgt en je makkelijk met een vork in de bloemkool kunt prikken. Je hoeft ze níet om te draaien!

Leg op ieder bord een bloemkoolsteak en verdeel er – naar smaak – pesto en geroosterde pijnboompitten over. Lekker nog wat verse peterselie erover heen en aan tafel maar! Als dit geen gemakkelijk en smakelijk bloemkoolrecept is?!

Meer bloemkoolrecepten

De smaak te pakken? Ik heb nog véél meer bloemkoolrecepten voor je op de site staan!

Gepubliceerd op 20 september 2022


2 reacties

  1. Hetty Borst schreef:

    Mooie foto, lijkt me heerlijk.
    Nu was ik benieuwd hoe jij pesto eenvoudig zelf maakt, maar helaas ontbreekt dat recept. Kun je dat nog toevoegen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!