Bloemkoolsteak met citroen en pesto



Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.

Ik vind bloemkoolsteaks geweldig om groente eens op een andere manier te eten. Door de toevoeging van citroen aan de olie waarin je ze roostert krijg je een hele frisse bloemkoolsteak.

Aan tafel serveer je de bloemkoolsteak met pesto. Die kun je met dit pesto recept heel eenvoudig zelf maken, maar het is geen schande als je voor het gemak van gekochte pesto kiest. Nog wat geroosterde pijnboompitten erover voor wat crunch. Nog een kneepje citroensap voor extra frisheid en in minder dan een half uur zit je aan een gezonde (koolhydraatarme) bloemkoolsteak.

Wij aten deze bloemkoolsteak met citroen en pesto samen met wat ovenfrietjes maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere pasta of zelfs aardappelpuree bij kunnen serveren. Net wat je lekker vindt. Ik leg je uit hoe je deze lekkere bloemkoolsteak maakt!

Voor 4 personen

1 grote bloemkool van ongeveer 1,5kg
1 citroen, rasp en sap naar smaak
1 – 2 el olijfolie
1 tl zeezout en versgemalen peper
3 – 4 el pesto – maak de pesto met dit recept
handje pijnboompitten, geroosterd
optioneel: verse peterselie, fijngesneden

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – citrusrasp – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Verwijder alle bladen van de bloemkool en snijd de bloemkool dan in 4 bloemkoolsteaks door er plakken van te snijden. Hoe compacter de bloemkool is, hoe makkelijker dat gaat. Het is geen ramp als er roosjes afvallen, leg ook die op de bakplaat.

Besprenkel de bloemkoolsteaks met olijfolie en rasp de schil van de schoongeboende citroen over de vier steaks. Zout en peper erover strooien en dan 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot je goudbruine randjes krijgt en je makkelijk met een vork in de bloemkool kunt prikken. Je hoeft ze níet om te draaien!

Leg op ieder bord een bloemkoolsteak en verdeel er – naar smaak – pesto en geroosterde pijnboompitten over. Lekker nog wat verse peterselie erover heen en aan tafel maar! Als dit geen gemakkelijk en smakelijk bloemkoolrecept is?!

Meer bloemkoolrecepten

De smaak te pakken? Ik heb nog véél meer bloemkoolrecepten voor je op de site staan!

Gepubliceerd op 20 september 2022


2 reacties

  1. Hetty Borst schreef:

    Mooie foto, lijkt me heerlijk.
    Nu was ik benieuwd hoe jij pesto eenvoudig zelf maakt, maar helaas ontbreekt dat recept. Kun je dat nog toevoegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!