Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen
Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
Sticky door de banaan en honing en lekker fris door de bosbessen. Met honing in plaats van gewone suiker. Maar het allerbelangrijkste is toch eigenlijk wel dat ze gewoon héél erg lekker zijn.
Wij aten deze muffins als ontbijt, maar ze zijn net zo lekker bij de thee/koffie of om mee te nemen als lekker tussendoortje.
Voor 12 muffins
115g zachte roomboter
80g honing
2 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
150g halfvolle yoghurt
1tl vanille
½ tl kaneel + snuf nootmuskaat
rasp ½ citroen
½ tl zout
200g zelfrijzend bakmeel
75g havermout (+ extra om te bestrooien)
150g bosbessen
Muffinblik – oven voorverwarmen op 175C
Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen
Voor de ontbijtmuffins mix je met een mixer de zachte boter goed met de honing. Daarna een voor een de eieren erbij tot ze goed zijn opgenomen door de boter. Tot slot de bananen, yoghurt en vanille er goed door mixen. In een kom meng je dan het bakmeel, havermout, zout, citroenrasp, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar. Met een spatel meng je dit nu bij bovenstaand mengsel, tot alles goed is gemengd. Als laatste schep je nu de bosbessen er doorheen.
Verse muffins
Voorzie je muffinblik van papieren vormpjes of vet goed in en vul de holtes met het muffinbeslag. Bestrooi de bovenkant met wat extra havermout en bak de muffins daarna 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Even in het blik laten afkoelen voor je ze eruit haalt. En voilá, je hebt heerlijk verse ontbijtmuffins!
Muffins invriezen
Je kunt deze muffins ook prima invriezen. Doe dat nadat ze zijn afgekoeld. Als je dan ’s ochtends trek hebt in een ontbijtmuffin haal je er eentje uit de vriezer en piep je die, een paar minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven op en heb je een lekker vers ontbijt!
Gepubliceerd op 30 mei 2022