Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen



Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept

Sticky door de banaan en honing en lekker fris door de bosbessen. Met honing in plaats van gewone suiker. Maar het allerbelangrijkste is toch eigenlijk wel dat ze gewoon héél erg lekker zijn.

Wij aten deze muffins als ontbijt, maar ze zijn net zo lekker bij de thee/koffie of om mee te nemen als lekker tussendoortje.

Voor 12 muffins

115g zachte roomboter
80g honing
2 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
150g halfvolle yoghurt
1tl vanille
½ tl kaneel + snuf nootmuskaat
rasp ½ citroen
½ tl zout
200g zelfrijzend bakmeel
75g havermout (+ extra om te bestrooien)
150g bosbessen

Muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

havermout muffin

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen

Voor de ontbijtmuffins mix je met een mixer de zachte boter goed met de honing. Daarna een voor een de eieren erbij tot ze goed zijn opgenomen door de boter. Tot slot de bananen, yoghurt en vanille er goed door mixen. In een kom meng je dan het bakmeel, havermout, zout, citroenrasp, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar. Met een spatel meng je dit nu bij bovenstaand mengsel, tot alles goed is gemengd. Als laatste schep je nu de bosbessen er doorheen.

Verse muffins

Voorzie je muffinblik van papieren vormpjes of vet goed in en vul de holtes met het muffinbeslag. Bestrooi de bovenkant met wat extra havermout en bak de muffins daarna 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Even in het blik laten afkoelen voor je ze eruit haalt. En voilá, je hebt heerlijk verse ontbijtmuffins!

Muffins invriezen

Je kunt deze muffins ook prima invriezen. Doe dat nadat ze zijn afgekoeld. Als je dan ’s ochtends trek hebt in een ontbijtmuffin haal je er eentje uit de vriezer en piep je die, een paar minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven op en heb je een lekker vers ontbijt!

Gepubliceerd op 30 mei 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.