Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen



Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept

Sticky door de banaan en honing en lekker fris door de bosbessen. Met honing in plaats van gewone suiker. Maar het allerbelangrijkste is toch eigenlijk wel dat ze gewoon héél erg lekker zijn.

Wij aten deze muffins als ontbijt, maar ze zijn net zo lekker bij de thee/koffie of om mee te nemen als lekker tussendoortje.

Voor 12 muffins

115g zachte roomboter
80g honing
2 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
150g halfvolle yoghurt
1tl vanille
½ tl kaneel + snuf nootmuskaat
rasp ½ citroen
½ tl zout
200g zelfrijzend bakmeel
75g havermout (+ extra om te bestrooien)
150g bosbessen

Muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

havermout muffin

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen

Voor de ontbijtmuffins mix je met een mixer de zachte boter goed met de honing. Daarna een voor een de eieren erbij tot ze goed zijn opgenomen door de boter. Tot slot de bananen, yoghurt en vanille er goed door mixen. In een kom meng je dan het bakmeel, havermout, zout, citroenrasp, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar. Met een spatel meng je dit nu bij bovenstaand mengsel, tot alles goed is gemengd. Als laatste schep je nu de bosbessen er doorheen.

Verse muffins

Voorzie je muffinblik van papieren vormpjes of vet goed in en vul de holtes met het muffinbeslag. Bestrooi de bovenkant met wat extra havermout en bak de muffins daarna 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Even in het blik laten afkoelen voor je ze eruit haalt. En voilá, je hebt heerlijk verse ontbijtmuffins!

Muffins invriezen

Je kunt deze muffins ook prima invriezen. Doe dat nadat ze zijn afgekoeld. Als je dan ’s ochtends trek hebt in een ontbijtmuffin haal je er eentje uit de vriezer en piep je die, een paar minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven op en heb je een lekker vers ontbijt!

Gepubliceerd op 30 mei 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.