Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen



Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept

Sticky door de banaan en honing en lekker fris door de bosbessen. Met honing in plaats van gewone suiker. Maar het allerbelangrijkste is toch eigenlijk wel dat ze gewoon héél erg lekker zijn.

Wij aten deze muffins als ontbijt, maar ze zijn net zo lekker bij de thee/koffie of om mee te nemen als lekker tussendoortje.

Voor 12 muffins

115g zachte roomboter
80g honing
2 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
150g halfvolle yoghurt
1tl vanille
½ tl kaneel + snuf nootmuskaat
rasp ½ citroen
½ tl zout
200g zelfrijzend bakmeel
75g havermout (+ extra om te bestrooien)
150g bosbessen

Muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

havermout muffin

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen

Voor de ontbijtmuffins mix je met een mixer de zachte boter goed met de honing. Daarna een voor een de eieren erbij tot ze goed zijn opgenomen door de boter. Tot slot de bananen, yoghurt en vanille er goed door mixen. In een kom meng je dan het bakmeel, havermout, zout, citroenrasp, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar. Met een spatel meng je dit nu bij bovenstaand mengsel, tot alles goed is gemengd. Als laatste schep je nu de bosbessen er doorheen.

Verse muffins

Voorzie je muffinblik van papieren vormpjes of vet goed in en vul de holtes met het muffinbeslag. Bestrooi de bovenkant met wat extra havermout en bak de muffins daarna 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Even in het blik laten afkoelen voor je ze eruit haalt. En voilá, je hebt heerlijk verse ontbijtmuffins!

Muffins invriezen

Je kunt deze muffins ook prima invriezen. Doe dat nadat ze zijn afgekoeld. Als je dan ’s ochtends trek hebt in een ontbijtmuffin haal je er eentje uit de vriezer en piep je die, een paar minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven op en heb je een lekker vers ontbijt!

Gepubliceerd op 30 mei 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.