Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen



Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen. Het deeg maak je heel eenvoudig zelf.

Het zoete van de verse vijgen en het pittige van de blauwe kaas en dan op een pizza, gebakken op de barbecue. Beter wordt het niet!

In plaats van regulier pizzadeeg maakte ik ze met flatbreads, het resultaat was nog steeds verrukkelijk! Uiteraard kun je deze flatbread pizza’s ook in de oven maken, het enige dat je dan mist is de rokerige smaak van de barbecue.

Voor The Bastard maakte ik een video van dit recept, dat je kunt terugvinden op Instagram. Gelukkig vind je het volledige recept ook hieronder.

Pizza van flatbread voor 4 personen

1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen

Voor de gekaramelliseerde uien

4 rode uien
1 tl gedroogde tijm
flinke scheut neutrale olie
20g boter
½ – 1 tl balsamico
beetje zout

Verder nodig: barbecue verhitten tot 200 – 225C (indirect) – pizzasteen
Voor de ovenvariant: oven voorverwarmen op 225C – bakplaat met bakpapier

flat bread pizza

Flatbread pizza met gorgonzola en vijgen

Maak als eerste het deeg voor de flatbreads, zoals hier beschreven. Het enige dat je niet doet is ze bakken in de pan. Maar op het moment dat je ze uitrolt bedek je ze met de gekaramelliseerde uien – hoe je die maakt lees je hieronder – stukjes gorgonzola en partjes vijgen.

Je gebruikt de helft van het flatbread deeg voor deze pizza’s, bak de overige deelbolletjes zoals in het originele recept staat aangegeven en als je ze niet meteen gebruikt vries ze in voor later gebruik

Makkelijke pizza’s van de barbecue

Bak je deze pizza op de barbecue, dan bak je ze (met alle toppings er al op)  6-10 minuten op een pizzasteen. Bak ze tot de onderkant mooi goudbruin en krokant is en de bovenkant van het deeg ook gaar is. (dat kleurt minder hard)

Pizza uit de oven

Voor een pizza uit de oven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Verwarm je oven op 225 C en leg de pizza’s belegd en al op de bakplaat. Bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.

Gekaramelliseerde uien

Voor de gekaramelliseerde uien verhit je een scheutje olie in een pan en halveer je de gepelde uien, snijd daarna in flinterdunne halve ringen. Bak deze, op laag vuur, bestrooit met de tijm, snuf zout en het klontje boter toegevoegd.

Laat ze 20-30 minuten op medium vuur bakken, zonder heel veel te verkleuren, zodat ze lekker karamelliseren. Aan het eind voeg je de balsamico toe, begin met een halve theelepel en voeg evt. nog wat extra naar smaak toe. Laat afkoelen en gebruik om de bovenstaande pizza dun mee te bestrijken.

Gepubliceerd op 1 september 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.