Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen



Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen. Het deeg maak je heel eenvoudig zelf.

Het zoete van de verse vijgen en het pittige van de blauwe kaas en dan op een pizza, gebakken op de barbecue. Beter wordt het niet!

In plaats van regulier pizzadeeg maakte ik ze met flatbreads, het resultaat was nog steeds verrukkelijk! Uiteraard kun je deze flatbread pizza’s ook in de oven maken, het enige dat je dan mist is de rokerige smaak van de barbecue.

Voor The Bastard maakte ik een video van dit recept, dat je kunt terugvinden op Instagram. Gelukkig vind je het volledige recept ook hieronder.

Pizza van flatbread voor 4 personen

1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen

Voor de gekaramelliseerde uien

4 rode uien
1 tl gedroogde tijm
flinke scheut neutrale olie
20g boter
½ – 1 tl balsamico
beetje zout

Verder nodig: barbecue verhitten tot 200 – 225C (indirect) – pizzasteen
Voor de ovenvariant: oven voorverwarmen op 225C – bakplaat met bakpapier

flat bread pizza

Flatbread pizza met gorgonzola en vijgen

Maak als eerste het deeg voor de flatbreads, zoals hier beschreven. Het enige dat je niet doet is ze bakken in de pan. Maar op het moment dat je ze uitrolt bedek je ze met de gekaramelliseerde uien – hoe je die maakt lees je hieronder – stukjes gorgonzola en partjes vijgen.

Je gebruikt de helft van het flatbread deeg voor deze pizza’s, bak de overige deelbolletjes zoals in het originele recept staat aangegeven en als je ze niet meteen gebruikt vries ze in voor later gebruik

Makkelijke pizza’s van de barbecue

Bak je deze pizza op de barbecue, dan bak je ze (met alle toppings er al op)  6-10 minuten op een pizzasteen. Bak ze tot de onderkant mooi goudbruin en krokant is en de bovenkant van het deeg ook gaar is. (dat kleurt minder hard)

Pizza uit de oven

Voor een pizza uit de oven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Verwarm je oven op 225 C en leg de pizza’s belegd en al op de bakplaat. Bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.

Gekaramelliseerde uien

Voor de gekaramelliseerde uien verhit je een scheutje olie in een pan en halveer je de gepelde uien, snijd daarna in flinterdunne halve ringen. Bak deze, op laag vuur, bestrooit met de tijm, snuf zout en het klontje boter toegevoegd.

Laat ze 20-30 minuten op medium vuur bakken, zonder heel veel te verkleuren, zodat ze lekker karamelliseren. Aan het eind voeg je de balsamico toe, begin met een halve theelepel en voeg evt. nog wat extra naar smaak toe. Laat afkoelen en gebruik om de bovenstaande pizza dun mee te bestrijken.

Gepubliceerd op 1 september 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.