Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen



Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen. Het deeg maak je heel eenvoudig zelf.

Deze pizza combinatie zag ik in het Big Green Egg book en acuut liep het water me in de mond. Het zoete van de verse vijgen en het pittige van de blauwe kaas en dan op een pizza, van de barbecue. Beter wordt het niet!

In plaats van regulier pizzadeeg maakte ik ze met flatbreads, het resultaat was nog steeds verrukkelijk! Uiteraard kun je deze flatbread pizza’s ook in de oven maken, het enige dat je dan mist is de rokerige smaak van de barbecue.

Pizza van flatbread voor 4 personen

1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen

Voor de gekaramelliseerde uien

2 rode uien
1 tl gedroogde tijm
olijfolie
20g boter
½ – 1 tl balsamico
beetje zout

Verder nodig: barbecue verhitten tot 225C (indirect) – pizzasteen
Voor de ovenvariant: oven voorverwarmen op 225C – bakplaat met bakpapier

flat bread pizza

Flatbread pizza met gorgonzola en vijgen

Maak als eerste het deeg voor de flatbreads, zoals hier beschreven. Het enige dat je niet doet is ze bakken in de pan. Maar op het moment dat je ze uitrolt bedek je ze met de uienrelish (hoe je die maakt lees je hieronder), stukjes gorgonzola en partjes vijgen.

Je gebruikt de helft van het flatbread deeg voor deze pizza’s, bak de overige deelbolletjes zoals in het originele recept staat aangegeven en als je ze niet meteen gebruikt vries ze in voor later gebruik

Pizza’s van de barbecue

Bak je deze pizza op de barbecue, dan bak je ze 6-10 minuten op een pizzasteen. Bak ze tot de onderkant mooi goudbruin en krokant is en de bovenkant van het deeg ook gaar is.

Pizza uit de oven

Voor een pizza uit de oven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Verwarm je oven op 225 C en leg de pizza’s op de bakplaat. Bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.

Gekaramellisseerde uien

Voor de gekaramelliseerde uien verhit je een scheutje olie in een pan en halveer je de gepelde uien, snijd daarna in flinterdunne halve ringen. Bak deze, op laag vuur, bestrooit met de tijm, snuf zout en het klontje boter toegevoegd.

Laat ze 20-30 minuten op medium vuur bakken, zonder heel veel te verkleuren, zodat ze lekker karamelliseren. Aan het eind voeg je de balsamico toe, begin met een halve theelepel en voeg evt. nog wat extra naar smaak toe. Laat afkoelen en gebruik om de bovenstaande pizza dun mee te bestrijken.

Gepubliceerd op 10 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!