Broccolirijst met snijbonen



Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd.

Want soms is dat alles waar je behoefte aan hebt. Veel groente, geen vlees maar wel volop smaak. Dit recept met broccolirijst heeft alles waar je dan blij van wordt.

Ik heb weinig zelf gekookt de laatste tijd. Daar was genoeg reden voor. Een wereldrecordpoging, een boeklancering, een ongelukkige val (keer twee) en dus op krukken lopen. Gezondheidszorgen in de familie. Het haalt allemaal even je creativiteit en inspiratie onderuit. Nu weet ik inmiddels dat ik daar niet meer van in paniek raak. Het is even niet anders.

Doordat we een fotoshoot voor mijn BBQ boek daardoor moesten uitstellen had ik nogal wat ingrediënten over in de koelkast en dat wordt natuurlijk niet weggegooid. Nu vind ik niks lekkerder dan freestylen met wat er in de koelkast ligt. Meestal levert dat lekkere maaltijden op en meestal vergeet ik die dan te fotograferen. Zo niet vandaag!

Snijbonen zijn namelijk in het seizoen en daarmee lekker betaalbaar. Maar wat maak je met die krengen? Een stamppotje kennen de meeste wel, maar weet je dat je snijbonen geweldig kunt roerbakken?! Dat werkt dus top. Met als gevolg dat je met een paar ingrediënten en smaakmakers dit super gezonde en mega snelle recept met broccolirijst en snijbonen op tafel zet. Je zou het zelfs een budgetrecept kunnen noemen als je de broccolirijst zelf raspt in plaats van kant en klaar te kopen (zoals ik deed).

Ik maakte er een pittige versie van, maar eten er kinderen mee dan zou ik de hoeveelheid Gochujang pasta halveren. Wil je er een eitje bij bakken, dan kan dat natuurlijk prima. De maaltijd is dan niet vegan meer, maar nog steeds vegetarisch. Wij werden hoe dan ook blij van dit recept dus hopelijk jij ook!

voor 2-3 personen, als maaltijd

400 gram broccolirijst
400 gram snijbonen, in gelijke stukken gesneden
4 portobello paddenstoelen, in repen gesneden
2 tenen knoflook, geraspt
2 cm verse gember, geraspt
1 el hoisinsaus
1 el gochujang pasta
1 el sojasaus
sap van een halve limoen (of meer naar smaak)
1 el zonnebloemolie

broccolirijst makkelijk recept

Broccolirijst met snijbonen

Verhit voor dit makkelijke broccolirijst recept de olie in een grote wok of hapjespan. Roerbak hier de snijbonen 4 minuten op redelijk hoog vuur in. Voeg dan de paddenstoelen toe en roerbak die 2 minuten mee.

Nu mag de knoflook en gember erbij en roerbak die een minuutje mee, waarna je de hoisin, gochujang en sojasaus toevoegt. Na een minuut gaat de broccolirijst erbij en die roerbak je nog twee minuten mee. Je wil dat alles beetgaar blijft.

Tot slot het limoensap erbij. Proef dan even of je het zo lekker vindt of dat je er nog wat limoensap bij wilt. Serveer meteen. Wij aten deze broccolirijst met snijbonen met een gebakken ei als maaltijd.

Gepubliceerd op 19 oktober 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!