Broccolirijst met snijbonen



Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd.

Want soms is dat alles waar je behoefte aan hebt. Veel groente, geen vlees maar wel volop smaak. Dit recept met broccolirijst heeft alles waar je dan blij van wordt.

Ik heb weinig zelf gekookt de laatste tijd. Daar was genoeg reden voor. Een wereldrecordpoging, een boeklancering, een ongelukkige val (keer twee) en dus op krukken lopen. Gezondheidszorgen in de familie. Het haalt allemaal even je creativiteit en inspiratie onderuit. Nu weet ik inmiddels dat ik daar niet meer van in paniek raak. Het is even niet anders.

Doordat we een fotoshoot voor mijn BBQ boek daardoor moesten uitstellen had ik nogal wat ingrediënten over in de koelkast en dat wordt natuurlijk niet weggegooid. Nu vind ik niks lekkerder dan freestylen met wat er in de koelkast ligt. Meestal levert dat lekkere maaltijden op en meestal vergeet ik die dan te fotograferen. Zo niet vandaag!

Snijbonen zijn namelijk in het seizoen en daarmee lekker betaalbaar. Maar wat maak je met die krengen? Een stamppotje kennen de meeste wel, maar weet je dat je snijbonen geweldig kunt roerbakken?! Dat werkt dus top. Met als gevolg dat je met een paar ingrediënten en smaakmakers dit super gezonde en mega snelle recept met broccolirijst en snijbonen op tafel zet. Je zou het zelfs een budgetrecept kunnen noemen als je de broccolirijst zelf raspt in plaats van kant en klaar te kopen (zoals ik deed).

Ik maakte er een pittige versie van, maar eten er kinderen mee dan zou ik de hoeveelheid Gochujang pasta halveren. Wil je er een eitje bij bakken, dan kan dat natuurlijk prima. De maaltijd is dan niet vegan meer, maar nog steeds vegetarisch. Wij werden hoe dan ook blij van dit recept dus hopelijk jij ook!

voor 2-3 personen, als maaltijd

400 gram broccolirijst
400 gram snijbonen, in gelijke stukken gesneden
4 portobello paddenstoelen, in repen gesneden
2 tenen knoflook, geraspt
2 cm verse gember, geraspt
1 el hoisinsaus
1 el gochujang pasta
1 el sojasaus
sap van een halve limoen (of meer naar smaak)
1 el zonnebloemolie

broccolirijst makkelijk recept

Broccolirijst met snijbonen

Verhit voor dit makkelijke broccolirijst recept de olie in een grote wok of hapjespan. Roerbak hier de snijbonen 4 minuten op redelijk hoog vuur in. Voeg dan de paddenstoelen toe en roerbak die 2 minuten mee.

Nu mag de knoflook en gember erbij en roerbak die een minuutje mee, waarna je de hoisin, gochujang en sojasaus toevoegt. Na een minuut gaat de broccolirijst erbij en die roerbak je nog twee minuten mee. Je wil dat alles beetgaar blijft.

Tot slot het limoensap erbij. Proef dan even of je het zo lekker vindt of dat je er nog wat limoensap bij wilt. Serveer meteen. Wij aten deze broccolirijst met snijbonen met een gebakken ei als maaltijd.

Gepubliceerd op 19 oktober 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.