Caesar salade maar dan anders



Ik ben dol op Caesar salade maar heb niet altijd alle ingrediënten in huis. Ook wilde ik er een vega Caesar salade van maken. Dus nét even anders..

Want Caesarsalade puristen zijn er nog al scherp op. Slechts onder een aantal strikte voorwaarden mag je iets een Caesarsalade noemen. Die salade is overigens niet vernoemd naar Julius Caesar en is ook nog eens de salade die het vaakst verkeerd gespeld wordt. Maar dat terzijde.

Vaak als ik trek heb in salade wil ik niet nog allerlei fratsen hoeven uithalen. Dus in deze salade kies ik voor kant & klare croutons, die ik altijd in de voorraadkast heb liggen. Natúúrlijk kun je croutons zelf maken. Maar no shame in de cheat game.

Daarnaast probeer ik vaker geen vlees te eten als het vervangen of weggelaten kan worden, dus in dit geval gingen er vegetarische kipstuckjes in die ik op hoog vuur krokant gebakken heb. Wil je de real deal, kies dan malse kippendijen en geniet ervan.

De dressing is wat mij betreft de ster van deze salade. Die maakte ik dus zelf. Met een recept voor Caesardressing die ik ook voor deze boerenkoolsalade gebruik. Die is fool proof en met vooral altijd op voorraad ingrediënten, dus doe jezelf en je smaakpapillen dat plezier.

Verder is het een kwestie van bij elkaar brengen. Aan tafel pas husselen en genieten maar!

Voor 4 personen als maaltijdsalade

175 gram kipstuckjes (vega)
1 el neutrale olie
1 grote krop Romaine sla
4 zachtgekookte eieren (ik hou van 7 minuten)
1 zakje goede kwaliteit croutons
½ komkommer
1 rode paprika
naar smaak Parmezaankrullen

Caesardressing volgens dit recept

vega caesar salade

Caesarsalade maar dan anders

Voor deze net even anders dan anders Caesarsalade bak je op hoog vuur in 5 minuten de vega kipstuckjes goudbruin en krokant. Laat afkoelen. Kook tegelijkertijd in 6-7 minuten de eieren zacht. Laat onder koud water schrikken en daarna afkoelen.

Maak de Caesardressing volgens recept en zo dik of dun als je zelf lekker vindt. Ik kies bij deze salade voor een iets dunnere Caesardressing, want hij dikt ook nog eens in als je ‘m even laat staan. Laat in de koelkast tot gebruik staan, er zit tenslotte rauw ei in!

Vega Caesarsalade

Snijd of scheur de romaine sla en was die goed. Laat uitlekken. In de tussentijd snijd je de komkommer en paprika in kleine blokjes. Doe die op de bodem van je saladeschaal. Daarop gaat de romainesla.

Verdeel de croutons en Parmezaan krullen over de sla en voeg de gehalveerde eieren en kipstuckjes toe. Verdeel aan tafel de dressing naar smaak over de vega Caesarsalade en serveer meteen. Enjoy!

Gepubliceerd op 24 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!