Caesar salade maar dan anders



Ik ben dol op Caesar salade maar heb niet altijd alle ingrediënten in huis. Ook wilde ik er een vega Caesar salade van maken. Dus nét even anders..

Want Caesarsalade puristen zijn er nog al scherp op. Slechts onder een aantal strikte voorwaarden mag je iets een Caesarsalade noemen. Die salade is overigens niet vernoemd naar Julius Caesar en is ook nog eens de salade die het vaakst verkeerd gespeld wordt. Maar dat terzijde.

Vaak als ik trek heb in salade wil ik niet nog allerlei fratsen hoeven uithalen. Dus in deze salade kies ik voor kant & klare croutons, die ik altijd in de voorraadkast heb liggen. Natúúrlijk kun je croutons zelf maken. Maar no shame in de cheat game.

Daarnaast probeer ik vaker geen vlees te eten als het vervangen of weggelaten kan worden, dus in dit geval gingen er vegetarische kipstuckjes in die ik op hoog vuur krokant gebakken heb. Wil je de real deal, kies dan malse kippendijen en geniet ervan.

De dressing is wat mij betreft de ster van deze salade. Die maakte ik dus zelf. Met een recept voor Caesardressing die ik ook voor deze boerenkoolsalade gebruik. Die is fool proof en met vooral altijd op voorraad ingrediënten, dus doe jezelf en je smaakpapillen dat plezier.

Verder is het een kwestie van bij elkaar brengen. Aan tafel pas husselen en genieten maar!

Voor 4 personen als maaltijdsalade

175 gram kipstuckjes (vega)
1 el neutrale olie
1 grote krop Romaine sla
4 zachtgekookte eieren (ik hou van 7 minuten)
1 zakje goede kwaliteit croutons
½ komkommer
1 rode paprika
naar smaak Parmezaankrullen

Caesardressing volgens dit recept

vega caesar salade

Caesarsalade maar dan anders

Voor deze net even anders dan anders Caesarsalade bak je op hoog vuur in 5 minuten de vega kipstuckjes goudbruin en krokant. Laat afkoelen. Kook tegelijkertijd in 6-7 minuten de eieren zacht. Laat onder koud water schrikken en daarna afkoelen.

Maak de Caesardressing volgens recept en zo dik of dun als je zelf lekker vindt. Ik kies bij deze salade voor een iets dunnere Caesardressing, want hij dikt ook nog eens in als je ‘m even laat staan. Laat in de koelkast tot gebruik staan, er zit tenslotte rauw ei in!

Vega Caesarsalade

Snijd of scheur de romaine sla en was die goed. Laat uitlekken. In de tussentijd snijd je de komkommer en paprika in kleine blokjes. Doe die op de bodem van je saladeschaal. Daarop gaat de romainesla.

Verdeel de croutons en Parmezaan krullen over de sla en voeg de gehalveerde eieren en kipstuckjes toe. Verdeel aan tafel de dressing naar smaak over de vega Caesarsalade en serveer meteen. Enjoy!

Gepubliceerd op 24 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker