Caesar salade maar dan anders



Ik ben dol op Caesar salade maar heb niet altijd alle ingrediënten in huis. Ook wilde ik er een vega Caesar salade van maken. Dus nét even anders..

Want Caesarsalade puristen zijn er nog al scherp op. Slechts onder een aantal strikte voorwaarden mag je iets een Caesarsalade noemen. Die salade is overigens niet vernoemd naar Julius Caesar en is ook nog eens de salade die het vaakst verkeerd gespeld wordt. Maar dat terzijde.

Vaak als ik trek heb in salade wil ik niet nog allerlei fratsen hoeven uithalen. Dus in deze salade kies ik voor kant & klare croutons, die ik altijd in de voorraadkast heb liggen. Natúúrlijk kun je croutons zelf maken. Maar no shame in de cheat game.

Daarnaast probeer ik vaker geen vlees te eten als het vervangen of weggelaten kan worden, dus in dit geval gingen er vegetarische kipstuckjes in die ik op hoog vuur krokant gebakken heb. Wil je de real deal, kies dan malse kippendijen en geniet ervan.

De dressing is wat mij betreft de ster van deze salade. Die maakte ik dus zelf. Met een recept voor Caesardressing die ik ook voor deze boerenkoolsalade gebruik. Die is fool proof en met vooral altijd op voorraad ingrediënten, dus doe jezelf en je smaakpapillen dat plezier.

Verder is het een kwestie van bij elkaar brengen. Aan tafel pas husselen en genieten maar!

Voor 4 personen als maaltijdsalade

175 gram kipstuckjes (vega)
1 el neutrale olie
1 grote krop Romaine sla
4 zachtgekookte eieren (ik hou van 7 minuten)
1 zakje goede kwaliteit croutons
½ komkommer
1 rode paprika
naar smaak Parmezaankrullen

Caesardressing volgens dit recept

vega caesar salade

Caesarsalade maar dan anders

Voor deze net even anders dan anders Caesarsalade bak je op hoog vuur in 5 minuten de vega kipstuckjes goudbruin en krokant. Laat afkoelen. Kook tegelijkertijd in 6-7 minuten de eieren zacht. Laat onder koud water schrikken en daarna afkoelen.

Maak de Caesardressing volgens recept en zo dik of dun als je zelf lekker vindt. Ik kies bij deze salade voor een iets dunnere Caesardressing, want hij dikt ook nog eens in als je ‘m even laat staan. Laat in de koelkast tot gebruik staan, er zit tenslotte rauw ei in!

Vega Caesarsalade

Snijd of scheur de romaine sla en was die goed. Laat uitlekken. In de tussentijd snijd je de komkommer en paprika in kleine blokjes. Doe die op de bodem van je saladeschaal. Daarop gaat de romainesla.

Verdeel de croutons en Parmezaan krullen over de sla en voeg de gehalveerde eieren en kipstuckjes toe. Verdeel aan tafel de dressing naar smaak over de vega Caesarsalade en serveer meteen. Enjoy!

Gepubliceerd op 24 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.