Verjaardagscake met verse vijgen en rum



Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Hieperdepiep hoeraaaa, ik ben (22 september) jarig! Nu ben ik niet een enorme zoetekauw, maar een taart of cake op je verjaardag hoort er toch wel bij. Vind je ook niet?! Zeker als er een klein drupje van je favoriete rum in zit…

Deze cake met vijgen maakte ik een tijdje terug en was zo heerlijk dat ‘ie vandaag als verjaardagscake op het menu staat. Ook lekker als je niet jarig bent trouwens 😉

Vijgencake met_rum Smulpaapje

Cake met verse vijgen en rum

110g zachte boter
150g donkere basterdsuiker
2 eieren
210g bloem
1tl bakpoeder
3 tl pumpkin spicemix (Green Gipsy)
1el rum (Union 55 is mijn favoriet)
5 grote vijgen, in stukjes
5 grote vijgen, gehalveerd
20g pistache, grof gehakt

verder nodig: taartblik (ringvorm) van 20cm (ingevet) – oven voorverwarmen op 160C (hetelucht)

Verjaardagscake met verse vijgen

Mix de boter met de suiker, tot deze helemaal is opgenomen. Dan gaan, één voor één de eieren erbij. Mix en schraap de zijkanten bij de rest tot alle eieren zijn opgenomen. Meng in een kom de bloem met bakpoeder en pumpkin spice mix (heb je die niet, dan kun je ook kaneel gebruiken). Meng dit door het boter/eierenbeslag tot één geheel. Voeg dan de rum en de stukjes vijgen toe en meng kort door.

Hieperdepiephoeraaaa

Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk de bovenkant gelijkmatig glad. Duw de helften vijgen, met de snijkant naar boven, in het beslag en strooi de gehakte nootjes erover. Bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt. Eventueel kun je de bovenkant van de taart na een half uur afdekken met alufolie, als de nootjes te hard verkleuren.

Laat afkoelen in het blik, voor je ring losmaakt en van de cake afhaalt. Als de cake nog iets warm is prik je er met een saté prikker gaatjes is. Besprenkel de bovenkant dan nog met 2 eetlepels rum, voor extra smaak. Laat daarna helemaal afkoelen.

Vers natuurlijk het allerlekkerst!

NB. als je de cake met kinderen eet laat je de rum gewoon weg.

Gepubliceerd op 18 september 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 oktober 2020
pan met stoofschotel
 
Smulpaapje weekmenu – week 45

Geen zin om zelf na te denken wat je moet eten? Ik heb weer 5 heerlijke en verse doordeweekse maaltijden voor je. Voor grote én kleine Smulpaapjes.
28 oktober 2020
Maaike yoga
 
Stoptober, maar dan anders

Stoptober in oktober. Een jaarlijks moment waarbij mensen gezamenlijk (proberen te) stoppen met roken. Maaike pakte een andere verslaving aan...
28 oktober 2020
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
27 oktober 2020
pastarecept met broccoli
 
Pasta met broccoli & pancetta

Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.