Pasta met snijbiet en hazelnootkruim



Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.

Snijbiet is een groente waarvan je zowel het blad als de stengel kunt eten. Het blad heeft qua smaak en de manier waarop je het gebruikt heel veel van spinazie. De stengels zijn niet alleen prachtig van kleur, maar voegen ook lekker wat knapperigheid aan je gerecht toe. Een perfecte groente dus om te combineren met pasta.

Snijbiet is op steeds meer plekken te koop en is er de hele zomer tot ver in het najaar. Ik kocht deze snijbiet via Crisp, waar de bosjes ongeveer 300 gram wegen. Maar omdat snijbiet net als spinazie fors slinkt kun je rustig een grotere hoeveelheid kopen.

Voor dit pasta recept met snijbiet gebruiken we zowel het blad als de stengels van de snijbiet. Was alles goed en haal uit het blad de hardere nerf. De stengels snijd je, net als bleekselderij, in dunne reepjes. Als je zorgt dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en de hazelnootkruim hebt voorbereid dan staat dit pastarecept in amper een kwartier op tafel.

Voor vier personen

1 ui, fijn gesnipperd
1 el neutrale olie
½ rode paprika, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
1 teen knoflook, geperst
2 bosjes snijbiet à 300 gram
1 tl chili flakes
1 el citroensap
zout & peper
extra scheutje extra vierge olijfolie
400 gram pasta, naar keuze
optioneel+ 75 gram Kalamata olijven, gehalveerd

Voor het hazelnootkruim

25 gram gemalen hazelnoten
45 gram grove paneermeel of broodkruim
1 el olijfolie
50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas

pasta met snijbiet

Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Voor de pasta met snijbiet en hazelnootkruim maak je eerst het kruim. Verhit een grote koekenpan, zonder olie. Meng de gemalen hazelnoten met het broodkruim/paneermeel en voeg de olijfolie toe. Meng kort door elkaar en doe dit dan in de hete koekenpan. Rooster het hazelnootkruim 5 minuten op halfhoog vuur, tot het goudbruin is. Laat afkoelen en zet weg tot gebruik. Voeg op het laatst de geraspte parmezaan toe en meng alles goed.

Pasta met snijbiet en paprika

Zet voor de pasta alvast een pan met water op en breng dat aan de kook. Verhit tegelijkertijd een grote koekenpan met de olie en fruit hierin de ui zachtjes een viertal minuten aan. Voeg dan de paprika toe en bak die ook 4 minuten mee. Gooi op dit moment de pasta in je kokend water en kook dit in 8 minuten al dente.

snijbiet Crisp

Dit maak je met snijbiet

Dan gaan nu de stengels van de snijbiet in de pan en ook die fruit je een viertal minuten mee. Breng dan op smaak met de knoflook en chiliflakes en schep die een minuutje mee om. Tot slot breng je alles op smaak met citroensap, royaal versgemalen peper en zout. Op het allerlaatste moment gaan de grof gesneden snijbietbladeren in de pan. Net als spinazie hoeven die namelijk alleen maar te slinken in de warmte van de groente. Ik voegde aan het eind ook nog wat gehalveerde olijven toe.

Serveer je pasta met de snijbiet en bestrooi met het hazelnootkruim. Geniet!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.