Pasta met snijbiet en hazelnootkruim



Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.

Snijbiet is een groente waarvan je zowel het blad als de stengel kunt eten. Het blad heeft qua smaak en de manier waarop je het gebruikt heel veel van spinazie. De stengels zijn niet alleen prachtig van kleur, maar voegen ook lekker wat knapperigheid aan je gerecht toe. Een perfecte groente dus om te combineren met pasta.

Snijbiet is op steeds meer plekken te koop en is er de hele zomer tot ver in het najaar. Ik kocht deze snijbiet via Crisp, waar de bosjes ongeveer 300 gram wegen. Maar omdat snijbiet net als spinazie fors slinkt kun je rustig een grotere hoeveelheid kopen.

Voor dit pasta recept met snijbiet gebruiken we zowel het blad als de stengels van de snijbiet. Was alles goed en haal uit het blad de hardere nerf. De stengels snijd je, net als bleekselderij, in dunne reepjes. Als je zorgt dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en de hazelnootkruim hebt voorbereid dan staat dit pastarecept in amper een kwartier op tafel.

Voor vier personen

1 ui, fijn gesnipperd
1 el neutrale olie
½ rode paprika, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
1 teen knoflook, geperst
2 bosjes snijbiet à 300 gram
1 tl chili flakes
1 el citroensap
zout & peper
extra scheutje extra vierge olijfolie
400 gram pasta, naar keuze
optioneel+ 75 gram Kalamata olijven, gehalveerd

Voor het hazelnootkruim

25 gram gemalen hazelnoten
45 gram grove paneermeel of broodkruim
1 el olijfolie
50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas

pasta met snijbiet

Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Voor de pasta met snijbiet en hazelnootkruim maak je eerst het kruim. Verhit een grote koekenpan, zonder olie. Meng de gemalen hazelnoten met het broodkruim/paneermeel en voeg de olijfolie toe. Meng kort door elkaar en doe dit dan in de hete koekenpan. Rooster het hazelnootkruim 5 minuten op halfhoog vuur, tot het goudbruin is. Laat afkoelen en zet weg tot gebruik. Voeg op het laatst de geraspte parmezaan toe en meng alles goed.

Pasta met snijbiet en paprika

Zet voor de pasta alvast een pan met water op en breng dat aan de kook. Verhit tegelijkertijd een grote koekenpan met de olie en fruit hierin de ui zachtjes een viertal minuten aan. Voeg dan de paprika toe en bak die ook 4 minuten mee. Gooi op dit moment de pasta in je kokend water en kook dit in 8 minuten al dente.

snijbiet Crisp

Dit maak je met snijbiet

Dan gaan nu de stengels van de snijbiet in de pan en ook die fruit je een viertal minuten mee. Breng dan op smaak met de knoflook en chiliflakes en schep die een minuutje mee om. Tot slot breng je alles op smaak met citroensap, royaal versgemalen peper en zout. Op het allerlaatste moment gaan de grof gesneden snijbietbladeren in de pan. Net als spinazie hoeven die namelijk alleen maar te slinken in de warmte van de groente. Ik voegde aan het eind ook nog wat gehalveerde olijven toe.

Serveer je pasta met de snijbiet en bestrooi met het hazelnootkruim. Geniet!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!