Pasta met snijbiet en hazelnootkruim



Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.

Snijbiet is een groente waarvan je zowel het blad als de stengel kunt eten. Het blad heeft qua smaak en de manier waarop je het gebruikt heel veel van spinazie. De stengels zijn niet alleen prachtig van kleur, maar voegen ook lekker wat knapperigheid aan je gerecht toe. Een perfecte groente dus om te combineren met pasta.

Snijbiet is op steeds meer plekken te koop en is er de hele zomer tot ver in het najaar. Ik kocht deze snijbiet via Crisp, waar de bosjes ongeveer 300 gram wegen. Maar omdat snijbiet net als spinazie fors slinkt kun je rustig een grotere hoeveelheid kopen.

Voor dit pasta recept met snijbiet gebruiken we zowel het blad als de stengels van de snijbiet. Was alles goed en haal uit het blad de hardere nerf. De stengels snijd je, net als bleekselderij, in dunne reepjes. Als je zorgt dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en de hazelnootkruim hebt voorbereid dan staat dit pastarecept in amper een kwartier op tafel.

Voor vier personen

1 ui, fijn gesnipperd
1 el neutrale olie
½ rode paprika, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
1 teen knoflook, geperst
2 bosjes snijbiet à 300 gram
1 tl chili flakes
1 el citroensap
zout & peper
extra scheutje extra vierge olijfolie
400 gram pasta, naar keuze
optioneel+ 75 gram Kalamata olijven, gehalveerd

Voor het hazelnootkruim

25 gram gemalen hazelnoten
45 gram grove paneermeel of broodkruim
1 el olijfolie
50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas

pasta met snijbiet

Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Voor de pasta met snijbiet en hazelnootkruim maak je eerst het kruim. Verhit een grote koekenpan, zonder olie. Meng de gemalen hazelnoten met het broodkruim/paneermeel en voeg de olijfolie toe. Meng kort door elkaar en doe dit dan in de hete koekenpan. Rooster het hazelnootkruim 5 minuten op halfhoog vuur, tot het goudbruin is. Laat afkoelen en zet weg tot gebruik. Voeg op het laatst de geraspte parmezaan toe en meng alles goed.

Pasta met snijbiet en paprika

Zet voor de pasta alvast een pan met water op en breng dat aan de kook. Verhit tegelijkertijd een grote koekenpan met de olie en fruit hierin de ui zachtjes een viertal minuten aan. Voeg dan de paprika toe en bak die ook 4 minuten mee. Gooi op dit moment de pasta in je kokend water en kook dit in 8 minuten al dente.

snijbiet Crisp

Dit maak je met snijbiet

Dan gaan nu de stengels van de snijbiet in de pan en ook die fruit je een viertal minuten mee. Breng dan op smaak met de knoflook en chiliflakes en schep die een minuutje mee om. Tot slot breng je alles op smaak met citroensap, royaal versgemalen peper en zout. Op het allerlaatste moment gaan de grof gesneden snijbietbladeren in de pan. Net als spinazie hoeven die namelijk alleen maar te slinken in de warmte van de groente. Ik voegde aan het eind ook nog wat gehalveerde olijven toe.

Serveer je pasta met de snijbiet en bestrooi met het hazelnootkruim. Geniet!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.