Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous



Met verse groente en HAK Uit de Oven – da’s nieuw – zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.

Door de toevoeging van de stazak voeg je in een handomdraai ook nog eens extra groente én peulvruchten aan je gerecht toe. En het mooie is, in die stazak zit niets anders dan peulvruchten, groente en specerijen.

Ik maakte er deze gevulde puntpaprika’s mee. Geserveerd met een parelcouscoussalade, die je maakt in de tijd dat de paprika’s in de oven staan. Ideaal!

Voor 4 personen

Voor de gevulde puntpaprika’s

6 puntpaprika’s (of gebruik 4 gewone paprika’s)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 aubergine, in kleine blokjes
100 gram tomaat, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
1 zak HAK Uit de Oven voor gevulde paprika
75 gram feta
1 el neutrale olie + extra om de paprika’s met in te vetten

Voor de parelcouscoussalade

150 gram parelcouscous
400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
100 gram zwarte (Kalamata) olijven
75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
75 gram feta, verkruimeld
½ oranje paprika, in blokjes
100 gram tomaat, in blokjes
naar smaak olijfolie, azijn, zout, peper en verse peterselie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 175 C

gevulde paprika HAK uit de oven

Gevulde puntpaprika’s uit de oven

Om je puntpaprika’s te kunnen vullen halveer je ze eerst. In het geval van puntpaprika’s is dat in de lengte, maar laat het steeltje er wel aan zit. Maak de binnenkant schoon en vet die in met wat olie. Leg de puntpaprika’s in je ovenschaal en verwarm de oven voor.

Om de vulling voor je gevulde paprika’s te maken verhit je de olie in een koekenpan en fruit je de ui en knoflook vijf minuten aan. Dan de blokjes paprika en aubergine erbij en op hoger vuur meebakken. Tot slot de tomatenblokjes erbij en even omscheppen. Nu gaat ook de stazak Uit de Oven in de pan, die hoef je alleen even mee te warmen.

Tijd nu om de paprika’s te vullen en te garneren met wat verkruimelde feta. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Je hebt je handen vrij nu om te relaxen, of maak de parelcouscoussalade voor bij je gevulde puntpaprika’s uit de oven.

gevulde paprika recept

Parelcouscoussalade met paprika

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat even uitstomen. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en breng op smaak met olijfolie, een klein beetje lekkere azijn, zout en peper. Als je dat lekker vindt nog wat verse peterselie erover en je parelcouscoussalade is klaar.

Als het goed is zijn nu ook je gevulde puntpaprika’s uit de oven klaar en kun je aan tafel. Eet smakelijk!

Susan Aretz x HAK Groente

Dit recept is bedacht in samenwerking met HAK Groente. Er zijn vier Uit de Oven stazakken, die vanaf nu verkrijgbaar zijn in de supermarkt

Gepubliceerd op 4 juni 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.