Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous



Met verse groente en HAK Uit de Oven – da’s nieuw – zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.

Door de toevoeging van de stazak voeg je in een handomdraai ook nog eens extra groente én peulvruchten aan je gerecht toe. En het mooie is, in die stazak zit niets anders dan peulvruchten, groente en specerijen.

Ik maakte er deze gevulde puntpaprika’s mee. Geserveerd met een parelcouscoussalade, die je maakt in de tijd dat de paprika’s in de oven staan. Ideaal!

Voor 4 personen

Voor de gevulde puntpaprika’s

6 puntpaprika’s (of gebruik 4 gewone paprika’s)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 aubergine, in kleine blokjes
100 gram tomaat, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
1 zak HAK Uit de Oven voor gevulde paprika
75 gram feta
1 el neutrale olie + extra om de paprika’s met in te vetten

Voor de parelcouscoussalade

150 gram parelcouscous
400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
100 gram zwarte (Kalamata) olijven
75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
75 gram feta, verkruimeld
½ oranje paprika, in blokjes
100 gram tomaat, in blokjes
naar smaak olijfolie, azijn, zout, peper en verse peterselie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 175 C

gevulde paprika HAK uit de oven

Gevulde puntpaprika’s uit de oven

Om je puntpaprika’s te kunnen vullen halveer je ze eerst. In het geval van puntpaprika’s is dat in de lengte, maar laat het steeltje er wel aan zit. Maak de binnenkant schoon en vet die in met wat olie. Leg de puntpaprika’s in je ovenschaal en verwarm de oven voor.

Om de vulling voor je gevulde paprika’s te maken verhit je de olie in een koekenpan en fruit je de ui en knoflook vijf minuten aan. Dan de blokjes paprika en aubergine erbij en op hoger vuur meebakken. Tot slot de tomatenblokjes erbij en even omscheppen. Nu gaat ook de stazak Uit de Oven in de pan, die hoef je alleen even mee te warmen.

Tijd nu om de paprika’s te vullen en te garneren met wat verkruimelde feta. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Je hebt je handen vrij nu om te relaxen, of maak de parelcouscoussalade voor bij je gevulde puntpaprika’s uit de oven.

gevulde paprika recept

Parelcouscoussalade met paprika

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat even uitstomen. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en breng op smaak met olijfolie, een klein beetje lekkere azijn, zout en peper. Als je dat lekker vindt nog wat verse peterselie erover en je parelcouscoussalade is klaar.

Als het goed is zijn nu ook je gevulde puntpaprika’s uit de oven klaar en kun je aan tafel. Eet smakelijk!

Susan Aretz x HAK Groente

Dit recept is bedacht in samenwerking met HAK Groente. Er zijn vier Uit de Oven stazakken, die vanaf nu verkrijgbaar zijn in de supermarkt

Gepubliceerd op 4 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.