Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven – da’s nieuw – zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
Door de toevoeging van de stazak voeg je in een handomdraai ook nog eens extra groente én peulvruchten aan je gerecht toe. En het mooie is, in die stazak zit niets anders dan peulvruchten, groente en specerijen.
Ik maakte er deze gevulde puntpaprika’s mee. Geserveerd met een parelcouscoussalade, die je maakt in de tijd dat de paprika’s in de oven staan. Ideaal!
Voor 4 personen
Voor de gevulde puntpaprika’s
6 puntpaprika’s (of gebruik 4 gewone paprika’s)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 aubergine, in kleine blokjes
100 gram tomaat, in kleine blokjes
½ oranje paprika, in kleine blokjes
1 zak HAK Uit de Oven voor gevulde paprika
75 gram feta
1 el neutrale olie + extra om de paprika’s met in te vetten
Voor de parelcouscoussalade
150 gram parelcouscous
400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
100 gram zwarte (Kalamata) olijven
75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
75 gram feta, verkruimeld
½ oranje paprika, in blokjes
100 gram tomaat, in blokjes
naar smaak olijfolie, azijn, zout, peper en verse peterselie
Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 175 C
Gevulde puntpaprika’s uit de oven
Om je puntpaprika’s te kunnen vullen halveer je ze eerst. In het geval van puntpaprika’s is dat in de lengte, maar laat het steeltje er wel aan zit. Maak de binnenkant schoon en vet die in met wat olie. Leg de puntpaprika’s in je ovenschaal en verwarm de oven voor.
Om de vulling voor je gevulde paprika’s te maken verhit je de olie in een koekenpan en fruit je de ui en knoflook vijf minuten aan. Dan de blokjes paprika en aubergine erbij en op hoger vuur meebakken. Tot slot de tomatenblokjes erbij en even omscheppen. Nu gaat ook de stazak Uit de Oven in de pan, die hoef je alleen even mee te warmen.
Tijd nu om de paprika’s te vullen en te garneren met wat verkruimelde feta. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Je hebt je handen vrij nu om te relaxen, of maak de parelcouscoussalade voor bij je gevulde puntpaprika’s uit de oven.
Parelcouscoussalade met paprika
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat even uitstomen. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en breng op smaak met olijfolie, een klein beetje lekkere azijn, zout en peper. Als je dat lekker vindt nog wat verse peterselie erover en je parelcouscoussalade is klaar.
Als het goed is zijn nu ook je gevulde puntpaprika’s uit de oven klaar en kun je aan tafel. Eet smakelijk!
Susan Aretz x HAK Groente
Dit recept is bedacht in samenwerking met HAK Groente. Er zijn vier Uit de Oven stazakken, die vanaf nu verkrijgbaar zijn in de supermarkt
Gepubliceerd op 4 juni 2022