Romige aspergesoep



Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.

Want soms het je voor een goed recept gewoon niet meer nodig dan een aantal hele lekkere ingrediënten. Asperges, juist omdat ze er maar zo kort zijn, wil je zo vaak eten als je kunt. Maar op een gegeven moment heb je de klassieke asperges wel gehad.

Deze aspergesoep is perfect voor het moment dat de asperges heel goed betaalbaar zijn. Maak de soep met verse asperges, laat afkoelen en vries in, zodat je ook na het aspergeseizoen nog kunt genieten van je verse aspergesoep.

Idealiter maak je deze aspergesoep met een blender, omdat je dan de meest romige structuur krijgt. Heb je die niet, dan is een staafmixer ook prima maar zul je net iets langer moeten mixen om hetzelfde effect te krijgen.

Uiteraard kan deze aspergesoep ook gemaakt worden met groene asperges, maar witte asperges voor een romige aspergesoep blijft toch wel mijn favoriet. Maak, proef en je zult het met me eens zijn!

Voor 1 liter aspergesoep

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
600 gram geschilde asperges
2 el bloem
100 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
zout & peper

Verder nodig: blender (of staafmixer)

aspergesoep zelf maken

Romige aspergesoep

Zorg dat de asperges voor je soep goed geschild zijn. Smelt in een grote pan de boter en fruit daarna zachtjes de ui er in aan. Snijd de geschilde asperges in stukken en bak die twee minuten kort mee met de ui en boter. Bestrooi dan met de bloem en bak rondom een minuutje aan.

Blus de asperges af met de witte wijn, vuur hoog en even goed omscheppen. Dan mag de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat dan 20 – 25 minuten op medium vuur zachtjes pruttelen, zodat de asperges gaar kunnen koken.

Lekkerste aspergesoep

Alles nu in de blender en blenden tot je een heerlijk romige aspergesoep hebt. Giet dit in een schone pan, breng op smaak met zout en peper en je romige aspergesoep is klaar. Je kunt de soep garneren met wat reepjes ham en peterselie, maar ook zo puur is het al de lekkerste aspergesoep denkbaar.

Aspergesoep invriezen

Wil je de aspergesoep invriezen, dat kan! Laat de soep dan goed afkoelen. Giet in bakjes en vries in. Je aspergesoep is dan nog 2 tot 3 maanden houdbaar.

Gepubliceerd op 16 mei 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.