Romige aspergesoep



Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.

Want soms het je voor een goed recept gewoon niet meer nodig dan een aantal hele lekkere ingrediënten. Asperges, juist omdat ze er maar zo kort zijn, wil je zo vaak eten als je kunt. Maar op een gegeven moment heb je de klassieke asperges wel gehad.

Deze aspergesoep is perfect voor het moment dat de asperges heel goed betaalbaar zijn. Maak de soep met verse asperges, laat afkoelen en vries in, zodat je ook na het aspergeseizoen nog kunt genieten van je verse aspergesoep.

Idealiter maak je deze aspergesoep met een blender, omdat je dan de meest romige structuur krijgt. Heb je die niet, dan is een staafmixer ook prima maar zul je net iets langer moeten mixen om hetzelfde effect te krijgen.

Uiteraard kan deze aspergesoep ook gemaakt worden met groene asperges, maar witte asperges voor een romige aspergesoep blijft toch wel mijn favoriet. Maak, proef en je zult het met me eens zijn!

Voor 1 liter aspergesoep

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
600 gram geschilde asperges
2 el bloem
100 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
zout & peper

Verder nodig: blender (of staafmixer)

aspergesoep zelf maken

Romige aspergesoep

Zorg dat de asperges voor je soep goed geschild zijn. Smelt in een grote pan de boter en fruit daarna zachtjes de ui er in aan. Snijd de geschilde asperges in stukken en bak die twee minuten kort mee met de ui en boter. Bestrooi dan met de bloem en bak rondom een minuutje aan.

Blus de asperges af met de witte wijn, vuur hoog en even goed omscheppen. Dan mag de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat dan 20 – 25 minuten op medium vuur zachtjes pruttelen, zodat de asperges gaar kunnen koken.

Lekkerste aspergesoep

Alles nu in de blender en blenden tot je een heerlijk romige aspergesoep hebt. Giet dit in een schone pan, breng op smaak met zout en peper en je romige aspergesoep is klaar. Je kunt de soep garneren met wat reepjes ham en peterselie, maar ook zo puur is het al de lekkerste aspergesoep denkbaar.

Aspergesoep invriezen

Wil je de aspergesoep invriezen, dat kan! Laat de soep dan goed afkoelen. Giet in bakjes en vries in. Je aspergesoep is dan nog 2 tot 3 maanden houdbaar.

Gepubliceerd op 16 mei 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.