Romige aspergesoep



Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.

Want soms het je voor een goed recept gewoon niet meer nodig dan een aantal hele lekkere ingrediënten. Asperges, juist omdat ze er maar zo kort zijn, wil je zo vaak eten als je kunt. Maar op een gegeven moment heb je de klassieke asperges wel gehad.

Deze aspergesoep is perfect voor het moment dat de asperges heel goed betaalbaar zijn. Maak de soep met verse asperges, laat afkoelen en vries in, zodat je ook na het aspergeseizoen nog kunt genieten van je verse aspergesoep.

Idealiter maak je deze aspergesoep met een blender, omdat je dan de meest romige structuur krijgt. Heb je die niet, dan is een staafmixer ook prima maar zul je net iets langer moeten mixen om hetzelfde effect te krijgen.

Uiteraard kan deze aspergesoep ook gemaakt worden met groene asperges, maar witte asperges voor een romige aspergesoep blijft toch wel mijn favoriet. Maak, proef en je zult het met me eens zijn!

Voor 1 liter aspergesoep

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
600 gram geschilde asperges
2 el bloem
100 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
zout & peper

Verder nodig: blender (of staafmixer)

aspergesoep zelf maken

Romige aspergesoep

Zorg dat de asperges voor je soep goed geschild zijn. Smelt in een grote pan de boter en fruit daarna zachtjes de ui er in aan. Snijd de geschilde asperges in stukken en bak die twee minuten kort mee met de ui en boter. Bestrooi dan met de bloem en bak rondom een minuutje aan.

Blus de asperges af met de witte wijn, vuur hoog en even goed omscheppen. Dan mag de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat dan 20 – 25 minuten op medium vuur zachtjes pruttelen, zodat de asperges gaar kunnen koken.

Lekkerste aspergesoep

Alles nu in de blender en blenden tot je een heerlijk romige aspergesoep hebt. Giet dit in een schone pan, breng op smaak met zout en peper en je romige aspergesoep is klaar. Je kunt de soep garneren met wat reepjes ham en peterselie, maar ook zo puur is het al de lekkerste aspergesoep denkbaar.

Aspergesoep invriezen

Wil je de aspergesoep invriezen, dat kan! Laat de soep dan goed afkoelen. Giet in bakjes en vries in. Je aspergesoep is dan nog 2 tot 3 maanden houdbaar.

Gepubliceerd op 16 mei 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.