Romige aspergesoep



Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.

Want soms het je voor een goed recept gewoon niet meer nodig dan een aantal hele lekkere ingrediënten. Asperges, juist omdat ze er maar zo kort zijn, wil je zo vaak eten als je kunt. Maar op een gegeven moment heb je de klassieke asperges wel gehad.

Deze aspergesoep is perfect voor het moment dat de asperges heel goed betaalbaar zijn. Maak de soep met verse asperges, laat afkoelen en vries in, zodat je ook na het aspergeseizoen nog kunt genieten van je verse aspergesoep.

Idealiter maak je deze aspergesoep met een blender, omdat je dan de meest romige structuur krijgt. Heb je die niet, dan is een staafmixer ook prima maar zul je net iets langer moeten mixen om hetzelfde effect te krijgen.

Uiteraard kan deze aspergesoep ook gemaakt worden met groene asperges, maar witte asperges voor een romige aspergesoep blijft toch wel mijn favoriet. Maak, proef en je zult het met me eens zijn!

Voor 1 liter aspergesoep

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
600 gram geschilde asperges
2 el bloem
100 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
zout & peper

Verder nodig: blender (of staafmixer)

aspergesoep zelf maken

Romige aspergesoep

Zorg dat de asperges voor je soep goed geschild zijn. Smelt in een grote pan de boter en fruit daarna zachtjes de ui er in aan. Snijd de geschilde asperges in stukken en bak die twee minuten kort mee met de ui en boter. Bestrooi dan met de bloem en bak rondom een minuutje aan.

Blus de asperges af met de witte wijn, vuur hoog en even goed omscheppen. Dan mag de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat dan 20 – 25 minuten op medium vuur zachtjes pruttelen, zodat de asperges gaar kunnen koken.

Lekkerste aspergesoep

Alles nu in de blender en blenden tot je een heerlijk romige aspergesoep hebt. Giet dit in een schone pan, breng op smaak met zout en peper en je romige aspergesoep is klaar. Je kunt de soep garneren met wat reepjes ham en peterselie, maar ook zo puur is het al de lekkerste aspergesoep denkbaar.

Aspergesoep invriezen

Wil je de aspergesoep invriezen, dat kan! Laat de soep dan goed afkoelen. Giet in bakjes en vries in. Je aspergesoep is dan nog 2 tot 3 maanden houdbaar.

Gepubliceerd op 16 mei 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!