Tahin Twix van Esther Erwteman



Zelf Twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.

Dat recept komt uit Tahin van Esther Erwteman, een heerlijk boek dat volledig draait om tahin (je verwacht het niet..). Deze Twix met tahin is een geweldige twist op de reguliere Twix die bestaat uit een laag koek, karamel en chocola.

Deze tahin Twix heeft grotendeels dezelfde ingrediënten, maar dan met die lekkere tahin door de karamellaag én door de bovenste laag met chocola. Goddelijk.

Dit Twix recept met tahin is ook super eenvoudig te maken. Het enige wat je écht nodig hebt is geduld om tussendoor alles goed af te laten koelen. Maar voor de rest zou ik gewoon gauw de ingrediënten in huis halen en gaan bakken!

Tahin Twix – ongeveer 16 stukken

voor de bodem

100 gram zachte roomboter
30 gram kristalsuiker
150 gram bloem
snuf zout

voor de tahinkaramel

1 blikje gecondenseerde melk
50 gram tahin
30 gram boter
30 gram lichte basterdsuiker

voor de chocoladelaag

150 gram 70% chocola
30 gram tahin
20 gram roomboter

extra voor de topping

15 gram tahin
zoutvlokken

verder nodig: bakvorm 20×20 – bakpapier – mixer – spatel – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)

tahin twix

Tahin Twix van Esther Erwteman

Maak eerst de koekjesbodem van je Twix door de boter te mixen met de suiker tot die wit en luchtig is. Dan de bloem erbij en mix tot die volledig is opgenomen. In je bakvorm gaat een vel bakpapier. Daarop spreid je het deeg gelijkmatig. Ik vouwde de randen van het bakpapier over het deeg en rolde het op die manier gelijkmatig en precies op maat uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het daarna 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het er dan uit en laat helemaal afkoelen.

Karamel laag met tahin

Als de bodem van je twix staat af te koelen maak je de karamellaag voor je Twix. Giet hiervoor de gecondenseerde melk met tahin, boter en basterdsuiker in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Blijf gedurende 5 minuten roeren terwijl de karamel zich vormt en indikt. Laat daarna afkoelen zodat de karamel nog dikker kan worden. Giet dit vervolgens over je afgekoelde koekbodem. Spreid met een warm paletmes gelijkmatig uit en laat in de koelkast opstijven.

twix recept zelf maken

Twix recept maar dan anders

Tot slot smelt je au-bain marie de chocola, tahin en boter tot één geheel. Giet dit over de karamel laag en verdeel gelijkmatig met een paletmes of spatel. Verdeel de extra tahin over de chocola en met een satéprikker maak je swirls in de tahin en chocola. Zet alles nu weer in de koelkast en laat minimaal een uur afkoelen en hard worden voordat je je Twix in repen snijdt en er heel hard van gaat genieten. Dit is het lekkerste Twix recept ever, maar dan nét even anders!

Gepubliceerd op 17 september 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.