Zelf wentelteefjes maken



Verwenontbijtjes, ik houd er van. Vaak op zondag, maar liefst op een dag waarop je het niet verwacht. Gewoon omdat het kan. Een mooie manier ook om oud brood op te maken én om je kinderen aan het werk te zetten. Want wentelteefjes maken is echt kinderlijk eenvoudig.

De ingrediënten die je er voor nodig hebt heeft ook bijna iedereen wel in huis, dus niets houdt je meer tegen. Kom, we gaan de keuken in!

wentelteefjes_SusanAretz

Voor 6-8 wentelteefjes

4 eieren
1 tl kaneel
1tl vanille extract
300ml melk
6-8 sneetjes brood, hoe ouder hoe beter
maple syrup of poedersuiker, naar smaak

Kinderlijk eenvoudig om te maken

Klop de eieren los met de melk en de smaakmakers. Verhit een grote pan op het vuur, zonder boter of olie. Drenk per keer twee sneetjes brood in het ei/melkmengsel, laat het overtollige mengsel eraf lopen en leg in de hete pan. Bak aan weerszijden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Serveer met maple syrup of wat poeder suiker. Heb je ze in huis, dan is het ook super lekker om er bosbessen of ander fruit bij te serveren.

Wil je ze eerst allemaal bakken voor je aan tafel gaat? Leg dan de gebakken wentelteefjes op een bakplaat en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100C. Ze zullen dan wel nog iets droger worden, maar zo kun je wel allemaal tegelijk aan tafel. Eet smakelijk!

Kinderkooklessen

Deze wentelteefjes maakte ik voor RTL Boulevard van 29 maart 2020, naar aanleiding van de Kinderkooklessen die ik via Instagram geef ten tijde van de Coronacrisis. Voor wie het wil terugkijken, dat kan. Vanaf ongeveer 17" is mijn one minute of fame te zien Het recept zat overigens niet in de uitzending, maar is natuurlijk wel hier te vinden. Zin om nog meer zelf te koken? Hier vind je alle kinderkooklessen van Susan Aretz

RTL Boulevard_SusanAretz.jpg

Smulpaapje verhuist!

Medio april gaat Smulpaapje samenwonen met mijn andere site Carpefckndiem.nl op SusanAretz.nl 

Gepubliceerd op 28 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!