Wentelteefjes



Het is echt kinderlijk eenvoudig om zelf wentelteefjes te maken. Met dit recept maak je zelf de lekkerste wentelteefjes.

Verwenontbijtjes, ik houd er van. Vaak op zondag, maar liefst op een dag waarop je het niet verwacht. Gewoon omdat het kan.

Een mooie manier ook om oud brood op te maken én om je kinderen aan het werk te zetten. Want wentelteefjes maken is echt kinderlijk eenvoudig.

De ingrediënten die je er voor nodig hebt heeft ook bijna iedereen wel in huis, dus niets houdt je meer tegen. Kom, we gaan de keuken in!

Voor 6-8 wentelteefjes

4 eieren
2 tl kaneel
1 tl vanille extract
300ml melk
6-8 sneetjes brood, hoe ouder hoe beter (liefst iets dikker gesneden)
maple syrup of poedersuiker, naar smaak
verse aardbeien en / of bosbessen, als je dat lekker vindt

wentelteefjes recept

De lekkerste wentelteefjes

Voor dit wentelteefjes recept klop je eerst de eieren los met de melk en de kaneel en vanille. Verhit een grote pan op het vuur, en doe daar een klontje boter in. Drenk per keer twee sneetjes brood in het ei/melkmengsel, laat het overtollige mengsel eraf lopen en leg in de hete pan. Bak aan weerszijden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Serveer met maple syrup of wat poedersuiker. Heb je ze in huis, dan is het ook super lekker om er bosbessen of ander fruit bij te serveren.

Wil je ze eerst allemaal bakken voor je aan tafel gaat? Leg dan de gebakken wentelteefjes op een bakplaat en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100C. Ze zullen dan wel nog iets droger worden, maar zo kun je wel allemaal tegelijk aan tafel. Eet smakelijk!

Kinderkooklessen

Deze wentelteefjes maakte ik  ook voor RTL Boulevard van 29 maart 2020, naar aanleiding van de Kinderkooklessen die ik via Instagram geef ten tijde van de Coronacrisis. Voor wie het wil terugkijken, dat kan. Vanaf ongeveer 17″ is mijn one minute of fame te zien Het recept zat overigens niet in de uitzending, maar is natuurlijk wel hier te vinden. Zin om nog meer zelf te koken? Hier vind je alle kinderkooklessen van Susan Aretz

RTL Boulevard_SusanAretz.jpg

 

Gepubliceerd op 26 mei 2022


2 reacties

  1. limaar schreef:

    Hoi, hebben jullie ook video´s van de wentelteefjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.