Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven



Het blijft de ideale snelle thuiswerklunch, een flammkuchen. Deze belegde ik met olijftapenade, mozzarella en tomaat. In 25 minuten op tafel!

Het is ook een ideaal no waste recept, want alles op deze flammkuchen had ik nog in huis. Een ideale verspillingsvrije flammkuchen dus!

Varieer met de kruiden die je erop doet met wat je nog in huis hebt of gebruik gedroogde kruiden, dat maakt niet zo veel uit!

Wil je deze flammkuchen tot volwaardige maaltijd upgraden, serveer er dan een lekkere salade bij of maak een kop soep voor erbij. Een ideale makkelijke maaltijd dus!

Meer flammkuchen inspiratie staat al online. Maar varieer vooral lekker met wat jij nog in de koelkast hebt liggen!

Voor 2-3 personen als lunch – voor 4 personen als bijgerecht

  • 1 rol flammkuchen deeg (ik gebruik Tante Fanny)
  • 1 klein potje olijftapenade (je gebruikt ongeveer 5 el)
  • 3 tomaten, in plakjes (zaadlijst en vocht eruit geduwd)
  • 125 gram mozzarella (ik gebruikte mini’s)
  • 100 gram geraspte kaas, naar keuze
  • handje zwarte olijven, gehalveerd
  • verse oregano, naar smaak

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

vega flammkuchen

Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven

Rol het flammkuchen deeg, met papier, uit en leg het op je bakplaat. Verdeel de olijftapenade over de bodem, niet te dik anders wordt je deeg niet knapperig. Je kunt ook het deeg 5 minuten voorbakken en dan de tapenade erover uitsmeren.

Bestrooi de tapenade met de geraspte kaas en verdeel de schijfjes tomaat erover. Verdeel dan de olijven en mozzarella gelijkmatig over je flammkuchen. Tot slot nog de verse kruiden erover. Zoveel of weinig als je wilt.

Bak de flammkuchen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je deeg mooi goudbruin en gaar is. Ik deed er nog een handje rucola over, voordat ik de flammkuchen serveerde. Enjoy!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.