Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven



Het blijft de ideale snelle thuiswerklunch, een flammkuchen. Deze belegde ik met olijftapenade, mozzarella en tomaat. In 25 minuten op tafel!

Het is ook een ideaal no waste recept, want alles op deze flammkuchen had ik nog in huis. Een ideale verspillingsvrije flammkuchen dus!

Varieer met de kruiden die je erop doet met wat je nog in huis hebt of gebruik gedroogde kruiden, dat maakt niet zo veel uit!

Wil je deze flammkuchen tot volwaardige maaltijd upgraden, serveer er dan een lekkere salade bij of maak een kop soep voor erbij. Een ideale makkelijke maaltijd dus!

Meer flammkuchen inspiratie staat al online. Maar varieer vooral lekker met wat jij nog in de koelkast hebt liggen!

Voor 2-3 personen als lunch – voor 4 personen als bijgerecht

  • 1 rol flammkuchen deeg (ik gebruik Tante Fanny)
  • 1 klein potje olijftapenade (je gebruikt ongeveer 5 el)
  • 3 tomaten, in plakjes (zaadlijst en vocht eruit geduwd)
  • 125 gram mozzarella (ik gebruikte mini’s)
  • 100 gram geraspte kaas, naar keuze
  • handje zwarte olijven, gehalveerd
  • verse oregano, naar smaak

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

vega flammkuchen

Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven

Rol het flammkuchen deeg, met papier, uit en leg het op je bakplaat. Verdeel de olijftapenade over de bodem, niet te dik anders wordt je deeg niet knapperig. Je kunt ook het deeg 5 minuten voorbakken en dan de tapenade erover uitsmeren.

Bestrooi de tapenade met de geraspte kaas en verdeel de schijfjes tomaat erover. Verdeel dan de olijven en mozzarella gelijkmatig over je flammkuchen. Tot slot nog de verse kruiden erover. Zoveel of weinig als je wilt.

Bak de flammkuchen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je deeg mooi goudbruin en gaar is. Ik deed er nog een handje rucola over, voordat ik de flammkuchen serveerde. Enjoy!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 maart 2021
katsu curry vegan
 
Bloemkool katsu curry

Uit Vegan Japaneasy komt deze vegan bloemkool katsu curry. Een verrassende manier om bloemkool te eten en helemaal niet moeilijk te maken.
1 maart 2021
Bloemkool tandoori
 
Bloemkool Tandoori uit de oven

In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
1 maart 2021
kokosrijst
 
Gele en kruidige kokosrijst

Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
26 februari 2021
pancakes met kiwi
 
Weekmenu 2021 – week 9

Een weekmenu geeft houvast op dagen dat je druk bent met andere dingen. Je weet dat je dan sowieso vers en gezond eet. Kies waar je zin in hebt.
26 februari 2021
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.