Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven



Het blijft de ideale snelle thuiswerklunch, een flammkuchen. Deze belegde ik met olijftapenade, mozzarella en tomaat. In 25 minuten op tafel!

Het is ook een ideaal no waste recept, want alles op deze flammkuchen had ik nog in huis. Een ideale verspillingsvrije flammkuchen dus!

Varieer met de kruiden die je erop doet met wat je nog in huis hebt of gebruik gedroogde kruiden, dat maakt niet zo veel uit!

Wil je deze flammkuchen tot volwaardige maaltijd upgraden, serveer er dan een lekkere salade bij of maak een kop soep voor erbij. Een ideale makkelijke maaltijd dus!

Meer flammkuchen inspiratie staat al online. Maar varieer vooral lekker met wat jij nog in de koelkast hebt liggen!

Voor 2-3 personen als lunch – voor 4 personen als bijgerecht

  • 1 rol flammkuchen deeg (ik gebruik Tante Fanny)
  • 1 klein potje olijftapenade (je gebruikt ongeveer 5 el)
  • 3 tomaten, in plakjes (zaadlijst en vocht eruit geduwd)
  • 125 gram mozzarella (ik gebruikte mini’s)
  • 100 gram geraspte kaas, naar keuze
  • handje zwarte olijven, gehalveerd
  • verse oregano, naar smaak

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

vega flammkuchen

Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven

Rol het flammkuchen deeg, met papier, uit en leg het op je bakplaat. Verdeel de olijftapenade over de bodem, niet te dik anders wordt je deeg niet knapperig. Je kunt ook het deeg 5 minuten voorbakken en dan de tapenade erover uitsmeren.

Bestrooi de tapenade met de geraspte kaas en verdeel de schijfjes tomaat erover. Verdeel dan de olijven en mozzarella gelijkmatig over je flammkuchen. Tot slot nog de verse kruiden erover. Zoveel of weinig als je wilt.

Bak de flammkuchen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je deeg mooi goudbruin en gaar is. Ik deed er nog een handje rucola over, voordat ik de flammkuchen serveerde. Enjoy!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.