Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven
Het blijft de ideale snelle thuiswerklunch, een flammkuchen. Deze belegde ik met olijftapenade, mozzarella en tomaat. In 25 minuten op tafel!
Het is ook een ideaal no waste recept, want alles op deze flammkuchen had ik nog in huis. Een ideale verspillingsvrije flammkuchen dus!
Varieer met de kruiden die je erop doet met wat je nog in huis hebt of gebruik gedroogde kruiden, dat maakt niet zo veel uit!
Wil je deze flammkuchen tot volwaardige maaltijd upgraden, serveer er dan een lekkere salade bij of maak een kop soep voor erbij. Een ideale makkelijke maaltijd dus!
Meer flammkuchen inspiratie staat al online. Maar varieer vooral lekker met wat jij nog in de koelkast hebt liggen!
Voor 2-3 personen als lunch – voor 4 personen als bijgerecht
- 1 rol flammkuchen deeg (ik gebruik Tante Fanny)
- 1 klein potje olijftapenade (je gebruikt ongeveer 5 el)
- 3 tomaten, in plakjes (zaadlijst en vocht eruit geduwd)
- 125 gram mozzarella (ik gebruikte mini’s)
- 100 gram geraspte kaas, naar keuze
- handje zwarte olijven, gehalveerd
- verse oregano, naar smaak
Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Flammkuchen met tomaat, mozzarella & olijven
Rol het flammkuchen deeg, met papier, uit en leg het op je bakplaat. Verdeel de olijftapenade over de bodem, niet te dik anders wordt je deeg niet knapperig. Je kunt ook het deeg 5 minuten voorbakken en dan de tapenade erover uitsmeren.
Bestrooi de tapenade met de geraspte kaas en verdeel de schijfjes tomaat erover. Verdeel dan de olijven en mozzarella gelijkmatig over je flammkuchen. Tot slot nog de verse kruiden erover. Zoveel of weinig als je wilt.
Bak de flammkuchen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je deeg mooi goudbruin en gaar is. Ik deed er nog een handje rucola over, voordat ik de flammkuchen serveerde. Enjoy!
Gepubliceerd op 1 februari 2021