Courgetti met makreel

Een keer in de zoveel tijd maak ik weer een courgetti recept. Spaghetti, maar dan koolhydraatarm. Courgette, maar dan nét even anders. Kijk maar!
Want hoewel ik dol ben op gewone pasta, is spaghetti van courgette gewoon echt heel lekker. Even de associatie met pasta loslaten en genieten van je koolhydraatarme bordje lekkers!
Deze courgetti maakte ik heel eenvoudig, met maar een paar ingrediënten. Ik heb van Magimix een spiraalset voor groentespaghetti die op mijn keukenmachine past, waardoor de sliertjes in razend tempo in de kom verschijnen. Maar ieder groentespiraal werkt uiteraard.
Dit recept met courgetti is genoeg voor twee volwassenen, aangezien ik vermoed dat de kleine Smulpaapjes het liefst gewoon pasta eten. Die van mij in ieder geval wel…
Dit heb je nodig
2 stevige courgettes, gewassen en kontjes eraf
50 gram zwarte Kalamata olijven, gehalveerd
15 gram kappertjes
10 gram verse munt, grof gescheurd
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geraspt
1 tl ansjovispasta
1 el mandarijnazijn (of gebruik citroensap)
versgemalen zwarte peper
2 gerookte makreelfilets, in grove stukken
Courgetti met makreel
Voor de courgetti begin je met het maken van de courgette spaghetti met jouw groentespiraal naar keuze. Laat de courgetti goed uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht er zoveel mogelijk uit. Verwarm ondertussen de olie in een grote koekenpan en laat op laag vuur de knoflook hier 10 minuten zijn smaak in afgeven. Dan het vuur iets hoger en de ansjovispasta er nog 2 minuten bij tot die grotendeels is opgelost.
Recept voor courgette spaghetti
Meng hier op nog iets hoger vuur de courgette spaghetti bij en bak een minuutje mee. Blus af met de azijn (of citroensap) en doe het vuur uit. Meng dan de olijven, kappertjes en munt in een grote kom en doe daar de courgette spaghetti in zijn geheel bij. Even omscheppen en op smaak brengen met peper. Tot slot de makreelfilet in stukken bij de courgette spaghetti doen en meteen serveren.
Gepubliceerd op 14 mei 2021
1 reactie
Lekker en simpel, prima gerechtje voor door de week.