Courgetti met makreel



Een keer in de zoveel tijd maak ik weer een courgetti recept. Spaghetti, maar dan koolhydraatarm. Courgette, maar dan nét even anders. Kijk maar!

Want hoewel ik dol ben op gewone pasta, is spaghetti van courgette gewoon echt heel lekker. Even de associatie met pasta loslaten en genieten van je koolhydraatarme bordje lekkers!

Deze courgetti maakte ik heel eenvoudig, met maar een paar ingrediënten. Ik heb van Magimix een spiraalset voor groentespaghetti die op mijn keukenmachine past, waardoor de sliertjes in razend tempo in de kom verschijnen. Maar ieder groentespiraal werkt uiteraard.

Dit recept met courgetti is genoeg voor twee volwassenen, aangezien ik vermoed dat de kleine Smulpaapjes het liefst gewoon pasta eten. Die van mij in ieder geval wel…

Dit heb je nodig

2 stevige courgettes, gewassen en kontjes eraf
50 gram zwarte Kalamata olijven, gehalveerd
15 gram kappertjes
10 gram verse munt, grof gescheurd
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geraspt
1 tl ansjovispasta
1 el mandarijnazijn (of gebruik citroensap)
versgemalen zwarte peper
2 gerookte makreelfilets, in grove stukken

Courgetti met makreel

Voor de courgetti begin je met het maken van de courgette spaghetti met jouw groentespiraal naar keuze. Laat de courgetti goed uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht er zoveel mogelijk uit. Verwarm ondertussen de olie in een grote koekenpan en laat op laag vuur de knoflook hier 10 minuten zijn smaak in afgeven. Dan het vuur iets hoger en de ansjovispasta er nog 2 minuten bij tot die grotendeels is opgelost.

Recept voor courgette spaghetti

Meng hier op nog iets hoger vuur de courgette spaghetti bij en bak een minuutje mee. Blus af met de azijn (of citroensap) en doe het vuur uit. Meng dan de olijven, kappertjes en munt in een grote kom en doe daar de courgette spaghetti in zijn geheel bij. Even omscheppen en op smaak brengen met peper. Tot slot de makreelfilet in stukken bij de courgette spaghetti doen en meteen serveren.

Gepubliceerd op 14 mei 2021


1 reactie

  1. Geertje schreef:

    Lekker en simpel, prima gerechtje voor door de week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.