Risotto met asperges



Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.

Want, yes! Het is weer aspergeseizoen. En asperges zijn klassiek, dus zonder veel opsmuk, al heerlijk. Maar heb je er wel eens aan gedacht om er risotto mee te maken?

Zeker doen! Want in een half uurtje staat een smeuïge risotto met de pure smaak van asperge op tafel. Extra lekker maken? Serveer dan met  zalm erbij.

Voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2el neutrale olie
  • 150g risotto
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 600g witte asperges, geschild en in stukken
  • 2-3 el fijngehakte platte peterselie
  • 40g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter
  • zout en peper
  • Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet

risotto

Risotto met asperges

De basis voor je gerecht is de risotto. Daar garen straks ook de asperges is. Verwarm hiervoor de olie in een hapjespan en fruit zachtjes de knoflook en ui 5 minuten aan. Dan de risotto erbij en goed omscheppen zodat de rijst lekker met olie bedekt is. Wil je wijn gebruiken om af te blussen, doe er dan nu een glas bij. Zonder alcohol? Blus dan af met alvast een soeplepel bouillon. Laat alle vocht verdampen.

Neem tijd voor je risotto

Daarna gaat lepel voor lepel de bouillon bij de risotto. Na iedere soeplepel bouillon roer je tot alle vocht verdampt is. Na de 2e lepel mogen de asperges erbij. Die garen dus mee in het vocht en worden in de risotto gaar. Proef na de 3e lepel hoe gaar je risotto en asperges zijn. De asperges laten namelijk ook nog vocht vrij! Eventueel nog een 4e lepel erbij, tot de rijst en asperges beetgaar zijn.

Risotto met asperges

Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Tot slot de boter erbij. Goed roeren en met de deksel op de pan nog 5 minuten laten staan. Als laatste gaat de peterselie erdoor. Serveer met de zalm naar keuze, maar ook zonder is het nog steeds smullen!

 

Gepubliceerd op 9 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!