Risotto met asperges



Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.

Want, yes! Het is weer aspergeseizoen. En asperges zijn klassiek, dus zonder veel opsmuk, al heerlijk. Maar heb je er wel eens aan gedacht om er risotto mee te maken?

Zeker doen! Want in een half uurtje staat een smeuïge risotto met de pure smaak van asperge op tafel. Extra lekker maken? Serveer dan met  zalm erbij.

Voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2el neutrale olie
  • 150g risotto
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 600g witte asperges, geschild en in stukken
  • 2-3 el fijngehakte platte peterselie
  • 40g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter
  • zout en peper
  • Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet

risotto

Risotto met asperges

De basis voor je gerecht is de risotto. Daar garen straks ook de asperges is. Verwarm hiervoor de olie in een hapjespan en fruit zachtjes de knoflook en ui 5 minuten aan. Dan de risotto erbij en goed omscheppen zodat de rijst lekker met olie bedekt is. Wil je wijn gebruiken om af te blussen, doe er dan nu een glas bij. Zonder alcohol? Blus dan af met alvast een soeplepel bouillon. Laat alle vocht verdampen.

Neem tijd voor je risotto

Daarna gaat lepel voor lepel de bouillon bij de risotto. Na iedere soeplepel bouillon roer je tot alle vocht verdampt is. Na de 2e lepel mogen de asperges erbij. Die garen dus mee in het vocht en worden in de risotto gaar. Proef na de 3e lepel hoe gaar je risotto en asperges zijn. De asperges laten namelijk ook nog vocht vrij! Eventueel nog een 4e lepel erbij, tot de rijst en asperges beetgaar zijn.

Risotto met asperges

Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Tot slot de boter erbij. Goed roeren en met de deksel op de pan nog 5 minuten laten staan. Als laatste gaat de peterselie erdoor. Serveer met de zalm naar keuze, maar ook zonder is het nog steeds smullen!

 

Gepubliceerd op 9 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!