Risotto met asperges



Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.

Want, yes! Het is weer aspergeseizoen. En asperges zijn klassiek, dus zonder veel opsmuk, al heerlijk. Maar heb je er wel eens aan gedacht om er risotto mee te maken?

Zeker doen! Want in een half uurtje staat een smeuïge risotto met de pure smaak van asperge op tafel. Extra lekker maken? Serveer dan met  zalm erbij.

Voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2el neutrale olie
  • 150g risotto
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 600g witte asperges, geschild en in stukken
  • 2-3 el fijngehakte platte peterselie
  • 40g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter
  • zout en peper
  • Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet

risotto

Risotto met asperges

De basis voor je gerecht is de risotto. Daar garen straks ook de asperges is. Verwarm hiervoor de olie in een hapjespan en fruit zachtjes de knoflook en ui 5 minuten aan. Dan de risotto erbij en goed omscheppen zodat de rijst lekker met olie bedekt is. Wil je wijn gebruiken om af te blussen, doe er dan nu een glas bij. Zonder alcohol? Blus dan af met alvast een soeplepel bouillon. Laat alle vocht verdampen.

Neem tijd voor je risotto

Daarna gaat lepel voor lepel de bouillon bij de risotto. Na iedere soeplepel bouillon roer je tot alle vocht verdampt is. Na de 2e lepel mogen de asperges erbij. Die garen dus mee in het vocht en worden in de risotto gaar. Proef na de 3e lepel hoe gaar je risotto en asperges zijn. De asperges laten namelijk ook nog vocht vrij! Eventueel nog een 4e lepel erbij, tot de rijst en asperges beetgaar zijn.

Risotto met asperges

Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Tot slot de boter erbij. Goed roeren en met de deksel op de pan nog 5 minuten laten staan. Als laatste gaat de peterselie erdoor. Serveer met de zalm naar keuze, maar ook zonder is het nog steeds smullen!

 

Gepubliceerd op 9 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.