Risotto met asperges



Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.

Want, yes! Het is weer aspergeseizoen. En asperges zijn klassiek, dus zonder veel opsmuk, al heerlijk. Maar heb je er wel eens aan gedacht om er risotto mee te maken?

Zeker doen! Want in een half uurtje staat een smeuïge risotto met de pure smaak van asperge op tafel. Extra lekker maken? Serveer dan met  zalm erbij.

Voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2el neutrale olie
  • 150g risotto
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 600g witte asperges, geschild en in stukken
  • 2-3 el fijngehakte platte peterselie
  • 40g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter
  • zout en peper
  • Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet

risotto

Risotto met asperges

De basis voor je gerecht is de risotto. Daar garen straks ook de asperges is. Verwarm hiervoor de olie in een hapjespan en fruit zachtjes de knoflook en ui 5 minuten aan. Dan de risotto erbij en goed omscheppen zodat de rijst lekker met olie bedekt is. Wil je wijn gebruiken om af te blussen, doe er dan nu een glas bij. Zonder alcohol? Blus dan af met alvast een soeplepel bouillon. Laat alle vocht verdampen.

Neem tijd voor je risotto

Daarna gaat lepel voor lepel de bouillon bij de risotto. Na iedere soeplepel bouillon roer je tot alle vocht verdampt is. Na de 2e lepel mogen de asperges erbij. Die garen dus mee in het vocht en worden in de risotto gaar. Proef na de 3e lepel hoe gaar je risotto en asperges zijn. De asperges laten namelijk ook nog vocht vrij! Eventueel nog een 4e lepel erbij, tot de rijst en asperges beetgaar zijn.

Risotto met asperges

Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Tot slot de boter erbij. Goed roeren en met de deksel op de pan nog 5 minuten laten staan. Als laatste gaat de peterselie erdoor. Serveer met de zalm naar keuze, maar ook zonder is het nog steeds smullen!

 

Gepubliceerd op 9 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.