Risotto met asperges



Met wat tijd en liefde zet je de lekkerste risotto met asperges op tafel. Wil je een nog groter feest op je bord, asperges zijn dol op zalm.

Want, yes! Het is weer aspergeseizoen. En asperges zijn klassiek, dus zonder veel opsmuk, al heerlijk. Maar heb je er wel eens aan gedacht om er risotto mee te maken?

Zeker doen! Want in een half uurtje staat een smeuïge risotto met de pure smaak van asperge op tafel. Extra lekker maken? Serveer dan met  zalm erbij.

Voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2el neutrale olie
  • 150g risotto
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 600g witte asperges, geschild en in stukken
  • 2-3 el fijngehakte platte peterselie
  • 40g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter
  • zout en peper
  • Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet

risotto

Risotto met asperges

De basis voor je gerecht is de risotto. Daar garen straks ook de asperges is. Verwarm hiervoor de olie in een hapjespan en fruit zachtjes de knoflook en ui 5 minuten aan. Dan de risotto erbij en goed omscheppen zodat de rijst lekker met olie bedekt is. Wil je wijn gebruiken om af te blussen, doe er dan nu een glas bij. Zonder alcohol? Blus dan af met alvast een soeplepel bouillon. Laat alle vocht verdampen.

Neem tijd voor je risotto

Daarna gaat lepel voor lepel de bouillon bij de risotto. Na iedere soeplepel bouillon roer je tot alle vocht verdampt is. Na de 2e lepel mogen de asperges erbij. Die garen dus mee in het vocht en worden in de risotto gaar. Proef na de 3e lepel hoe gaar je risotto en asperges zijn. De asperges laten namelijk ook nog vocht vrij! Eventueel nog een 4e lepel erbij, tot de rijst en asperges beetgaar zijn.

Risotto met asperges

Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Tot slot de boter erbij. Goed roeren en met de deksel op de pan nog 5 minuten laten staan. Als laatste gaat de peterselie erdoor. Serveer met de zalm naar keuze, maar ook zonder is het nog steeds smullen!

 

Gepubliceerd op 9 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!