Kerrieschotel met ananas en rijst



De gewone kip kerrie met ananas kennen we inmiddels wel. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke kerrieschotel. In een kwartier op tafel!

Want sommige dagen wil je wel lekker en vers eten, maar heb je geen zin en/of tijd om uitgebreid te kokkerellen. Op dit soort momenten grijp ik terug op een aantal basis ingrediënten uit mijn voorraadkast en dan tover je een kerrieschotel met ananas en rijst op tafel.

Daar gaan dan wat verse groente bij, goeie smaakmakers en je bent er. Grappig genoeg zijn veel van dat soort maaltijden vegetarisch. Wil je toch vlees erin, dan zou ik gaan voor kip. Dan heb je alsnog een klassieke kip kerrie trouwens. Ik vind deze vegetarische kerrieschotel eigenlijk lekkerder. Kies dus wat jouw voorkeur heeft.

Deze kerrieschotel met ananas en rijst begint met een stazak waar al de nodige smaak in zit, maar ik pimp ‘m daarna met nog wat extra specerijen. Maak af met wat gehakte noten en je kunt gaan smullen.

Voor 4 personen heb je nodig

  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 el neutrale olie
  • 250 gram roerbakgroente, naar keuze
  • 200 gram broccoli (roosjes én stronk)
  • 1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
  • 1 ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • zout & peper
  • 1 blikje ananasstukjes (à 227gr), zonder siroop
  • optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
  • Erbij: gekookte rijst, naar keuze

vega kip kerrie

Kerrieschotel met ananas en rijst

Om je kerrieschotel met ananas en rijst te maken verhit je als eerste de olie in een grote wok of pan. Bak hierin de champignons op hoog vuur aan. Dan paprika en broccoli erbij en 5 minuten roerbakken. Voeg dan de roerbakgroente toe en wok ook die nog 3 minuten mee.

Bestrooi de groente met de kruiden en schep even goed om. Dan mag de stazak erbij, net als de ananas. Warm dit alles nog even goed door en proef of je zo happy bent. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met de gehakte noten.

Gepubliceerd op 23 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.