Kerrieschotel met ananas en rijst

De gewone kip kerrie met ananas kennen we inmiddels wel. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke kerrieschotel. In een kwartier op tafel!
Want sommige dagen wil je wel lekker en vers eten, maar heb je geen zin en/of tijd om uitgebreid te kokkerellen. Op dit soort momenten grijp ik terug op een aantal basis ingrediënten uit mijn voorraadkast en dan tover je een kerrieschotel met ananas en rijst op tafel.
Daar gaan dan wat verse groente bij, goeie smaakmakers en je bent er. Grappig genoeg zijn veel van dat soort maaltijden vegetarisch. Wil je toch vlees erin, dan zou ik gaan voor kip. Dan heb je alsnog een klassieke kip kerrie trouwens. Ik vind deze vegetarische kerrieschotel eigenlijk lekkerder. Kies dus wat jouw voorkeur heeft.
Deze kerrieschotel met ananas en rijst begint met een stazak waar al de nodige smaak in zit, maar ik pimp ‘m daarna met nog wat extra specerijen. Maak af met wat gehakte noten en je kunt gaan smullen.
Voor 4 personen heb je nodig
- 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 el neutrale olie
- 250 gram roerbakgroente, naar keuze
- 200 gram broccoli (roosjes én stronk)
- 1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
- 1 ½ tl kerriepoeder
- ½ tl chilipoeder
- zout & peper
- 1 blikje ananasstukjes (à 227gr), zonder siroop
- optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
- Erbij: gekookte rijst, naar keuze
Kerrieschotel met ananas en rijst
Om je kerrieschotel met ananas en rijst te maken verhit je als eerste de olie in een grote wok of pan. Bak hierin de champignons op hoog vuur aan. Dan paprika en broccoli erbij en 5 minuten roerbakken. Voeg dan de roerbakgroente toe en wok ook die nog 3 minuten mee.
Bestrooi de groente met de kruiden en schep even goed om. Dan mag de stazak erbij, net als de ananas. Warm dit alles nog even goed door en proef of je zo happy bent. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met de gehakte noten.
Gepubliceerd op 23 maart 2021