Taco bowl (vegan)



Een bowl met alles wat je normaliter in een taco stopt, maar dan nét even wat gezonder. Maar daarnaast gelukkig vooral heel erg lekker. En snel klaar!

Ik heb de geraspte bloemkool ontdekt, zoals je hebt gemerkt. Vorige week maakte ik er deze tabouleh mee. Het is ook zo’n heerlijke manier om wat extra groente binnen te krijgen. Bovendien laat bloemkoolrijst zich heerlijk kruiden met welke smaken je ook maar wilt. Zoals dit keer met taco kruiden, voor deze taco bowl. Er zitten natuurlijk wel koolhydraten in deze bowl, maar door het gebruik van bloemkool is het al weer koolhydraatarmer dan wanneer je 100% granen zou gebruiken.

Vegan maaltijd

Ik maakte deze taco bowl vegan. Niet bewust. Maar vooral om dat deze bowl eigenlijk niet meer nodig heeft dan heel veel groente, wat bonen en granen. Voel je vrij om ‘m aan te vullen als je dat wilt of door de bloemkoolrijst te vervangen door gehakt. Maar ik zou deze taco bowl gewoon lekker op mijn manier proberen.

Wij aten de bowl lauwwarm, doordat we meteen aten nadat ik de bloemkoolrijst had gebakken en de quinoa had gekookt.

taco bowl vegan

Thuiswerklunch

Maar je kunt alle onderdelen ook voorbereiden en op een later moment op kamertemperatuur eten. Dan wordt het meteen een ideale thuiswerklunch. Dat zelfde geldt voor eventuele restjes. Bewaar die in de koelkast, beleg er een wrap tortilla mee en je lunch is in een paar tellen klaar!

Voor 4 ruime porties

  • 250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
  • 200 gram quinoa, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje mais (à 300 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uipoeder
  • zout & peper
  • 2 avocado’s, geprakt met sap van halve limoen
  • 1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
  • 1 zak nacho’s naar smaak

Optioneel
1 blikje refried beans (Morena)
1 potje rode salsa (Morena)
verse koriander

mexicaanse bowl

Taco bowl met bloemkoolrijst

Voor de tacobowl rasp je eerst de bloemkool en doe die in een kom. Raspen kan op een ouderwetse staande rasp of met een aparte plaat in je keukenmachine. Kant en klaar kopen kan natuurlijk ook. Kook ondertussen, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, de quinoa. Deze kun je eventueel ook vervangen door zilvervliesrijst. Net wat je lekker vindt.

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin 3 minuten de paprikablokjes aan. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en de kruiden en schep dit 3 minuten om, tot beetgaar. Dan mag de mais erbij, die hoeft alleen maar even mee te warmen.

Makkelijke vegan maaltijd

Daarna is het een kwestie van samenstellen. Drie eetlepels quinoa. Vier opscheplepels bloemkoolrijst. Een goeie hand gemengde sla, met daarop een schep bonenpuree en een schep geprakte avocado. Garneer met nacho’s en verse koriander en serveer met de salsa apart, zodat iedereen die naar believen kan nemen.

Gepubliceerd op 2 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!