Taco bowl (vegan)



Een bowl met alles wat je normaliter in een taco stopt, maar dan nét even wat gezonder. Maar daarnaast gelukkig vooral heel erg lekker. En snel klaar!

Ik heb de geraspte bloemkool ontdekt, zoals je hebt gemerkt. Vorige week maakte ik er deze tabouleh mee. Het is ook zo’n heerlijke manier om wat extra groente binnen te krijgen. Bovendien laat bloemkoolrijst zich heerlijk kruiden met welke smaken je ook maar wilt. Zoals dit keer met taco kruiden, voor deze taco bowl. Er zitten natuurlijk wel koolhydraten in deze bowl, maar door het gebruik van bloemkool is het al weer koolhydraatarmer dan wanneer je 100% granen zou gebruiken.

Vegan maaltijd

Ik maakte deze taco bowl vegan. Niet bewust. Maar vooral om dat deze bowl eigenlijk niet meer nodig heeft dan heel veel groente, wat bonen en granen. Voel je vrij om ‘m aan te vullen als je dat wilt of door de bloemkoolrijst te vervangen door gehakt. Maar ik zou deze taco bowl gewoon lekker op mijn manier proberen.

Wij aten de bowl lauwwarm, doordat we meteen aten nadat ik de bloemkoolrijst had gebakken en de quinoa had gekookt.

taco bowl vegan

Thuiswerklunch

Maar je kunt alle onderdelen ook voorbereiden en op een later moment op kamertemperatuur eten. Dan wordt het meteen een ideale thuiswerklunch. Dat zelfde geldt voor eventuele restjes. Bewaar die in de koelkast, beleg er een wrap tortilla mee en je lunch is in een paar tellen klaar!

Voor 4 ruime porties

  • 250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
  • 200 gram quinoa, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje mais (à 300 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uipoeder
  • zout & peper
  • 2 avocado’s, geprakt met sap van halve limoen
  • 1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
  • 1 zak nacho’s naar smaak

Optioneel
1 blikje refried beans (Morena)
1 potje rode salsa (Morena)
verse koriander

mexicaanse bowl

Taco bowl met bloemkoolrijst

Voor de tacobowl rasp je eerst de bloemkool en doe die in een kom. Raspen kan op een ouderwetse staande rasp of met een aparte plaat in je keukenmachine. Kant en klaar kopen kan natuurlijk ook. Kook ondertussen, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, de quinoa. Deze kun je eventueel ook vervangen door zilvervliesrijst. Net wat je lekker vindt.

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin 3 minuten de paprikablokjes aan. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en de kruiden en schep dit 3 minuten om, tot beetgaar. Dan mag de mais erbij, die hoeft alleen maar even mee te warmen.

Makkelijke vegan maaltijd

Daarna is het een kwestie van samenstellen. Drie eetlepels quinoa. Vier opscheplepels bloemkoolrijst. Een goeie hand gemengde sla, met daarop een schep bonenpuree en een schep geprakte avocado. Garneer met nacho’s en verse koriander en serveer met de salsa apart, zodat iedereen die naar believen kan nemen.

Gepubliceerd op 2 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.