Paddenstoelenburger van de BBQ



Dat je op een BBQ meer kunt dan vlees mag hopelijk geen geheim meer zijn. Deze paddenstoelenburger bijvoorbeeld. Zo gemaakt. Zó lekker!

Want die paddenstoelen bak je op je barbecue bijna net alsof het vlees is. Door de stevige structuur van portobello paddenstoelen heeft je burger ook echt bite. Zeker als je dan ook nog eens goede barbecuesaus gebruikt om alles smaak te geven.

Ik maakte deze paddenstoelenburger tegelijkertijd met de gepofte zoete ui van de barbecue. Waardoor je in een keer een heerlijke vegetarische barbecue maaltijd maakt. Ik vertel je hoe je deze vegetarische burger heel eenvoudig maakt en wat je nodig hebt.

Voor 2 personen

4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

Verder nodig: barbecue bestendige pan – kamado bbq op 175 C (direct)

burger bbq vega

Paddenstoelenburger van de BBQ

Voor de paddenstoelenburger gebruik ik portobello paddenstoelen, omdat die zo lekker stevig zijn. Je zou eventueel ook oesterzwammen kunnen gebruiken. Die kun je direct gebruiken. Voor deze portobello burgers schraap je eerst de sporen uit het hoedje van de paddenstoel. Dat gaat heel eenvoudig met een theelepel.

Gebakken paddenstoelen

Omdat er best wat vocht in paddenstoelen zit heb ik de portobello’s een kwartiertje tot een half uur (afhankelijk van hoe groot ze zijn)  op een indirecte barbecue gelegd om wat vocht kwijt te raken. Dat deed ik tegelijkertijd met het poffen van de zoete ui. Je kunt deze stap ook overslaan, maar dan kan het dus zijn dat je gebakken paddenstoelen iets vochtiger worden.

Zet de pan nu op het rooster, direct op het vuur en laat goed warm worden. Snijd de portobello’s dan in dikke repen. Bak die nu op de hete pan tot ze bijna gaar zijn. Dan de barbecuesaus toevoegen en nog een paar minuutjes meebakken.

Vega burger van de barbecue

Snijd de briochebollen open, leg er wat sla op en daar bovenop de gebakken paddenstoelen en je vega paddenstoelen burger van de barbecue is klaar!

Gepubliceerd op 26 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!