Paddenstoelenburger van de BBQ



Dat je op een BBQ meer kunt dan vlees mag hopelijk geen geheim meer zijn. Deze paddenstoelenburger bijvoorbeeld. Zo gemaakt. Zó lekker!

Want die paddenstoelen bak je op je barbecue bijna net alsof het vlees is. Door de stevige structuur van portobello paddenstoelen heeft je burger ook echt bite. Zeker als je dan ook nog eens goede barbecuesaus gebruikt om alles smaak te geven.

Ik maakte deze paddenstoelenburger tegelijkertijd met de gepofte zoete ui van de barbecue. Waardoor je in een keer een heerlijke vegetarische barbecue maaltijd maakt. Ik vertel je hoe je deze vegetarische burger heel eenvoudig maakt en wat je nodig hebt.

Voor 2 personen

4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

Verder nodig: barbecue bestendige pan – kamado bbq op 175 C (direct)

burger bbq vega

Paddenstoelenburger van de BBQ

Voor de paddenstoelenburger gebruik ik portobello paddenstoelen, omdat die zo lekker stevig zijn. Je zou eventueel ook oesterzwammen kunnen gebruiken. Die kun je direct gebruiken. Voor deze portobello burgers schraap je eerst de sporen uit het hoedje van de paddenstoel. Dat gaat heel eenvoudig met een theelepel.

Gebakken paddenstoelen

Omdat er best wat vocht in paddenstoelen zit heb ik de portobello’s een kwartiertje tot een half uur (afhankelijk van hoe groot ze zijn)  op een indirecte barbecue gelegd om wat vocht kwijt te raken. Dat deed ik tegelijkertijd met het poffen van de zoete ui. Je kunt deze stap ook overslaan, maar dan kan het dus zijn dat je gebakken paddenstoelen iets vochtiger worden.

Zet de pan nu op het rooster, direct op het vuur en laat goed warm worden. Snijd de portobello’s dan in dikke repen. Bak die nu op de hete pan tot ze bijna gaar zijn. Dan de barbecuesaus toevoegen en nog een paar minuutjes meebakken.

Vega burger van de barbecue

Snijd de briochebollen open, leg er wat sla op en daar bovenop de gebakken paddenstoelen en je vega paddenstoelen burger van de barbecue is klaar!

Gepubliceerd op 26 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.