Paddenstoelenburger van de BBQ



Dat je op een BBQ meer kunt dan vlees mag hopelijk geen geheim meer zijn. Deze paddenstoelenburger bijvoorbeeld. Zo gemaakt. Zó lekker!

Want die paddenstoelen bak je op je barbecue bijna net alsof het vlees is. Door de stevige structuur van portobello paddenstoelen heeft je burger ook echt bite. Zeker als je dan ook nog eens goede barbecuesaus gebruikt om alles smaak te geven.

Ik maakte deze paddenstoelenburger tegelijkertijd met de gepofte zoete ui van de barbecue. Waardoor je in een keer een heerlijke vegetarische barbecue maaltijd maakt. Ik vertel je hoe je deze vegetarische burger heel eenvoudig maakt en wat je nodig hebt.

Voor 2 personen

4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

Verder nodig: barbecue bestendige pan – kamado bbq op 175 C (direct)

burger bbq vega

Paddenstoelenburger van de BBQ

Voor de paddenstoelenburger gebruik ik portobello paddenstoelen, omdat die zo lekker stevig zijn. Je zou eventueel ook oesterzwammen kunnen gebruiken. Die kun je direct gebruiken. Voor deze portobello burgers schraap je eerst de sporen uit het hoedje van de paddenstoel. Dat gaat heel eenvoudig met een theelepel.

Gebakken paddenstoelen

Omdat er best wat vocht in paddenstoelen zit heb ik de portobello’s een kwartiertje tot een half uur (afhankelijk van hoe groot ze zijn)  op een indirecte barbecue gelegd om wat vocht kwijt te raken. Dat deed ik tegelijkertijd met het poffen van de zoete ui. Je kunt deze stap ook overslaan, maar dan kan het dus zijn dat je gebakken paddenstoelen iets vochtiger worden.

Zet de pan nu op het rooster, direct op het vuur en laat goed warm worden. Snijd de portobello’s dan in dikke repen. Bak die nu op de hete pan tot ze bijna gaar zijn. Dan de barbecuesaus toevoegen en nog een paar minuutjes meebakken.

Vega burger van de barbecue

Snijd de briochebollen open, leg er wat sla op en daar bovenop de gebakken paddenstoelen en je vega paddenstoelen burger van de barbecue is klaar!

Gepubliceerd op 26 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.