Paddenstoelenburger van de BBQ



Dat je op een BBQ meer kunt dan vlees mag hopelijk geen geheim meer zijn. Deze paddenstoelenburger bijvoorbeeld. Zo gemaakt. Zó lekker!

Want die paddenstoelen bak je op je barbecue bijna net alsof het vlees is. Door de stevige structuur van portobello paddenstoelen heeft je burger ook echt bite. Zeker als je dan ook nog eens goede barbecuesaus gebruikt om alles smaak te geven.

Ik maakte deze paddenstoelenburger tegelijkertijd met de gepofte zoete ui van de barbecue. Waardoor je in een keer een heerlijke vegetarische barbecue maaltijd maakt. Ik vertel je hoe je deze vegetarische burger heel eenvoudig maakt en wat je nodig hebt.

Voor 2 personen

4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

Verder nodig: barbecue bestendige pan – kamado bbq op 175 C (direct)

burger bbq vega

Paddenstoelenburger van de BBQ

Voor de paddenstoelenburger gebruik ik portobello paddenstoelen, omdat die zo lekker stevig zijn. Je zou eventueel ook oesterzwammen kunnen gebruiken. Die kun je direct gebruiken. Voor deze portobello burgers schraap je eerst de sporen uit het hoedje van de paddenstoel. Dat gaat heel eenvoudig met een theelepel.

Gebakken paddenstoelen

Omdat er best wat vocht in paddenstoelen zit heb ik de portobello’s een kwartiertje tot een half uur (afhankelijk van hoe groot ze zijn)  op een indirecte barbecue gelegd om wat vocht kwijt te raken. Dat deed ik tegelijkertijd met het poffen van de zoete ui. Je kunt deze stap ook overslaan, maar dan kan het dus zijn dat je gebakken paddenstoelen iets vochtiger worden.

Zet de pan nu op het rooster, direct op het vuur en laat goed warm worden. Snijd de portobello’s dan in dikke repen. Bak die nu op de hete pan tot ze bijna gaar zijn. Dan de barbecuesaus toevoegen en nog een paar minuutjes meebakken.

Vega burger van de barbecue

Snijd de briochebollen open, leg er wat sla op en daar bovenop de gebakken paddenstoelen en je vega paddenstoelen burger van de barbecue is klaar!

Gepubliceerd op 26 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!